Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nīderlande un Senegāla uzvar un tiek pie PK astotdaļfināla ceļazīmēm

Nīderlandes un Senegālas futbolisti otrdien Katarā iekļuva Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfinālā.

A grupā Nīderlande Horā ar 2:0 (1:0) apspēlēja mājinieci Kataru. Vārtus guva Kodijs Gakpo un Frenkijs de Jongs.

26.minūtē ar vairākām īsām piespēlēm Nīderlande pietuvojās pretinieku soda laukumam, un Gakpo no soda laukuma robežas raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 1:0 Nīderlandes labā.

Labas vārtu gūšanas iespējas Nīderlandes izlasē pirmajā puslaikā bija arī Deilijam Blindam un Memfisam Depajam.

49.minūtē Nīderlande rezultāta starpību dubultoja. Pēc centrējuma no labās puses un bumbas atsišanās pret mājinieka galvu tā nonāca pie Depaja, kura sitienu vārtu kreisajā stūrī atvairīja vārtsargs Mešals Baršams. Tomēr pirmais pie atsistās bumbas bija Frenkijs de Jongs, raidot bumbu vārtos, - 2:0.

68.minūtē bumba pēc Stīvena Berghuisa raidījuma, aci pret aci ar vārtsargu nokļūstot pat vairākiem nīderlandiešiem, bumba vēlreiz pabija mājinieku vārtos, taču video atkārtojums liecināja, ka pirms tam Gakpo spēlējis ar roku. Berghuiss bumbu vārtos raidīja divas minūtes pēc nākšanas laukumā uz maiņu.

Nīderlandei un Katarai šī bija pirmā savstarpējā tikšanās. Treniņa laikā potītes savainojumu, kas apdraudēja viņa spēlēšanu pret Kataru, guvis nīderlandietis Noā Langs, kamēr katariešiem bija jautājums, vai laukumā varēs doties aizsargs Basams Al-Ravi.

Nīderlandes izlases sastāvs: Andris Noperts; Juriēns Timbers, Virdžils van Deiks, Nātans Akē; Deivijs Klāsens (Stīvens Berghuiss, 66.min.), Mārtens de Rūns (Tons Kopmeiners, 82.min.), Deilijs Blinds, Frenkijs de Jongs (Kenets Teilors, 86.min.), Denzels Damfrīss; Kodijs Gakpo (Vauts Veghorsts, 82.min.), Memfiss Depajs (Vinsents Jansens, 66.min.).

Kataras izlases sastāvs: Mešals Baršams; Pedro Migels, Abdelkarims Hasans, Homams Ahmeds, Bualems Huhi, Ismaēls Muhameds (Musabs Hidirs, 85.min.); Abdulazizs Hatems (Ahmeds Alaeldins, 85.min.), Hasans āl Haidoss (Ali Asads, 64.min.); Asims Madibo (Karims Budiafs, 64.min.); Akrams Afifs, Almoezs Ali (Muhameds Muntari, 64.min.).

Paralēli notiekošajā otrā grupas spēlē Rajanā Senegāla ar 2:1 (1:0) pieveica Ekvadoru.

Vārtus Senegālai guva Ismaila Sarrs un Kalidū Kulibalī, bet Ekvadorai - Moisess Kaisedo.

Sākumā labāki vārtu gūšanas momenti bija Senegālai. Trešajā minūtē no soda laukuma garām vārtu labajam stūrim spēcīgi sita Idrisa Gejs, bet piecas minūtes vēlāk no tuvākas distances spēcīgi vārtu kreisajam stūrim garām sita Bulaje Dia.

Vārti tika gūti pēc tam, kad 42.minūtē Ismailas Sarra došanos uz pretinieku vārtiem Ekvadoras soda laukumā apturēja Pjero Inkapje, ietriecoties Senegālas uzbrucējā.

Piešķirto 11 metru soda sitienu realizēja pats Sarrs, raidot bumbu pašā vārtu labajā apakšējā stūrī, kamēr Ekvadoras vārtsargs Ernans Galindess devās pretējā virzienā.

Triju minūšu laikā komandas apmainījās vārtu guvumiem. 67.minūtē pēc stūra sitiena izpildes no labās puses bumba nonāca pie Moisesa Kaisedo, kurš izlīdzināja rezultātu, - 1:1.

Šis rezultāts ļautu izslēgšanas spēlēs nokļūt Ekvadorai, taču tāds tas bija vien trīs minūtes. 70.minūtē pēc brīvsitiena izpildes no laukuma labās malas bumbu pēc vairākiem rikošetiem uz vārtsarga laukuma labā stūra nonāca pie Londonas "Chelsea" aizsarga Kalidū Kulibalī, kurš panāca 2:1 Senegālas labā.

Tas Kulibalī 66 spēlēs Senegālas izlasē bija pirmais vārtu guvums.

Ekvadorieši un senegālieši iepriekš bija tikušies vienu reizi, 2002.gadā pārbaudes spēlē ar 1:0 uzvaru izcīnot Senegālai.

Senegālas izlasē traumas liedza doties laukumā uzbrucējam Šeikhū Kujatē, kurš guva savainojumu pirmajā spēlē, kā arī Fodē Ballo-Turē, kurš šajā finālturnīrā vēl nav devies laukumā. Tikmēr ekvadoriešiem ceļgala savainojums nebija kavēklis kapteiņa Ennera Valensijas došanās laukumā.

Senegālas izlases sastāvs: Eduārs Mendī; Kalidū Kulibalī, Izmails Džeikobss, Jusufs Sabalī, Abdū Diallo; Idrisa Gejs, Patē Siss (Nampaliss Mendī, 74.min.), Pape Gejs; Bulaje Dia (Pape Abū Sisē, 90.+5.min.), Ilimans Ndiajē (Šeks Diengs, 74.min.), Ismaila Sarrs.

Ekvadoras izlases sastāvs: Ernans Galindess; Felikss Torress, Pjero Inkapje, Perviss Estupinjans, Anhelo Presjado (Džeksons Poroso, 85.min.); Karloss Greso (Hosē Sifuentess, 46.min.), Alans Franko (Džeremijs Sarmjento, 46.min.), Moisess Kaisedo; Maikls Estrada (Džorkaefs Reasko, 64.min.), Enners Valensija, Gonsalo Plata.

A apakšgrupā pirmajā spēļu kārtā Ekvadora ar 2:0 sakāva Kataru, bet Nīderlande ar 2:0 pieveica Senegālu. Savukārt otrajā spēļu kārtā katarieši piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, piekāpjoties Senegālai ar 1:3, kamēr Nīderlandes un Ekvadoras duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

A grupā Nīderlande finišēja ar septiņiem punktiem, Senegāla sakrāja sešus, abām iekļūstot izslēgšanas spēlēs, Ekvadora sakrāja četrus punktus, bet Katara palika bez izcīnītiem punktiem.

B grupā plkst.21 Irāna stāsies pretī ASV futbolistiem, bet paralēli notiekošajā cīņā Velsa spēlēs pret Angliju. Latvijas Televīzijas 7.kanāls tiešraidē pārraidīs Velsas un Anglijas maču.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūst astotdaļfinālā un turpina cīņu par pasaules futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi