Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pātelainens: Labāk, lai Uldriķis aizvada pilnu maču U-21 izlasē

Talantīgajam latviešu uzbrucējam Robertam Uldriķim šobrīd lietderīgāk ir aizvadīt pilnu maču Latvijas U-21 futbola izlasē, nevis tikai dažas minūtes nacionālajā valstsvienībā, uzskata komandas galvenais treneris Miksu Pātelainens.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Uldriķis nedaudz negaidīti nav iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā oktobrī gaidāmajām UEFA Nāciju līgas spēlēm ar Kazahstānas un Gruzijas izlasēm.

"Uldriķis ir fantastisks talants, bet tajā pašā laikā es jūtu, ka viņam ir vēl jāattīsta savs sniegums. Es runāju ar viņu un atklāju iemeslus, kādēļ viņš nav sastāvā. Domāju, ka viņam šoreiz būs labāk, ja viņš spēlēs pilnu spēli U-21 izlasē, nevis tikai dažas minūtes nacionālajā valstsvienībā. Viņam tas ir labāks risinājums šajā gadījumā," preses konferencē stāstīja somu speciālists.

Tikpat negaidīti kandidātu sarakstā iekļauts pussargs Andrejs Cigaņiks, kurš uz vietu nacionālajā izlasē pretendēs pirmo reizi karjerā.

"Ar U-21 izlases galveno treneri Daini Kazakeviču runāju par sastāvu. Man patīk Cigaņika enerģija un tehniskās prasmes. Dainis sacīja, ka Andrejs ir gatavs spēlēt galvenajā izlasē. Cigaņiks var spēlēt abās malās un kā desmitais numurs," teica Pātelainens.

Iepriekšējā sasaukumā septembrī, kad arī paralēli bija U-21 izlases spēles, Uldriķis tika izsaukts uz nacionālo valstsvienību. Šoreiz viņš dosies talkā U-21 izlasei, kas 12.oktobrī savā laukumā uzņems Nīderlandi, bet četras dienas vēlāk viesosies pie Andoras.

"Nedomāju, ka Uldriķa izsaukšana septembrī bija kļūda. Gribēju, lai Roberts ir potenciāla opcija spēlē pret Gruziju, tomēr nebūtu prātīgi viņu uzreiz sūtīt uz U-21 komandu, ņemot vērā psiholoģisko aspektu un pārlidojumus. Man Uldriķis patīk, taču domāju, ka viņam vislabāk būs šoreiz spēlēt U-21 izlasē. Ja paskatāmies sastāvā, mums ir daudz uzbrucēju un mēs izmantojam visus. Šoreiz ir citādāk un uzskatu, ka Uldriķim būs labāk šoreiz spēlēt vairāk minūtes U-21 valstsvienība. Kad izvēlos sastāvu, skatos uz visiem spēlētājiem un tad viņus salīdzinu. Nav svarīgi, cik spēcīgā līgā spēlē. Ja spēj gūt vārtus, tad ar tavu pārliecību viss ir kārtībā," pauda Latvijas izlases stūrmanis.

Salīdzinot ar septembra spēlēm, valstsvienības kandidātu sarakstā atgriezušies aizsargi Igors Tarasovs, Antons Kurakins un Mārcis Ošs, bet nav šajā pozīcijā spēlējošā Aleksandra Solovjova, kā arī pussargu Kristana Damiana Torresa un Alekseja Višņakova.

"Pagājušajā izlases sasaukumā Ošs bija tikko pievienojies savai jaunajai komandai un viņam bija jābūt ar klubu. Man patīk kā viņš spēlē un šobrīd Ošs ir aizvadījis vairākas spēles un ir gatavs palīdzēt izlasei," Šveices augstākajā līgā spēlējošo aizsargu uzteica Pātelainens.

Vairākiem futbolistiem šobrīd ir savainojumu, līdz ar to kandidātu saraksts vēl var mainīties.

"Komanda informēja, ka Gļebam Kļuškinam ir neliela potītes problēma. Arī Vladislavam Gabovam ir savainojums, kā arī Gintam Freimanim ir muskuļa trauma. Arī Vladimirs Kamešs un Jānis Ikaunieks traumu dēļ ir ārpus sastāva. Nevēlos iedziļināties tālāk savainojumu jautājumā, jo spēlētāju pārstāvētajiem klubiem tas var nepatikt. Dažiem spēlētājiem vēl būs pārbaudes, lai saprastu, vai viņi varēs spēlēt gaidāmajos mačos," atklāja Pātelainens.

Tāpat izlases galvenais treneris skaidroja, kāpēc sastāvā nav iekļāvis Latvijas virslīgā labus sniegumus rādošos vārtsargu Robertu Ozolu un pussargu Mārtiņu Ķiguru.

"Ozolam ir laba sezona un viņa laiks izlasē pienāks. Viņu es paturu prātā un, šādi turpinot, Ozols nonāks izlasē, bet ne šoreiz. Nedomāju, ka viņš ir labāks par trim pašreizējiem vārtsargiem. Tas, ka viņš nav sastāvā, nenozīmē, ka man viņš nepatīk. Man simpatizē Ozola spēle," teica Pātelainens.

"Protams, mums sastāvā jābūt stabilitātei, taču katru reizi ir arī izmaiņas. Ķiguram ir laba tehnika un kopumā viņš ir labs pussargs, taču galvenajai izlasei viņam mazliet pietrūkst ātruma. Mēs šeit nerunājam par motivāciju vai to, ka vajag iekļaut jaunus spēlētājus, lai uzlabotu viņu motivāciju. Nevienam no izlases spēlētājiem nav motivācijas problēmu. Ir ļoti labi, ka mums ir jauni spēlētāji, no kā izvēlēties, kurus es paturu prātā. Uzturu tuvu kontaktu ar Latvijas klubu treneriem un sekoju līdzi vietējiem mačiem," skaidroja soms.

Latvijas izlase 13.oktobrī Rīgā uzņems Kazahstānu, bet trīs dienas vēlāk turpat Daugavas stadionā spēkosies ar Gruziju.

Latvijas izlase dalību jaunizveidotajā UEFA Nāciju līgā sākusi ne pārāk sekmīgi, jo D divīzijas pirmajā grupā vispirms mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet pēc tam viesos art 0:1 atzina Gruzijas pārākumu.

Pēc divām kārtām šajā grupā Gruzijai ir seši punkti, Andorai divi, bet Latvijai un Kazahstānai pa vienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi