Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mežeckis: Par Kļaviņa saistību ar totalizatoriem mums bija aizdomas jau sen

Par Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kļaviņa saistību ar nelikumīgu spēļu rezultātu ietekmēšanu aizdomas LFF bijušas jau sen, taču oficiāls apstiprinājums saņemts vien pirms dažiem mēnešiem, aģentūrai LETA norādīja organizācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Kā zināms, 29.aprīlī gaidāmajām LFF prezidenta vēlēšanām sākotnēji pieteicās vienīgi divi kandidāti - ilggadējais federācijas vadītājs Guntis Indriksons, kā arī kādreizējais organizācijas preses sekretārs Kļaviņš, kurš jau aptuveni desmit gadus neoficiāli ticis minēts saistībā ar spēļu sarunāšanu. Trešdien LFF valde paziņoja, ka Kļaviņa kandidatūra amatam joprojām nav apstiprināta, jo nav skaidrs, vai tā atbilst godīgas spēles principiem. Galīgais lēmums būs piektdien jāpieņem LFF Disciplinārlietu komisijai, ko pēc tam apstiprinās organizācijas valde.

Mežeckis novembrī esot saņēmis informāciju no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA), ka Kļaviņš varētu būt veicis darbības, kas ir pretējas sporta ētikas un godīgas spēles principiem.

"Aizdomas par to, ka Krišjānis Kļaviņš ir iesaistīts nelikumīgā rezultātu ietekmēšanā, mums bija jau tad, kad viņš aizgāja no darba federācijā, turklāt tas bija zināms arī UEFA un Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA). Aizdomas mums bija jau sen, tāpēc to apstiprināšanās nebija nekāds pārsteigums," izteicās Mežeckis. "Tas, ka viņš ir sieviešu basketbola kluba prezidents, ir viena lieta, bet tas, ka viņš pretendē uz LFF prezidenta amatu, ir pavisam kas cits. Līdz ar to mums vajadzēja rīkoties jau pavisam citādāk."

Pašlaik 31 gadu vecais Kļaviņš ir sporta kluba Cēsis prezidents, aizvedot tā sieviešu basketbola komandu līdz vairākiem Latvijas čempiontituliem.

"Nevaram taču pieņemt sankcijas vai disciplināros mērus pret sieviešu basketbola kluba prezidentu. Tas būtu vienkārši smieklīgi. It kā viņš izteicās, ka viņa nodarbošanās bijusi saistīta ar futbolu, par ko arī vēl varētu pastrīdēties, jo komentēt futbolu un pusgadu strādāt par preses sekretāru - tā nav darbošanās futbolā. Tāpēc trešdien arī tika pieņemts tāds lēmums sūtīt to uz Disciplinārlietu komisiju," izteicās Mežeckis.

Neoficiāli izskanējis, ka Kļaviņš piektdien varētu tikt diskvalificēts no futbola, kas līdz ar to arī liegtu pretendēt uz LFF prezidenta amatu.

Publiskajā telpā neapmierinātību ar LFF lēmumiem izteicis arī Latvijas izlases kapteinis un aizsargs Kaspars Gorkšs, kurš skarbi izteicies par Krišjāņa Barona ielas stadiona rekonstrukcijas projektu, kā arī kritizē organizāciju par gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

"Es Gorkšam caur presi neatbildēšu, jo tas nav cienīgs solis. Ja viņš ar kaut ko ir neapmierināts, esam gatavi runāt. Arī Indriksons noteikti runās ar Gorkšu, jo pārmetumi bija veltīti arī viņam. Šos jautājumus var risināt un apspriest. Gorkšs izsaka savu viedokli, kas ir atļauts un ir pilnīgi normāli. Vajag apspriesties pie apaļā galda, izrunāt visas šīs lietas. Visus šos gadus, kopš esam kopā izlasē, Gorkšs pie manis nav pienācis un kaut ko tādu teicis," uzskata Mežeckis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi