Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

papildināts ar FOTO (18:01) - Ventspils futbolisti piekto reizi vēsturē triumfē Latvijas futbola čempionātā

Ventspils klubs sestdien triumfēja Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionātā, iegūstot piekto titulu vienības pastāvēšanas vēsturē.

Noslēdzošās kārtas mačā sestdien Ventspils ar 1:0 (1:0) izbraukumā uzvarēja Rīgas Daugavas vienību.

Ventspils maču iesāka nepārliecinoši, tomēr liels pavērsiens notika 43.minūtē, kad Frederiko Martiness atklāja rezultātu pēc stūra sitiena. Zīmīgi, ka Martiness ikdienā nav ventspilnieku pamatsastāva futbolists, bet šoreiz aizvietoja diskvalificēto Daniilu Turkovu.

Otrajā puslaikā ventspilnieki, kas šogad ieguva arī Latvijas kausu, pārliecinoši darbojās aizsardzībā, noturot uzvaru. Turklāt viņiem labvēlīgi noslēdzās arī cits mačs, jo otri titula pretendenti Skonto ar rezultātu 0:2 (0:1) piekāpās sezonas izskaņā ļoti veiksmīgu sniegumu rādošajai Jelgavas vienībai.

Spēles rezultātu 13.minūtē atklāja Mārcis Ošs, bet 83.minūtē viesu pārsvaru dubultoja Romāns Bespalovs.

Abos mačos līdzjutēji izmantoja ievērojamu skaitu pirotehnikas, radot cienījamu futbola atmosfēru, novēroja aģentūra LETA.

Līdz ar to sezonas noslēguma kopvērtējumā Ventspils izcīnīja 67 punktus 27 mačos, par pieciem punktiem apsteidzot Skonto, kas pēdējā kārtā cieta pirmo zaudējumu turnīrā šosezon.

Skonto klubam, lai cerētu uz čempionu titulu, šajā mačā derēja tikai uzvara, kā arī bija jācer, ka Ventspils savā spēlē zaudēs punktus.

Kopvērtējuma situācija pēdējā kārtā izmainījās starp abām Jūrmalas komandām - pilsētas derbijā Jūrmala ar rezultātu 2:1 (0:1) uzveica Spartaku. Pēc pirmā puslaika vadībā bija Spartaks, bet otrajā puslaikā pa vieniem vārtiem guva Jūrmalas spēlētāji Pāvels Orlovs un Sergejs Golubevs. Kopvērtējumā abas komandas apmainījās vietām, Jūrmalai pakāpjoties uz sesto pozīciju.

Neveiksmi cieta pagājušās sezonas čempione Daugavpils Daugava, kas šīs sezonas izskaņā ieguva skandalozu slavu. Daugavpils klubs ar rezultātu 0:1 (0:1) izbraukumā piekāpās Metta/Latvijas Universitāte komandai, kuras labā vienīgos vārtus 26.minūtē guva Gatis Kalniņš.

Savukārt graujošu neveiksmi cieta Ilūkste NSS, kas ar 2:10 (0:3) savā laukumā kapitulēja Liepājas metalurgam. Liepājnieku rindās precīzi sita deviņi dažādi spēlētāji, bet divreiz atzīmējās vienīgi Iļja Šadčins. Savukārt Ilūkstes klubs abus vārtus guva, kad jau bija kapitulējuši astoņas reizes.

Noslēguma kopvērtējumā trešo vietu ar 52 punktiem izcīnīja Daugavpils Daugava, kas par četriem punktiem apsteidza Rīgas Daugavu. Piektā ar 40 punktiem palika Liepājas metalurga vienība, bet Jūrmala un Spartaks tika pie attiecīgi 26 un 25 punktiem.

Astotā ar 23 punktiem palika Jelgava, kurai četrus punktus zaudēja Metta/LU, bet Ilūkstes NSS 27 mačos izcīnīja 12 punktus, paliekot pēdējā, desmitajā, pozīcijā.

Zīmīgi, ka pēdējā aplī Jelgava zaudēja vien pirmajā mačā, noslēdzošajās astoņās spēlēs savācot 16 punktus.

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji no Ilūkstes, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji Daugavpils BFC komanda Daugava.

Savukārt devītais spēcīgākais klubs Metta/LU nākamajā nedēļā divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu Gulbene.

Čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu dalīja Skonto spēlētājs Artūrs Karašausks un Andrejs Kovaļovs no Daugavpils Daugavas, kuri abi guva pa 16 vārtiem.

Ventspils klubs iepriekš Latvijas čempionu titulu izcīnīja laika posmā no 2006. līdz 2008.gadam, kā arī 2011.gadā. Pērn komanda pirmo reizi septiņu gadu laikā palika ārpus labāko divnieka, ieņemot trešo vietu.

Tikmēr visu laiku titulētākā Latvijas komanda Skonto iepriekšējo reizi par valsts čempioni kļuva 2010.gadā, bet nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram bija piesaistījusi ģenerālsponsoru SMScredit.lv. Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi