Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nākamgad futbola virslīgā plāno desmit komandas

Kārtējo reizi maina čempionāta nolikumu. 2021. gada sezonas Optibet futbola virslīgas pēdējās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde.

Virslīgas astotā vieta par vietu nākamajā sezonā augstākajā līmenī cīnīsies pret Nākotnes jeb pirmās līgas trešo labāko vienību. Tas nozīmē, ka pirmās divas komandas no Nākotnes līgas automātiski pārcelsies uz virslīgu. Izmaiņas virslīgas čempionāta reglamentā veiktas pēc tam, kad kļuvis skaidrs, ka 2021. gada sezonā sacensībās spēkiem mērosies astoņas komandas. Sākotnēji bija paredzēts startēt desmit komandām, lai gan potenciāli bija 11 kandidātes. Jelgava un Auda neizgāja licencēšanu, bet Jūrmalas Noah sākotnēji iedeva ceļazīmi startēt virslīgā, tomēr pēc armēņu investoru pamešanas pazuda finansējums un garantijas. Liela daļa spēlētāju nekavējoties aizgāja no kluba. Noah iekrāja neskaitāmus parādus, uz ko laikus reaģēja LFF. Disciplinārlietu komiteja lēma izslēgt komandu no virslīgas. Lēmums netika mainīts arī pēc Apelācijas komitejas lietas izskatīšanas. Noah prezidents Aleksandrs Jakubovskis solīja iet līdz pat Sporta arbitrāžas tiesai Lozannā, tomēr tas vēl nav darīts. Šādam solim nebūtu nekāda loģiska pamatojuma, ņemot vērā visu ap klubu notikušo.

Ja viss ritēs pēc plāna, 2022. gadā virslīgā spēlēs desmit komandas, tomēr, ņemot vērā licencēšanas kārtību un Latvijas futbola resursus, kā arī spriežot pēc iepriekšējās pieredzes, ilgi pastāvēt šāds formāts nevarēs. Desmit augsta līmeņa komandas Latvijas līmenī, kas spēj konkurēt un atbilstu virslīgas līmenim, ir grūti nokomplektēt. Viena no barjerām, kas dažiem izrādās par augstu, ir jauniešu akadēmijas esamība, tāpēc bieži vien tiek noslēgtas vienošanās, ka virslīgas klubs sadarbosies ar kādu akadēmiju, lai gan patiesībā nav nemaz ar to saistīts.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī un ierobežojumiem sacensību organizēšanā Latvijas sieviešu futbola pirmajā līgā pagarināts iekšējo (ne starptautisko) spēlētāju pāreju logs līdz 2021. gada 1. aprīlim un vārdisko pieteikumu iesniegšana līdz 2021. gada 9. aprīlim. Latvijas meiteņu futbola čempionātā pagarināts iepriekšējo pieteikumu iesniegšanas termiņš līdz 2021. gada 29. martam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi