Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Pēc zaudējuma RFS futbolistiem Jelgava atlaidusi galveno treneri Sabitovu

Pēc svētdien piedzīvotās neveiksmes SynotTip futbola virslīgā pret RFS komandu darbu zaudējis Jelgavas galvenais treneris Raviļs Sabitovs, informē klubs.

Šosezon desmit virslīgas spēlēs Jelgava cietusi sešus zaudējumus un ar astoņiem punktiem kopvērtējumā ieņem sesto vietu, jau par astoņu punktu tiesu atpaliekot no piektajā pozīcijā esošās Riga.

Tagad čempionātā iestājusies 18 dienu pauze, kuras laikā Jelgavas komandai tiks dotas dažas brīvdienas, bet pēc tam sāksies gatavošanās 15.jūnijā paredzētai spēlei pret Riga. Tuvākajās dienās ar komandu strādās esošais treneru kolektīvā esošie Dāvis Caune, Sergejs Diguļovs un Mihails Miholaps, paralēli kluba vadībai meklējot jauno galveno treneri.

Sabitovs Jelgavas komandas galvenā trenera amatā stājās pagājušā gada 28.augustā. Iepriekšējās sezonas beigu daļā krievu trenera vadībā jelgavnieki spēja izcīnīt trīs zīmīgas uzvaras pār Liepāju/Mogo, Jūrmalas Spartaku un RFS, kā arī dramatiskā ceturtdaļfināla mačā izstājās no Latvijas kausa izcīņas. Sezonas izskaņā Sabitovs tika atzīts par mēneša labāko treneri visā līgā.

Vairākiem līderiem pametot Jelgavu, starpsezonā Sabitovs sāka veidot jaunu komandu. Janvārī un februārī uz pārbaudi Jelgavā pabija vairāk nekā 50 ārzemju un latviešu futbolisti, no kuriem komandā palika pieci: Vjačeslavs Jemeļjaņenko, Maksims Širjajevs, Sigits Olberķis, Aleksandrs Ņekrasovs un Ņikita Koļajevs.

Sabitovs 2012.gadā neilgu brīdi vadīja Daugavpils Daugavu, bet pagājušā gada pirmajā pusē strādāja sporta klubā Super Nova.

Līdz šim Sabitovs lielākoties darbojies Krievijā, taču strādājis arī ar klubiem Somijā un Kazahstānā.

Tāpat nu jau bijušais Jelgavas galvenais treneris ir strādājis ar Krievijas U-19 izlasi, ar kuru piedalījās 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, vienībai nepārvarot apakšgrupu turnīru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi