Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pasaules kausa ieguvējus Berlīnē sagaida vairāki simti tūkstoši līdzjutēju (papildināta galerija)

Vācijas futbola izlasi, kas svētdien triumfēja Pasaules kausa izcīņā, otrdien mājās sagaidīja vairāki simti tūkstoši līdzjutēju.

Vācija no Brazīlijas, kur notika Pasaules kausa izcīņa, atgriezās otrdienas rītā, vēl pirms nolaišanās veicot goda apli virs Branderburgas vārtiem Berlīnē, kur viņus gaida jau vairāki simti tūkstoši līdzjutēju ar karogiem rokās.

Pirmais no lidmašīnas izkāpa Vācijas izlases kapteinis aizsargs Filips Lāms, turot virs galvas paceltu Pasaules kausa trofeju.

Pēc ierašanās lidostā Vācijas izlases futbolisti devās uz autobusu, kuru rotā uzraksts "1954., 1974., 1990., 2014.", tādējādi simbolizējot gadus, kuros valstsvienībai izdevies triumfēt Pasaules kausā.

"Šis ir vēsturisks brīdis," izteicās autobusa šoferis Bernds Hese. "Ne kuru katru dienu vari izbaudīt šādas emocijas."

Tikmēr 28 gadus veca reklāmas speciāliste Lidija Lampa, kura arī pa ceļam uz darbu bija ieradusies lidostā, rotājusies Vācijas izlases kreklā un Havaju stila vainagā ar mākslīgiem ziediem, sacīja, ka redzējusi visas valstsvienības spēles šajā Pasaules kausa izcīņā.

"Tas ir mans veids, kā pateikt paldies. Visi mači bija aizraujoši, un vismaz vienu spēli gribēju redzēt klātienē. Man jau no paša turnīra bija laba priekšnojauta," atklāja Lampa.

Pēc neliela ceļa veikšanas futbolisti pārsēdās uz atvērta tipa lielgabarīta furgona jumta un devās Berlīnes ielās, lai ar Pasaules kausu uzvaras svinībās sveiktu sanākušos fanus, no kuriem vairums bija bruņojušies ar Vācijas karogiem un izlases formastērpiem.

Tieši pie Branderburgas vārtiem svētdien norisinājās vislielākās svinības, kad Vācija finālmača papildlaikā ar 1:0 apspēlēja Argentīnu, ceturto reizi triumfējot Pasaules kausa izcīņā.

Tiek vēstīts, ka čempionu parādi Berlīnes ielās varētu apmeklēt aptuveni pusmiljons cilvēku.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos risinājās mēneša garumā, bet nākamā Pasaules kausa izcīņa 2018.gadā paredzēta Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi