Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

No amatiem atkāpjas vēl trīs futbola izlašu galvenie treneri

No amata trešdien atkāpušies Japānas, Irānas un Hondurasas futbola izlašu galvenie treneri, kuri nespēja nodrošināt komandu iekļūšanu Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra astotdaļfinālā.

Pieredzējušā itāļa Alberto Dzakeroni vadībā Japānas izlase trijās C apakšgrupas spēlēs tika pie viena punkta, finišējot ceturtajā vietā aiz Kolumbijas, Grieķijas un Kotdivuāras.

"Esmu ārkārtīgi vīlies un ļoti neapmierināts ar mūsu rezultātiem. Es biju tas, kurš izvēlējās sastāvu un spēles manieri, tāpēc vēlos uzņemties visu atbildību," paudis 61 gadu vecais speciālists, kura iepriekš noslēgtā līguma termiņš beigsies pēc pašlaik notiekošā turnīra.

Dzakeroni ar Japānas izlasi strādāja kopš 2010.gada, kad pameta Itālijas klubu Turīnas Juventus. Gadu vēlāk viņš kopā ar izlasi uzvarēja Āzijas kausa izcīņas turnīrā.

Japānas mediji vēsta, ka vietējā federācija darbā ar valstsvienību vēlas uzaicināt meksikāni Havjeru Agirri, kurš iepriekš vadījis Meksikas izlasi un Spānijas klubu Barselonas Espanyol.

Savukārt darbu ar Irānas izlasi vairs neturpinās portugāļu speciālists Karlušs Keirušs, kurš gan par šādu savu nolūku sabiedrību bija informējis vēl turnīra gaitā. Viņš komandas galvenā trenera amatā stājās 2011.gadā.

Irānas valstsvienība trijās F apakšgrupas spēlēs tika pie viena punkta, finišējot ceturtajā vietā aiz Argentīnas un Nigērijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas.

"Strādāt Irānā man ir bijis liels gods. Esmu šo valsti patiesi iemīlējis. Tomēr laulība nav iespējama, ja to uzturēt vēlas tikai viena no pusēm," paudis 61 gadu vecais Keirušs. Tiek vēstīts, ka Irāna nevar atļauties Keiruša pakalpojumus, jo viņa gada alga tiek lēsta 4,5 miljonu dolāru (3,3 miljonu eiro) apmērā.

Pirms pievienošanās Irānas izlasei Keirušs no 2008.gada vadīja Portugāles valstsvienību, bet 2010.gada septembrī tika atlaists no amata, jo viņš saņēma sešu mēnešu diskvalifikāciju par Portugāles Antidopinga komitejas (AdoP) vadītāja aizvainošanu un cenšanos aizliegt futbolistiem veikt dopinga analīzes. Portugāļu speciālists vairākus gadus bija leģendārā Aleksa Fergusona palīgs Anglijas vienībā Mančestras "United", bet 2003./2004.gada sezonā viņš vadīja Spānijas grandu Madrides Real.

Tāpat par aiziešanu no amata paziņojis līdzšinējais Hondurasas izlases galvenais treneris Luiss Fernando Suaress. Kolumbieša vadībā komanda Pasaules kausā piedzīvoja trīs zaudējumus pret Franciju, Šveici un Ekvadoru.

Pašlaik 54 gadus vecais Suaress ar izlasi strādāja kopš 2011.gada, bet lēmumu par aiziešanu no amata viņš pieņēmis trešdien notikušās noslēdzošās spēles gaitā, kad Hondurasa ar 0:3 piekāpās Šveicei.

Iepriekš karjeras laikā Suaress trenējis arī Ekvadoras valstsvienību.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra gaitā par aiziešanu no izlasēm paziņojuši jau pieci galvenie treneri. Iepriekš šādu soli spēra Čezāre Prandelli no Itālijas valstsvienības un Sabrī Lamušī no Kotdivuāras komandas.

Tikmēr Portugāles izlases galvenais treneris Paulu Bentu, kura vadītajai komandai ir pavisam nelielas izredzes ceturtdien sasniegt sacensību astotdaļfinālu, paziņojis, ka par spīti draudošajai neveiksmei no sava amata neatkāpsies. Viņš uzsvēris, ka šajā jautājumā ar viņu vienisprātis ir arī Portugāles Futbola federācija.

Portugāles izlasei ceturtdienas mačā pret Ganu ir jātiek pie ļoti pārliecinošas uzvaras, kā arī jācer, ka tai labvēlīgs būs iznākums Vācijas un ASV izlašu duelī.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

Papildināts virsraksts un viss teksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi