Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (11:09) - Cauņa palīdz CSKA komandai nospēlēt neizšķirti ar titulēto Mančestras United

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa palīdzēja Krievijas klubam Maskavas CSKA trešdien UEFA Čempionu līgas B apakšgrupas mačā nospēlēt 1:1 (1:0) ar titulēto Anglijas vienību Mančestras United.

Šī mača rezultātu negaidīti atklāja CSKA. Tiesa, vārtu guvums viņiem sākās ar neveiksmīgu epizodi, jo 11 metru soda sitienu 15.minūtē nerealizēja Romāns Jerjomenko, kurš trāpīja pa vārtu stabu, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija Seidū Dumbija no Kotdivuāras, panākot 1:0.

Mančestras klubs pirmajā puslaikā spēlēja diezgan blāvi, taču atguvās otrajā, kas vainagojās ar vārtu guvumu - pēc centrējuma ar sitienu ar galvu izcēlās rezultatīvais franču uzbrucējs Entonijs Marsiāls.

Pēcāk United turpināja kontrolēt bumbu, taču darbojās piesardzīgāk un lieki neriskēja, kamēr CSKA neko bīstamu uz viesu vārtiem izveidot neizdevās.

Tikmēr Cauņa nāca laukumā uz maiņu dueļa 87.minūtē, taču ne ar ko ievērojamu neizcēlās. Šis bija Latvijas izlases pussarga pirmais mačs šīs sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Cauņa šobrīd ir atguvies no savainojumiem un pēdējās nedēļās regulāri tiek pieteikts CSKA mačiem, taču pagaidām Latvijas izlases pussargs Maskavas kluba sastāvā laukumā dodas vien epizodiski.

Krievijas premjerlīgā CSKA šosezon cīnās bez zaudējumiem, tiekot pie deviņām uzvarām un diviem neizšķirtiem, kas dod pirmo vietu kopvērtējumā. Iepriekšējā mačā tā sestdien ar 3:2 savā laukumā pieveica Jekaterinburgas Ural,

Savukārt Mančestras United sestdien premjerlīgas mačā ar 3:0 izbraukumā pieveica Liverpūles Everton, bet kopvērtējumā ar 19 punktiem deviņos mačos atrodas trešajā pozīcijā.

Gaidāmajā mačā Mančestras komandai nepalīdzēja malējais pussargs Ešlijs Jangs, kā arī Lūks Šovs, Padijs Makneirs un Džeimss Vilsons.

Otrā B apakšgrupas mačā šodien Vācijas vicečempioni VfL Wolfsburg savā laukumā ar 2:0 (0:0) pieveica Eindhovenas PSV futbolistus no Nīderlandes.

Uzvaru mājinieki nodrošināja vien otrajā puslaikā, kad pa vārtiem guva Bass Dosts un Makss Krūze.

UEFA Čempionu līgas B apakšgrupā pēc trim kārtām līdere ar sešiem punktiem ir VfL Wolfsburg, kamēr pa četriem iekrājušas Mančestras United un CSKA, bet trīs punkti ir PSV rēķinā.

Pateicoties beļģu pussarga Kevina de Brujnes vārtu guvumam mača kompensācijas laikā, Anglijas premjerlīgas līdervienība Mančestras City savā laukumā ar 2:1 (1:1) pieveica Spānijas vienību Sevilla.

Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, kad 30.minūtē vispirms Sevilla atklāja dueļa rezultātu, jo bumbu City vārtos raidīja Ukrainas pussargs Jevhens Konopļanka, taču sešas minūtes vēlāk bumbu savos vārtos raidīja Spānijas kluba aizsargs Adils Ramī.

Lai gan šķita, ka cīņa noslēgsies neizšķirti, de Brujne parūpējās par citādu scenāriju, jo viņš 91.minūtē guva uzvaras vārtus mājiniekiem.

De Brujne Mančestras klubam pievienojās vien šovasar, kad par 55 miljoniem mārciņu (74,8 miljoniem eiro) pārnāca no Vācijas vienības VfL Wolfsburg.

"Iegādājāmies Kevinu, jo domājām, ka viņš ir radošs futbolists ar saviem mērķiem," pēc mača sacīja Mančestras vienības galvenais treneris Manuels Pelgrīni. "Mūsu komanda vienmēr cenšas spēlēt atraktīvu un uzbrūkošu futbolu, tāpēc ir nepieciešami paši labākie spēlētāji. Domāju, ņemot vērā visus aspektus, de Brujne mums ir perfekts futbolists."

Tikmēr otrā D apakšgrupas mačā Itālijas čempione Turīnas Juventus savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Vācijas klubu Menhengladbahas Borussia.

D apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir Juventus, bet tai ar sešiem punktiem seko City. Trīs punkti tikmēr ir Sevilla rēķinā, kamēr Borussia tikusi pie viena punkta.

Savukārt A apakšgrupā divu grandu duelī Francijas čempione Parīzes Saint-Germain (PSG) nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar karalisko Madrides Real no Spānijas.

Otrajā puslaikā lieliska iespēja nodrošināt viesiem uzvaru bija portugāļu zvaigznei Krištianu Ronaldu, taču viņa sitiens bija garām vārtiem. Savukārt PSG tā arī neizdevās šīs cīņas laikā nopietni apdraudēt Madrides kluba vārtus.

Zīmīgi, ka Real komanda UEFA Čempionu līgas mačā vārtus nav guvusi pirmo reizi kopš 2008.gada novembra. Līdz šim Spānijas klubam šajā turnīrā bija izdevies gūt vārtus 40 spēlēs pēc kārtas.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Zviedrijas klubs Malmo ar 1:0 (1:0) pieveica Ukrainas vienību Doņeckas Šahtar.

Vienīgos vārtus šī mača 17.minūtē guva uzbrucējs Markuss Rosenberjs.

A apakšgrupas kopvērtējumā pa septiņiem punktiem ir PSG un Real, kamēr ar trim punktiem seko Malmo. Tikmēr Šahtar trīs spēļu laikā pie punktiem nav izdevies tikt.

Savukārt C apakšgrupas cīņā pie pārliecinošas uzvaras tika Spānijas klubs Madrides Atletico, kas savu skatītāju priekšā ar 4:0 (2:0) pieveica Kazahstānas vienību Astana.

Pirmajā puslaikā Atletico izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Sauls Nigess un Džeksons Martiness, bet otrajā puslaikā mājiniekiem savu pārsvaru izdevās tikai nostiprināt.

Otrā C apakšgrupas mačā Turcijas lielklubs Stambulas Galatasaray savā laukumā ar 2:1 (2:1) pieveica Portugāles komandu Lisabonas Benfica.

Uzvaras vārtus cīņas 33.minūtē guva Lukašs Podoļskis, kļūstot par ceturto Vācijas futbolistu, kurš UEFA Čempionu līgā guvis vārtus trīs dažādu klubu sastāvos.

C apakšgrupas kopvērtējumā pa sešiem punktiem iekrājušas Atletico un Benfica. Tikmēr četri punkti ir Galatasaray, kamēr viens Astana rēķinā.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

ziņa papildināta ar visu spēļu iznākumiem 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi