Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirms futbola virslīgas pēdējās kārtas līdere Riga saglabā viena punkta pārsvaru pār RFS

Latvijas futbola čempionāta vadošās komandas Riga un RFS svētdien izcīnīja uzvaras Optibet virslīgas priekšpēdējās, 35.kārtas spēlēs, tādējādi abas šķir viens punkts un titula ieguvēja noskaidrosies pēdējā kārtā.

Tāpat priekšpēdējā kārtā noskaidrojās visas četras nākamās sezonas Eirokausu dalībnieces, arī nākamgad starptautiskajā arēnā bez "Riga" un RFS spēlējot arī "Audai" un "Valmierai". Savukārt par nenonākšanu pārspēlēs pēdējā kārtā cīnīsies "Metta" un "Tukums 2000"/"Telms" komandas.

"Riga" viesos ar 3:1 (2:0) pārspēja "Metta" vienību, bet RFS izbraukumā ar 4:0 (3:0) guva virsroku pār Salaspils "Super Nova". Vēl "Auda" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja tukumniekus, "Valmiera" ar 1:0 (1:0) viesos bija pārāka pār "Jelgavu", bet "Daugavpils" mājās ar 2:1 (1:0) uzveica "Liepāju".

Visām spēlēm sākoties vienlaicīgi, "Riga" 13.minūtē tiešsaistes tabulā atkāpās uz otro vietu aiz RFS, jo paralēlajā mačā konkurenti pirmie guva vārtus. Tomēr 28.minūtē Babas Musā vārtu guvums atgrieza "Riga" komandu vadībā arī kopvērtējumā, bet sešas minūtes vēlāk 2:0 panāca Talla Gajē. Otrā puslaika nogalē Brians Penja nostiprināja viesu vadību, bet Oleksandrs Kurcevs vienus vārtus atguva.

Salaspilī notikušajā cīņā 13.minūtē 1:0 panāca Herdi Prenga, bet puslaika otrajā pusē divreiz izcēlās Emersons Deusleisānu. Otrajā puslaikā RFS komandai vārtus guva Darko Lemajičs.

"Audai" uzvaru nodrošināja Režinaldu Ramīrisa 37.minūtē gūtie vārti, kā arī vārtsargs Niks Daniels Aleksandrovs, kurš mača pēdējās sekundēs liedza viesiem izraut neizšķirtu.

Daugavpilī notikušajā cīņā mājiniekus 39.minūtē vadībā izvirzīja Ramins Nasirli, bet 57.minūtē 1:1 panāca Giorgi Kucija, tobrīd vēl saglabājot liepājniekiem cerības cīnīties par Eirokausiem. Tiesa, 66.minūtē Dāvis Cucurs atjaunoja "Daugavpilij" vadību.

Jelgavā notikušajā spēlē pirmā puslaika vidū valmieriešu vārtsargs Karloss Olsess atvairīja Vadima Miščenko izpildīto 11 metru soda sitienu, bet nedaudz vēlāk, 26.minūtē, Leu Gaušu panāca 1:0 vidzemnieku labā. Mača pēdējās minūtē "Valmiera" palika bez sarkanās kartītes saņēmušajiem Kristera Čudara un Nika Sliedes, tomēr noturējās vadībā, nodrošināja Eirokausu ceļazīmi un saglabāja izredzes pēdējā kārtā cīnīties par trešo vietu.

Pēdējā kārtā "Riga" viesosies pie "Valmieras" un RFS mājās uzņems "Metta" futbolistus. Tukuma futbolisti mačā par nenonākšanu pārspēlēs mājās cīnīsies ar "Jelgavu", tāpat būs "Audas" un "Daugavpils" mačs, kā arī "Liepājas" un "Super Nova" cīņa.

Turnīra tabulas galvgalī pirms pēdējās kārtas ar 87 punktiem ir "Riga", kurai ar 86 punktiem seko RFS. Ar 55 punktiem trešo vietu ieņem "Auda", 52 punkti ir "Valmierai", bet 48 punktus ir sakrājusi "Liepāja". 39 punktus ir guvusi "Jelgava", septītā ar 36 punktiem ir "Daugavpils", 34 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem, 33 punkti "Metta" komandai, kamēr 14 punktus guvusi Salaspils "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi