Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Par UEFA 2018./2019.gada sezonas labāko futbolistu atzīst van Deiks

Par UEFA 2018./2019.gada sezonas labāko spēlētāju ceturtdien Monako nosaukts nīderlandietis Virdžils van Deiks, kurš apsteidzis argentīnieti Lionelu Mesi un portugāli Krištianu Ronaldu.

UEFA ceturtdien par Eiropas labāko spēlētāju atzina nīderlandieti van Deiku, kurš pārstāv Anglijas Liverpool, ar kuru kopā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kā arī Nīderlandes valstsvienības sastāvā kvalificējās UEFA Nāciju līgas finālam. 28 gadus vecais van Deiks ir pirmais nīderlandietis un pirmais aizsargs kopš 2011.gada, kad balva tika pasniegta pirmoreiz.

"Man ir jāpasakās komandasbiedriem, bez kuriem es nebūtu izcīnījis šo balvu," uzvarētājs teica Lielbritānijas masu medijam BBC Sport. "Tas ir bijis garš ceļš, un tas ir daļa no mana ceļojuma. Esmu ļoti lepns, saņemot šo trofeju. Tas ir katra cilvēka nopelns, kas man palīdzēja."

Finālisti bija arī trīskārtējais šīs balvas ieguvējs Barcelona pārstāvis Mesi, kurš bija sezonas labākais vārtu guvējs UEFA Čempionu līgā un Eiropas Zelta futbolzābaka ieguvējs, kā arī desmito reizi izcīnīja Spānijas čempiona titulu, un Turīnas Juventus pārstāvošais portugālis Ronaldu, kurš aizvadītajā sezonā izlases rindās kļuva par UEFA Nāciju līgas uzvarētāju, kā arī ar Turīnas klubu izcīnīja savu pirmo Itālijas čempiona titulu, tiekot atzītam par meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju.

"Mani mocīja ziņkāre, jo mēs kopā ar Mesi esam bijuši uz skatuves 15 gadus," Ronaldu teica intervijā, sēžot kopā ar Mesi pirms uzvarētāja paziņošanas. "Tas nav vienkārši, bet, protams, mums ir labas attiecības. Mums nav bijušas kopīgas vakariņas, bet tas ir jauki. Mēs bīdām viens otru uz priekšu, un ir labi būt daļai no futbola vēstures."

Virdžils van Deiks tāpat tika atzīts arī par labāko aizsardzības spēlētāju iepriekšējā Čempionu līgas sezonā. Par labāko vārtsargu kļuva Liverpool pārstāvis Alisons Bekers, par pussargu - bijušais Ajax spēlētājs Frenkijs de Jongs, kurš tagad pārstāv Barcelona, un par uzbrucēju - Mesi.

Anglijas aizsardzības spēlētāja Lūsija Bronza atzīta par gada futbolisti.

Uzvarētājs kopā ar UEFA gada labāko futbolisti un UEFA Čempionu līgas labākajiem spēlētājiem atsevišķās pozīcijās tika nosaukts UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izlozes pasākumā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi