Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Paharam ugunskristības Pēterburgā - U21 izlase dodas uz Sadraudzības kausu

Dažas nedēļas pēc apstiprināšanas Latvijas U-21 futbola izlases galvenā trenera amatā Marians Pahars piedzīvos debiju. Piektdien Sanktpēterburgā sāksies Sadraudzības kauss. Latvijas izlase ielozēta A grupā kopā ar Baltkrieviju, Igauniju un Tadžikistānu.

Pirms došanās uz Krieviju jaunieceltais U-21 izlases treneris atzīst, ka laika vēl nav bijis, lai pilnībā iepazītu visus spēlētājus. Vietējos kadrus gan viņš labi zina no trenera gaitām pie Skonto vadības grožiem, bet leģionāri viņam ir mazāk zināmi. Pahars gan nav pirmo reizi situācijā, kad pāris nedēļās jāsagatavo komanda Sadraudzības kausam. Pirms diviem gadiem ap šo laiku, 11. janvārī, Marians negaidīti tika iecelts par Skontogalveno treneri. Toreiz viņš, jautāts par savām trenera ambīcijām strādāt ar kādu no izlasēm, mulsi smaidīja un kautrīgi bilda - diez vai kāds šādu godu uzreiz dos. Tas bija pēdējais gads, kad Sadraudzības kausā piedalījās bijušo PSRS valstu čempioni.

Tagad turnīrs pārorientēts uz jauniešu izlasēm. Mērķis gan paliek iepriekšējais - sapulcēt vienkopus talantīgākos reģiona futbolistus, kurus skatīsies un vērtēs gan aģenti, gan arī treneri.

Dažādu iemeslu dēļ Latvija šoreiz nebūs spēcīgākajā sastāvā. 18 gadu vecais Skonto uzbrucējs Valērijs Šabala trešdien pievienojies Maskavas CSKA kluba treniņnometnei Spānijā, Liepājas metalurga pussargs Roberts Savaļnieks dziedē savainojumu, Brēmenes Werder jauniešu komandas spēlētājam Kārlim Plendišķim jābūt skolā, bet Denisu Rakelu uz valstsvienību nepalaida viņa klubs Polijā. «Skaidrs, ka es kā treneris vēlos maksimāli labus rezultātus, kurus vieglāk panākt ar iespējami labāko sastāvu, taču traģēdiju no tā netaisām. Es, piemēram, būšu tikai priecīgs, ja Šabala iegūs līgumu CSKA. Nav vairāku potenciālo līderu, bet ir citi futbolisti, ar kuriem rēķināmies un kuriem šī ir laba iespēja sevi apliecināt no vislabākās puses,» skaidroja Pahars.

Pirmdien Latvijas izlase aizvadīja pārbaudes maču pret Metta/Latvijas Universitāte rezervēm un uzvarēja ar 2:0. Spēle gan parādīja, ka ir liela plaisa meistarībā starp jauniešu izlases pamata un otro sastāvu, un tas var nebūt mazsvarīgi turnīrā, kurā jāspēlē teju katru dienu. Tiesa, kalendārs visām komandām būs vienāds un pretī jau nestāsies Brazīlija vai Spānija, kas var sapulcēt kaut desmit spēcīgu izlašu. Iekļūšanai ceturtdaļfinālā var pietikt arī ar trešo vietu grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Sadraudzības kauss
A grupa: Baltkrievija, Latvija, Igaunija, Tadžikistāna
B grupa: Kirgizstāna, Kazahstāna, Krievija, Uzbekistāna
C grupa: Ukraina, Lietuva, Moldova, Turkmenistāna
18.I 11.00 Baltkrievija - Latvija, 19.I 17.00 Tadžikistāna - Latvija, 21.I 13.15 Latvija - Igaunija
Pēc Latvijas laika

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi