Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pahars: Par atkāpšanos domāju jau pēc zaudējuma Fēru salām

Bijušais Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars par atkāpšanos domājis jau pēc oktobrī ciestā zaudējuma Fēru salām.

Kā vēstīts, Pahars amatā atradās kopš 2013.gada vasaras, tomēr marta beigās dienu pēc kapitulācijas pārbaudes spēlē Gruzijai ar 0:5 viņš atkāpās no amata. Līdz ar to pagaidām valstsvienība ir bez galvenā trenera, kaut jūnijā Pasaules kausa kvalifikācijas cīņā jāsacenšas ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli.

"Ja godīgi, par atkāpšanos domāju jau pēc zaudējuma Fēru salām. Katra spēle dod optimismu, taču rezultāts nebija," ceturtdien, tiekoties ar žurnālistiem, teica Pahars.

Nu jau bijušais Latvijas izlases galvenais treneris uzskata, ka futbolisti un viņš pārāk ietekmējušies no negatīvās informācijas.

"Uzvarējām Andoru, mums bija trīs punkti un atradāmies grupas augšgalā, tomēr bija negatīva attieksme, raksti medijos, "troļļi" komentāros. Futbolisti taču to visu lasa, līdz ar to visi sākam raustīties. Mēs esot mazāk situši pa vārtiem. Kāda starpība? Iekļuvām 2004.gada finālturnīrā pēc cikla, kurā sliktā spēlē uzvarējām Sanmarīno," stāstīja Pahars.

Izlase pirms mača ar Fēru salām sabijusies, par ko saņēmusi sodu.

"Ir runa par mentālām lietām - nespējām norobežoties no mediju rakstiem un visa pārējā. Anglijā var lamāties, ka ar sliktu spēli uzvaram pretinieku. Tā var darīt Spānijā, kur visi ķer kaifu no futbola, taču ne Latvijā. Piemēram, Islande ir ļoti maza valsts, bet viņiem ir viens mērķis. Visi žurnālisti, politiķi, futbolisti - visi iet uz vienu mērķi. Lasu viedokli, ka Latvijas izlasē ir daudz krievu. Kāda starpība, kādā valodā viņi runā? Viņi šeit ir dzimuši un pārstāv Latviju. Tāda veida nostāja dod nevajadzīgu spriedzi," skaidroja Pahars.

Iepriekš Paharam neesot nākušas prātā domas par atkāpšanos.

"Pirmo reizi nopietni par to domāju pēc zaudējuma Fēru salām. Nedaudz arī pēc spēles pret Andoru, kad nākamajā dienā atvēru internetu," teica Pahars.

Šobrīd 40 gadus vecais Pahars izlasi vadīja 33 oficiālās izlašu spēlēs, kurās tika izcīnītas astoņas uzvaras, desmit reizes nospēlēts neizšķirti un 15 mačos zaudēts, bet vārtu attiecība šajos mačos bija 28:49 par sliktu Latvijai.

Zīmīgi, ka arī iepriekšējā valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Starkova pēdējais mačs noslēdzās ar rezultātu 0:5, kad Latvijas izlase kapitulēja Bosnijai un Hercegovinai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi