Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No virslīgas izkrīt Tukuma futbolisti; par čempionāta labāko vārtu guvēju kļūst Dodo no Liepājas

Latvijas Optibet futbola virslīgas sezona svētdien noslēdzās ar Tukums 2000/TSS komandas palikšanu pēdējā vietā un atvadām no virslīgas, bet par "uguņošanu" Jelgavā gādāja Liepājas futbolisti, ar četriem gūtajiem vārtiem izceļoties Luisam Paulu Ilariu jeb Dodo, kurš ar 18 vārtiem kļuva par līgas labāko vārtu guvēju.

Lielākā intriga pēdējā kārtā bija par to, kura no komandām ieņems desmito vietu un būs spiesta atkāpties uz pirmo līgu.

"Metta" savā laukumā spēlēja 1:2 (1:1) ar "Valmieru", saglabājot vietu virslīgā arī nākamajā sezonā.

Vārtus mājiniekiem jau astotajā minūtē guva Raimonds Krollis, kuram tie bija jau 11.vārti šosezon, pakāpjoties uz dalītu piekto vietu "snaiperu" sarakstā. Viņš ir rezultatīvākais latviešu futbolists virslīgas čempionātā.

Atbildes vārtus pirmajā spēlē bronzas medaļnieku lomā 37.minūtē iesita Ingars Pūlis.

55.minūtē Valmieras vienību vadībā izvirzīja Kristaps Liepa.

Ieskaitot Latvijas kausu, "Metta" bija cietusi zaudējumu astoņos mačos pēc kārtas. Pēdējās piecās virslīgas spēlēs "mettieši" bija zaudējuši "Daugavpilij" (0:1), "Tukums 2000"/TSS (1:3), "Riga" (1:5), RFS (0:3) un "Ventspilij" (0:1).

Tikmēr "Valmiera" zaudējumu nebija piedzīvojusi kopš Latvijas kausa izcīņas, kad pusfinālā ar 0:2 zaudēja "Liepājai". Pēc tam valmierieši spēlēja neizšķirti 2:2 ar "Jelgavu" un 1:1 ar "Liepāju", taču spēle pret "Daugavpili" noslēdzās priekšlaicīgi.

Pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē abas komandas cīnījās neizšķirti 2:2, bet atbildes mačā "Valmiera" mājās uzvarēja ar 1:0.

Tikmēr "Tukums 2000"/TSS savu debiju virslīgā noslēdza ar zaudējumu vicečempionei RFS - 0:2 (0:1).

45.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Jānis Ikaunieks, bet mača kompensācijas laika trešajā minūtē viņš ar vārtiem no spēles apzīmogoja tukumnieku palikšanu pēdējā vietā - 2:0.

RFS virslīgas izskaņā pēdējo zaudējumu piedzīvoja pret "Liepāju" (0:1), bet pirms tam ar 2:1 un 3:0 attiecīgi bija pārspētas "Daugavpils" un "Metta" komandas. Tāpat RFS pēdējā spēlē ar 3:0 izdevās uzvarēt sīvāko konkurenti "Riga".

Arī Tukuma komanda sezonas izskaņā nevar sūdzēties par sasniegtajiem rezultātiem, jo uzvara pār "Metta" (3:1) un "Spartaku" (4:2) ļāva sajust uzvarētu spēļu sērijas garšu, taču iešūpošanās bija pārāk ilga. Pēc tam gan sekoja "sausie" zaudējumi pret "Riga" (0:2) un "Liepāju" (0:5).

Abās iepriekšējās tikšanās reizēs RFS bija uzvarējusi ar 3:0.

Šajā duelī RFS diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt Artūrs Zjuzins un Tomašs Šimkovičs.

Tāpat kā Tukuma futbolisti, ilgi šosezon dažādu iemeslu dēļ iešūpojās "Liepāja", lielā mērā tieši tāpēc neizcīnot medaļas, taču finišs liepājniekiem ir padevies varens, ieskaitot Latvijas kausa izcīnīšanu.

"Liepāja" sezonas pēdējā mačā viesos sagrāva "Jelgavu" ar 7:0 (3:0).

Liepājnieki atbildes uz visiem jautājumiem sniedza jau pirmajā puslaikā. 19.minūtē izcēlās Raivis Andris Jurkovskis, bet desmit minūtes vēlāk - Luiss Paulu Ilariu jeb Dodo, kurš tādējādi ar 15 "goliem" panāca virslīgas "snaiperu" sarakstā bijušo valmierieti Toluvalasi Arokodari, kurš nu jau ir Vācijas bundeslīgas komandā "Koln", un Jūrmalas "Spartaka" uzbrukuma līderi Nemanju Belakoviču. Savukārt vēl pēc septiņām minūtēm Dodo guva vēl vienus vārtus, iekarojot virslīgas labāko vārtu guvēju saraksta virsotni - 3:0.

51. un 56.minūtē Ilariu vēl divreiz pārspēja mājinieku vārtsargu Dmitriju Grigorjevu, bet 60.minūtē vārtus guva arī Artūrs Karašausks.

86.minūtē punktu varenajam sezonas finišam liepājnieku komandā ar gūtajiem vārtiem pielika Eduards Tīdenbergs - 7:0.

"Jelgavai" virslīgas pēdējās spēlēs pēc krietnas sastāva "tīrīšanas" klājies pagalam neveiksmīgi, jo četros dueļos izdevies gūt vien divus vārtus. Abi iesisti neizšķirtā pret "Valmieru", bet iepriekš RFS zaudēts ar 0:1, bet "Ventspilij" ar 0:5. Tāpat arī pēdējā spēlē piedzīvota "sausā" sagrāve- 0:7 pret "Spartaku".

Kurzemes klubs pēdējo neveiksmi virslīgā piedzīvoja novembra sākumā pret "Spartaku" (0:1), taču nākamajā spēlē ar 1:0 izdevās uzvarēt "Ventspili", tādējādi izcīnot Latvijas kausu. Pēc tam liepājnieki ar 1:0 uzvarēja RFS, spēlēja neizšķirti 1:1 pret "Valmieru", kā arī sagrāva tukumniekus - 5:0.

Savstarpējos dueļos "Liepāja" uzvaras šosezon bija izcīnījusi abos mačos. Pirmajā tikšanās reizē kurzemnieki uzvarēja ar 5:1, bet otrajā - 3:1.

Visbeidzot "Daugavpils" mājās piekāpās Jūrmalas "Spartakam" ar 1:3 (1:1).

Mačs sākās vētraini, jo jau pirmajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Raivis Ķiršs. 44.minūtē viesi rezultātu izlīdzināja, izceļoties Leonam Šipošam.

Pārtraukumā viesi veica trīs maiņas, un 49.minūtē viņus vadībā izvirzīja Kvadvo Asamoā - 2:1.

Spēles galarezultātu piecas minūtes pēc došanās laukumā uz maiņu 89.minūtē ar gūtiem vārtiem fiksēja "spartakietis" Čikezī Nvaorisa - 3:1.

Daugavpilieši pēdējo uzvaru svinēja 17.oktobrī, kad ar 1:0 uzvarēja "Metta". Pēcāk komanda ar 0:2 un 1:2 piekāpās "Riga" un RFS, bet vēlāk punktu izdevās gūt pret "Ventspili", spēlējot neizšķirti 0:0. Pēdējā mačā pret "Valmieru" Latgales komanda nespēja aizvadīt visas 90 minūtes, jo no astoņiem laukuma spēlētājiem pieejami vairs bija tikai seši. Vēlāk komandai piešķīra tehnisko zaudējumu ar 0:3. Svētdien daugavpilieši spēli jau varēja sākt pilnā sastāvā.

"Spartaks" pēdējās piecās spēlēs bija izcīnījis trīs uzvaras. Pēc zaudējuma Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pret "Liepāju" (1:3), ar 1:0 tika uzvarēta "Valmiera", taču vēlāk negaidīta neveiksme tika piedzīvota pret Tukuma vienību (2:4). Pēdējos divos dueļos "Spartaka" vārti palikuši neieņemti, jo ar 1:0 pieveikta "Liepāja", bet ar 7:0 sagrauta "Jelgava".

Abas komandas šosezon aizvadījušas divas spēles. Pirmajā "Spartaks" uzvarēja ar 2:0, bet atbildes mačs noslēdzās neizšķirti 3:3.

Šodien laukumā doties plānots bija arī "Riga" un "Ventspils" klubiem, taču rīdzinieki sestdien paziņoja, ka Covid-19 situācijas dēļ spēli neaizvadīs. "Riga" pēc Covid-19 uzliesmojuma nespēj nokomplektēt sastāvu spēlei, jo vairums futbolistu vēl nav atguvušies pēc slimības.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde piektdien notikušajā sēdē pieņēma lēmumu atcelt pārspēles par vietu "Optibet" futbola virslīgā. Tādējādi devītajā vietā esošajai komandai nebūs jāaizvada pārspēles.

Pirmo vietu turnīra tabulā pēc 27 kārtām ar 69 punktiem izcīnīja "Riga", kas par trim punktiem apsteidza RFS. Ar 47 punktiem bronzas medaļas izcīnīja "Valmiera", bet 44 punkti tika "Ventspilij".

Aiz pirmā četrinieka ar 42 punktiem ierindojās "Liepāja", kas tāpat kā vadošo komandu trijnieks ieguva tiesības valsti nākamsezon pārstāvēt kādā no Eiropas kausu izcīņām. Ar 40 punktiem finišēja Jūrmalas "Spartaks", 22 punkti ir "Jelgavai", 20 "Daugavpilij", 16 "Metta" komandai, bet 14 - "Tukums 2000"/TSS futbolistiem.

Šajā sezonā virslīgā startēja desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits bija paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim Latvijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā tika palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tika aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi