Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināts (7:44) - Zināmas visas 32 Pasaules kausa futbolā finālturnīra dalībnieces

Otrdien un trešdien noskaidrojās pēdējās astoņas futbola izlases, kas dosies uz 2014.gada vasarā Brazīlijā paredzēto Pasaules kausa finālturnīru. Eiropas zonā ceļazīmes izcīnīja Portugāle, Horvātija, Grieķija un Francija, savukārt no Āfrikas zonas braucējiem pievienojās Gana un Alžīrija. Savukārt no Dienvidamerikas braucējiem pievienojās Meksika un Urugvaja.

Īpaši dramatiska izvērtās spēle Solnā, kur Zviedrijai savu līdzjutēju priekšā bija jāatspēlē izbraukumā iekrātais deficīts (0:1). Ja pirmajā puslaikā vārtus gūt komandām neizdevās, otrā puslaika ievadā Krištianu Ronaldu panāca jau 2:0 abu maču summā - lai brauktu uz Brazīliju, zviedriem nu bija jāgūst pat trīs vārti. Divus no tiem četru minūšu laikā (68', 72') guva uzbrukuma līderis Zlatans Ibrahimovičs, tomēr pēdējās cerības atņēma vēl divi Ronaldu vārti (77', 79') un savam ceturtajam Pasaules kausam pēc kārtas kvalificējās Portugāle. Ronaldu play-off kārtā guva visus četrus savas komandas vārtus.

Vēl vienā aizraujošā duelī 1998.gada pasaules čempione Francija savā laukumā ar 3:0 pārspēja Ukrainu, atspēlējot viesos zaudēto (0:2) un nodrošinot vietu piektajā finālturnīrā pēc kārtas. Mamadū Saho un Karīms Benzemā līdz 34.minūtei panāca 2:2 summā, bet izšķirošie izrādījās vārti 72.minūtē, kad Oļegs Husevs bumbu ieraidīja pats savā cietoksnī.

Citos mačos Grieķija viesos noturēja pirmajā spēlē iekrāto pārsvaru - 1:1, bet divu spēļu summā 4:2. Grieķi dosies uz otro finālturnīru pēc kārtas un trešo valsts vēsurē. Tikmēr Horvātija savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Īslandi, ar šādu pat rezultātu triumfējot arī summā. Horvātija, kas 1998.gada Pasaules kausā tika pie bronzas, dosies uz ceturto finālturnīru valsts vēsturē. 2010.gada turnīram Dienvidāfrikā komanda nekvalificējās.

Āfrikas zonā nu zināmas visas piecas finālturnīra dalīvbnieces. Otrdien Gana viesos ar 1:2 piekāpās Ēģiptei, tomēr pirmajā mačā iekrātais piecu vārtu pārsvars (6:1) ļāva abu spēļu summā triumfēt ar 7:3.

Tikmēr Alžīrija, kas pirmajā spēlē viesos piekāpās Burkinafaso izlasei ar 2:3, savā laukumā uzvarēja ar 1:0 (summā 3:3) un, pateicoties vairāk izbraukumā gūtiem vārtiem, dosies uz Brazīliju. Gana finālturnīrā spēlēs trešo reizi, bet Alžīrija - ceturto.

Vēl vienā spēlē trešdien Meksika viesos ar 4:2 pārspēja Jaunzēlandi, divu sēļu summā uzvarot ar iespaidīgu 9:3. Meksikāņi iepriekš savā laukumā uzvarēja ar 5:1 un spēle viesos vairs bija tikai formalitāte. Orobe Peralta ar trim gūtiem vārtiem pirmo 33 minūšu laikā panāca jau 8:1 divu spēļu summā, divus vārtus mača izskaņā jaunzēlandieši atguva, bet treknu punktu spēlei pielika Meksikas futbolists Karloss Pena, 86.minūtē gūstot ceturtos vārtus. Meksikas futbolisti finālturnīrā piedalīsies jau 15.reizi, bet pēdējos piecos mēģinājumos pratuši izkļūt no grupas.

Par pēdējo ceļazīmi trešdien sacentās 2010.gada finālturnīra pusfināliste un 2011.gada Copa America čempione Urugvaja un Jordānija. Pirmajā spēlē urugvajieši viesos bija pārāki ar 5:0, bet atbildes mačā trešdien komandām viss jau bija skaidrs - 0:0, Urugvaja dodas uz finālturnīru.

2014.gada Pasaules kauss no 12.jūnija līdz 13.jūlijam norisināsies 12 Brazīlijas pilsētās.

2014.gada Pasaules kausa finālturnīra dalībnieki (32/32):

Brazīlija, Beļģija, Itālija, Vācija, Nīderlande, Šveice, Krievija, Bosnija un Hercegovina, Anglija, Spānija, Grieķija, Francija, Portugāle, Horvātija, Nigērija, Kotdivuāra, Kamerūna, Alžīrija, Gana, Argentīna, Kolumbija, Čīle, Ekvadora, Irāna, Dienvidkoreja, Japāna, Austrālija, ASV, Kostarika, Hondurasa, Meksika, Urugvaja.

Ziņa papildināta ar informāciju par Urugvajas kvalificēšanos..


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi