Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Oša pārstāvētā Xamax ātri ielaiž vārtus un tuvojas izkrišanai no Šveices superlīgas

Latvijas futbola izlases aizsarga Mārča Oša pārstāvētā Neišateles Xamax ceturtdien cieta zaudējumu Šveices superlīgas 33.kārtas spēlē, tuvojoties izkrišanai no augstākās divīzijas.

Xamax mājās ar 0:1 (0:1) atzina turnīra līderes Bernes Young Boys pārākumu.

Ošs no zvana līdz zvanam spēlēja arī trešajā mačā pēc atgriešanās laukumā. Iepriekšējās divās spēlēs viņš izpelnījās vietu kārtas simboliskajās izlasēs, turklāt svētdien guva svarīgus uzvaras vārtus.

Šoreiz Xamax komandai veiksme neuzsmaidīja, un jau astotajā minūtē viesi ieraidīja bumbu vārtos. Kristofera Martinsa piespēle izurbās cauri mājinieku aizsardzībai, un bumba nonāca pie Žana Pjēra Nsamē, kurš netraucēts panāca 1:0.

Pārējo spēles laiku Neišateles komanda nosargāja vārtus neskartus.

Jau ziņots, ka uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētā Sion trešdien viesos ar 2:1 pārspēja Luzern, attālinoties no pēdējā pozīcijā esošās Xamax. Uldriķis bija viesu komandas pieteikumā un laukumā devās mača 76.minūtē.

Tikmēr vārtsargs Andris Vaņins bija pieteikumā, kamēr viņa pārstāvētā "Zurich" viesos ar 0:1 atzina "Lugano" pārākumu. Citviet "St. Gallen" vienība, kuras paspārnē ir pussargs Daniels Ontužāns, cīņā par zelta medaļām savā laukumā spēles sākumā dāvāja tuvākajiem sekotājiem no "Basel" divu vārtu pārsvaru un kopā piedzīvoja "pērienu" ar 0:5.

Vēl vienā cīņā Thun savās mājās ar 5:1 sagrāva Ženēvas Servette, apgrūtinot latviešu pārstāvēto komandu izredzes uz palikšanu virslīgā. Thun tagad par trim punktiem apsteidz Sion un par astoņiem punktiem - Mārča Oša pārstāvēto Neišateles Xamax. Sion gan ir spēle rezervē.

Čempionāta vadībā ar 67 punktiem 33 spēlēs ir Young Boys komanda, kurai ar 62 punktiem seko St. Gallen. Zurich ar 42 punktiem 32 spēlēs ir sestā, Sion ar 32 punktiem 32 mačos ieņem devīto vietu, bet Xamax ar 27 punktiem ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

Devītās vietas īpašniecei būs pārspēles par vietas saglabāšanu superlīgā, bet desmito pozīciju ieņēmusī komanda izkritīs no augstākās divīzijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi