Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaules labākais telpu futbolists: vēlos palīdzēt Riga komandai kļūt labākai

Latvijas čempionvienība telpu futbolā Riga šodien Jelgavā sāks dalību UEFA Čempionu līgas elites kārtā, pret trim ļoti spēcīgiem pretiniekiem cīnoties par finālčetrinieka turnīra sasniegšanu. Riga komandā spēlējošais portugālis Rikardinju, kurš savā karjerā sešas reizes atzīts par gada labāko pasaules spēlētāju un daudzu uzskatā ir visu laiku labākais telpu futbolists, intervijā novembra Sporta Avīzes numuram pauda vēlmi palīdzēt Riga komandai un spēlētājiem kļūt labākiem.


Žurnālā lasāms plašs stāsts par “Riga” komandu un to, kā sastāvam ir iespējams piesaistīt pasaules labāko spēlētāju. Vienība tika dibināta vēl 2012. gadā un ilgstoši startēja ar nosaukumu “Petrow”, 2020. gadā pirmoreiz uzvarot Latvijas čempionātā. 2022. gadā tas tika paveikts otro reizi, bet šajā pavasarī vienība trešo reizi triumfēja jau ar nosaukumu “Riga”, turklāt finālsērijā tika apspēlēts klubs “RFS Futsal” – Latvijas futbola Virslīgas grandu duelis pārgājis arī uz telpu futbolu.

Uzsākot sadarbību ar “Riga” sistēmu, ievērojami pieaudzis telpu futbola kluba budžets. Vienības prezidents Mārtiņš Petrovs intervijā atklāj, ka “Riga” dod aptuveni 80% telpu futbola komandas budžeta. Zinot, ka gaidāms cienījams finansējums, komanda vasarā arī meklēja atbilstošu sastāva papildinājumu, kas novedis pie tā, ka bez Rikardinju galvaspilsētas komandas rindās šosezon ir arī 2016. gada pasaules čempions ar Argentīnas izlasi Konstantino Vaporaki jeb Kiki un vēl vairāki spēcīgi brazīļu un argentīniešu leģionāri.

"Pirms trim gadiem telpu futbolā aģentu nebija un varēji spēlētājam feisbukā pajautāt, vai viņš negrib spēlēt pie mums, bet tagad sporta veids attīstījies tik tālu, ka viņš atbildēs, lai vērsies pie aģenta. Rikardinju aģents ir šeit iepriekš spēlējušais Arnaldu, un tieši viņu arī piesaistījām savai komandai, jo viņš zina Latvijas vidi, klimatu, apstākļus, zāles," stāsta Petrovs un atklāj, ka sākumā "Riga" vadība nemaz nav vēlējusies slēgt līgumu ar Rikardinju, kurš nesen nosvinēja savu 38. dzimšanas dienu, jo šķitis, ka leģendārais spēlētājs jau ir pārāk vecs. Beigās tomēr domas mainījuši. "Mums vienmēr mērķis bijis atrast spēlētājus, kuri ir galvas tiesu pārāki par mūsējiem. Nav jēgas piesaistīt leģionāru, kurš atrodas vienādā līmenī ar vietējo."

“Riga” spērusi platu soli pretim tam, lai kļūtu par pilnībā profesionālu komandu, jo tās rindās šosezon ir 16 profesionālu spēlētāju. Tomēr parasti telpu futbola vienības sastāvā ir tikai aptuveni 16 laukuma spēlētāju, bet Latvijas čempionu rindās tādi pašlaik ir 22 un vēl seši vārtsargi. "Mūsu mērķis ir attīstīt jaunatni. Gribam, lai jaunieši kopā ar šiem leģionāriem izaug līdz līmenim, ka nākotnē, paņemot 2–3 ārzemniekus, varam visus mierīgi apspēlēt," saka Petrovs, piebilstot, ka leģionāri ar sapratni izturas pret viņiem piešķirto papildu uzdevumu dot padomus vietējiem censoņiem.

Rikardinju, kurš daudzu vērtējumā tiek saukts par visu laiku labāko telpu futbolistu pasaulē un, pateicoties savām bumbas pārvaldīšanas prasmēm, ieguvis iesauku Burvis. 2010. un no 2014. līdz 2018. gadam atzīts par pasaules labāko spēlētāju, 2021. gadā Portugāles izlases sastāvā kļuvis par pasaules čempionu un labāko spēlētāju, bet 2016. gadā – par pasaules čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Šī ir tikai ļoti maza daļa no tituliem un balvām, ko portugālis savā karjerā guvis, un vienu ļoti cienījamu rādītāju viņš sasniedza arī augustā Salaspilī, ar 55 precīziem sitieniem izvirzoties UEFA Čempionu līgas visu laiku labāko vārtu guvēju saraksta galvgalī.

Pagājušajā sezonā Rikardinju spēlēja Indonēzijas čempionātā un vasarā saņēmis trīs piedāvājumus – no Portugāles, Spānijas un Latvijas. "Tikai šī komanda piedalās Čempionu līgā, un es ļoti vēlējos tur atgriezties, jo iepriekšējo reizi, kad spēlēju šajā turnīrā, bija manas karjeras neveiksmīgākais posms Francijā, kur bija lielas problēmas ar klubu un prezidentu. Nodomāju – kāpēc gan ne? Kāpēc nesniegt savu pieredzi šim klubam un nepalīdzēt spēlētājiem un komandai kļūt labākiem? Vēlējos galvā izdzēst neseno vēsturi par Čempionu līgu un pierādīt sevi no jauna."

Šīs sezonas galvenais mērķis klubam ir UEFA Čempionu līga, un prezidents Mārtiņš Petrovs nevairās teikt, ka vēlas, lai “Riga “ sacensībās sasniedz finālčetrinieka turnīru. Latvijas komanda Salaspilī un Čehijā droši pārvarēja pirmās divas kārtas, bet trešajā, kas šodien sākas Jelgavā, uzdevums būs ļoti grūts. Trešdien plkst. 19 pirmajā spēlē “Riga” komandai Zemgales Olimpiskajā centrā pretim stāsies Francijas čempioni "Etoile Lavalloise", kā budžets lēšams ap 1,3 miljoniem, dienu vēlāk gaidāms Itālijas čempiones "Feldi Eboli" pārbaudījums, bet sestdien rīdzinieki tiksies ar Spānijas superlkluba "Barcelona" telpu futbola komandu. Finālčetrinieka turnīrā iekļūs vien apakšgrupas uzvarētāja. Visu spēļu tiešraides būs iespējams vērot kanālā TV4.

Plašu stāstu par “Riga” telpu futbola komandas vēsturi, ambīcijām un slavenajiem leģionāriem lasiet novembra Sporta Avīzē, kas vēl pēdējo nedēļu pieejama labākajās preses tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi