Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pahars negaidīti nomaina Nīderlandes speciālistu Jori Latvijas U-21 futbola izlases galvgalī

Par Latvijas U-21 futbola izlases jauno galveno treneri kļuvis pašmāju speciālists Marians Pahars, kurš amatā nomainījis Nīderlandes speciālistu Antonu Jori, piektdien apstiprinājusi Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pahars aizvadītajā sezonā vadīja "Skonto" komandu, ar kuru izcīnīja otro vietu Latvijas virslīgas čempionātā, savukārt LFF līgums ar Jori beigsies 31. decembrī. Tas netiks pagarināts pēc abpusējas vienošanās.

Pahars savus pienākumus valstsvienībā sāks pildīt līdz ar nākamā gada 1.janvāri. Pašlaik nav zināms, vai viņš saglabās amatu arī "Skonto" komandā.

"Skonto" vienības preses sekretārs Uldis Strautmanis nevarēja apstiprināt, vai Pahars atstās komandas galvenā trenera posteni. Skaidrība šajā jautājuma un kluba paziņojums gaidāms tuvāko dienu laikā.

Neoficiāla informācija liecina, ka "Skonto" turpmāk vadīs gruzīnu speciālists Tamazs Pertija, kurš 2009.gadā pēc Daugavpils "Dinaburg" totalizatoru skandāla uz mūžu tika diskvalificēts no Latvijas futbola dzīves. Pertija gan vēlāk no LFF puses izpelnījās amnestiju un atgriezās virslīgā pie Daugavpils "Daugavas" un vēlāk arī "Olimps" kluba stūres.

Paredzams, ka pirmais oficiālais turnīrs Latvijas U-21 izlasei tās jaunā galvenā trenera vadībā būs janvārī Sanktpēterburgā paredzētā Sadraudzības kausa izcīņa. Līdz šim turnīram Latvijas U-21 futbola izlases kandidāti aizvadīs vairākus koptreniņus Rīgā.

Pašlaik 36 gadus vecais Pahars pēc profesionālā futbolista karjeras beigām 2010.gadā kļuva par "Skonto" trenera asistentu, savukārt kopš 2011.gada viņš ir komandas galvenais treneris. Latvijas valstsvienības rindās Pahars savulaik aizvadīja 75 spēles, gūstot 15 vārtus.

Savus labākos futbolista karjeras gadus Pahars aizvadīja Anglijas premjerlīgas klubā "Southampton", izpelnoties slavu kā viens no visu laiku valsts labākajiem futbolistiem.

Jore darbu ar Latvijas U-21 izlasi sāka pagājušā gada novembrī, amatā nomainot Mihailu Zemļinski. Jores vadībā Latvijas valstsvienība dalību 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā noslēdza ar diviem iekrātiem punktiem astoņās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi