Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pahars 15 gadus tapušo grāmatu par sevi izlasījis vienā dienā

Grāmata par Latvijas futbola leģendu Marianu Paharu ir daļa no pašmāju futbola vēstures, otrdien prezentācijas pasākumā atzina izdevuma autors Askolds Uldriķis.

Grāmatas Super Marians autors ir bijušais sporta žurnālists Uldriķis, kurš 17 gadus strādāja laikrakstos Sports un Neatkarīgā Rīta Avīze, kā arī žurnālā Sporta Avīze.

Grāmata tapusi sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un futbola skolu Metta, tāpat tās izdošanā atbalstu snieguši Guntars Kalniņš, Viesturs Tīle, Armands Šteinbergs un Guntis Indriksons.

"Paldies visiem par atbalstu grāmatas tapšanā. Grāmatu sākām rakstīt pirms 15 gadiem, pagājis ilgs laiks. Vienā brīdī no tā biju atteicies, taču pēc tam pamainījās mans skatījums uz pasauli," teica Pahars.

Latvijas futbola leģendai grāmata šķitusi ļoti interesanta.

"Pats to izlasīju vienā dienā. Nevēlējos pārāk daudz atklāt savu privāto dzīvi, taču bez tā nevarēja iztikt," teica Pahars.

"Grāmata ir kā maza daļa no Latvijas futbola vēstures. Intervēju viņu kā žurnālists un tā soli pa solim tapa ideja par grāmatu. Kad sākās traumas, tad vienā brīdī no tā bijām atteikušies. Visu laiku nebijām uz viena viļņa," atklāja Uldriķis.

Sākotnēji tirdzniecībā būs aptuveni 1000 grāmatas, bet, ja būs nepieciešams, būs papildu tirāžas. Tāpat tiek domāts par grāmatas iespējamo izdošanu arī krievu un angļu valodās.

Pahars grāmatā atklāti stāsta par karjerā piedzīvoto un pārdzīvoto, par spožiem panākumiem un sarūgtinošiem zaudējumiem, par skaistiem mirkļiem un skandaloziem atgadījumiem. Viņš atklāj profesionālā futbolista ikdienu un lielā futbola aizkulises.

Pahars septiņarpus sezonas pārstāvēja Anglijas klubu Southampton un spoži spēlēja premjerlīgā, kur guva 42 vārtus 129 spēlēs. 2001./02. gada sezonā viņš iekļuva Anglijas premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā.

Savukārt Latvijas izlasē Pahars aizvadīja 75 spēles un guva 15 vārtus. Trīs reizes - 1999., 2000. un 2001.gadā - viņš tika atzīts par Latvijas gada labāko futbolistu.

Pēc futbolista karjeras beigām Pahars strādāja par galveno treneri klubā Skonto, Latvijas U-21 izlasē un Latvijas nacionālajā izlasē. Patlaban viņš strādā par Jelgavas galveno treneri.

Latvijas Futbola federācija ar Pahara autobiogrāfiju uzsākusi grāmatu ciklu Latvijas futbola personība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi