Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Nigērijas izlases treneris zaudējumā Francijai vaino tiesnesi

Nigērijas futbola izlases galvenais treneris Stīvens Keši pēc zaudējuma Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē Francijai pirmdien izteica neapmierinātību ar amerikāņu tiesnesi Marku Geigeru, kurš esot pieļāvis daudz kļūdu.

Kā ziņots, aizvadītajā cīņā Francija izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:0 un kvalificējās ceturtdaļfinālam, kurā sacentīsies ar Vāciju.

"Tiesneši ir cilvēki, un saprotams, ka viņi pieļauj kļūdas, bet jautājumi rodas, ja tiek pieļauts daudz kļūdu," pēc cīņas atzina Keši, sakot, ka nav apmierināts ar tiesāšanu.

Keši pauda pārliecību, ka bija jāieskaita Emanuela Emenikes pirmajā puslaikā gūtie vārti, kaut atkārtojumi rādīja, ka aizmugures stāvoklis fiksēts pamatoti. Tāpat Nigērijas treneris jutis, ka Francijai esot atļauts spēlēt rupjāk - pēc asas Blēza Matidī darbības, kas lika laukumu uz nestuvēm pamest Ogenji Onasi, francūzis saņēma tikai brīdinājumu, bet Olivjē Žirū izbēga no soda pēc sitiena ar elkoni Džonam Obi Mikelam.

"Ja paskatāties uz mūsu gūtajiem vārtiem, tur nebija pārkāpuma. Divās epizodēs Onasi saņēma sitienus pa kājām, bet nekas netika fiksēts. Viņš tagad, iespējams, nevarēs spēlēt vairākas nedēļas," stāstīja Keši. "Šī ir pirmā reize manā mūžā, kad runāju par tiesāšanu, jo tā nebija laba."

Kaut uzreiz pēc spēles Keši par savu nākotni nevēlējās izteikties, stāstot, ka ilgi nav redzējis sievu un bērnu, vēlāk viņš savā tvitera kontā pavēstīja par atkāpšanos. Nigērietis tiek minēts kā pretendents uz DĀR futbola izlases galvenā trenera amatu.

Tikmēr Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāms slavēja savu komandu par nepadošanos.

"Nigērija spēlēja tā, kā bijām gaidījuši -ļoti fiziski, un mums bija jāatbild tāpat. Spēli varējām uzsākt labāk, bet pabeidzām to sekmīgi," skaidroja Dešāms.

Kā izteicās Francijas izlases galvenais treneris, viņa valstsvienība progresē ar katru maču, bet vēl nepieciešams veikt pāris soļus, lai turnīrs tiktu uzskatīts par sekmīgu.

Francija vienīgo reizi kausu izcīnīja pašu mājās 1998.gadā, bet vēl trīs reizes iekļuvusi labāko trijniekā, finālu sasniedzot arī 2006.gadā. Pirms četriem gadiem iekšējo konfliktu dēļ nepārvarēja grupu turnīru. Tikmēr Nigērija pirmajās divās dalības reizēs 1994. un 1998.gadā tika līdz astotdaļfinālam, bet nākamajās divās reizēs 2002. un 2010.gadā nepārvarēja grupu turnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi