Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mesi pievienojies sportistu miljardieru pulkam

Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi savas karjeras laikā nopelnījis jau vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru, tādējādi Barcelona uzbrucējs pilntiesīgi kļuvis par vienu no retajiem sportistiem "miljardieru klubiņā", ziņo žurnāls Forbes.

Forbes vēsta, ka Mesi karjeras laikā nopelnījis vienu miljardu ASV dolāru (840 miljonus eiro), kas seškārtējo Ballon d'Or balvas ieguvēju ierindo sestajā vietā starp sportistiem.

"Miljardieru kluba" biedri iepriekš jau bija slavenais golferis Taigers Vudss, bokseris Floids Meivezers, kā arī Mesi lielākais sāncensis Krištianu Ronaldu.

Forbes ziņo, ka Mesi aizvadītāja sezonā starp futbolistiem nopelnījis visvairāk - 126 miljoni dolāru (106 miljoni eiro), kā arī 34 miljonus dolāru (28,6 miljonus eiro) no reklāmas līgumiem.

2020./21.gada sezonā Mesi Barcelona komandā saņems 92 miljonus dolāru (77,4 miljonus eiro).

Otro vietu starp pelnošākajiem futbolistiem ieņēma Ronaldu, kurš Turīnas "Juventus" pagājušā sezonā nopelnīja 117 miljonus dolāru (98,5 miljonus eiro), bet trešajā pozīcijā atrodams Parīzes "Saint-Germain" (PSG) zvaigzne Neimars - 96 miljoni dolāru (80,7 miljoni eiro).

Lai arī aizvadīto sezonu pamatīgi ietekmēja Covid-19 radītā pandēmija, pirmais desmitnieks starp futbolistiem kopumā nopelnīja 570 miljonus dolāru (aptuveni 480 miljonus eiro). Tas ir par 11% vairāk nekā sezonu iepriekš.

"Miljardieru klubā" ir arī slavenais Maikls Džordans, taču viņš savus pelnošākos līgumus noslēdzis pēc basketbolista karjeras beigām. Bijušajam basketbolistam ir ārkārtīgi ienesīgs līgums ar apģērbu ražotāju Nike, tāpat peļņu nes arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Šarlotas Hornets.

Jau ziņots, ka Mesi pirms gaidāmās sezonas vēlējās pamest Barcelona komandu, taču beigās nespēja panākt, ka 700 miljonu eiro lielā izpirkuma maksa netiek ņemta vērā. Tādēļ futbolists Barselonā nolēma palikt vēl vienu sezonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi