Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Polijas izlase pārspēj argentīniešus pārsteigušo Saūda Arābiju

Polijas futbolisti Pasaules kausa finālturnīrā sestdien uzvarēja Saūda Arābiju. C grupas cīņā Polija bija pārāka ar 2:0 (1:0). Vārtus guva Pjotrs Zeliņskis un Roberts Levandovskis.

Mohameds Kanno 13.minūtē no soda laukuma robežas sita vārtu labajā augšējā stūrī, taču vārtsargs Vojcehs Ščensnijs bija vietā, atvairot zem pārliktņa lidojošo bumbu.

39.minūtē Pjotrs Zeliņskis panāca 1:0. Robertam Levandovskim uzbrukuma smailē ar pirmo sitienu neizdevās iekarot vārtus, bet viņš panāca bumbu pie gala līnijas un atspēlēja bumbu soda laukuma vidū Zeliņskim, kurš raidīja to vārtos, - 1:0.

43.minūtē Kristians Beliks savā soda laukumā viegli trāpīja pa kāju Saleham el Šehri, un tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās piešķīra 11 metru soda sitienu.

To izmantot neizdevās. Salema el Davsari sitienu vārtu kreisajā stūrī pa zemi Ščensnijs atvairīja, taču pie bumbas pirmais bija Mohameds Alburaiks, taču arī viņa sitienu vārtu augšējā pusē novērsa vārtsargs, novirzot bumbu uz stūra sitienu.

55.minūtē el Davsari vēlreiz bija laba iespēja ieņemt Polijas izlases vārtus, taču viņa sitienu Ščensnijs atvairīja atvairīja ar kāju.

63.minūtē pēc centrējuma Arkadjušs Miliks ar galvu trāpīja pa Saūda Arābijas vārtu pārliktni, bet trīs minūtes vēlāk Levandovskis trāpīja pa vārtu labo stabu.

82.minūtē rupji sava soda laukuma priekšā kļūdījās Abdulelahs el Malki, slikti apstrādājot bumbu, un viens pret vārtsargu izgāja Levandovskis, gūstot vārtus ar sitienu vārtu kreisajā stūrī - 2:0.

90.minūtē Levandovskis vēlreiz nokļuva aci pret aci ar el Ovaisu, taču vārtsargs atvairīja viņam pāri sisto bumbu.

Polija un Saūda Arābija iepriekš bija tikušās vienreiz pārbaudes spēlē, un pirmo reizi spēkojās arī Pasaules kausa finālturnīrā.

Polija finālturnīra pirmajā mačā spēlēja 0:0 ar Meksiku, kamēr Saūda Arābija sagādāja sensāciju un pārspēja Argentīnu ar 2:1.

Jasers eš Šahrani mačā pret Argentīnu piedzīvoja sadursmi ar savas komandas vārtsargu un tika pie vaiga kaula lūzuma, tāpēc viņam tiks veikta operācija, un tālāka dalība Pasaules kausā ir apšaubāma. Tāpat laukumā nedovās Salmans el Faradžs, kurš iepriekšējā spēlē tika nomainīts pirms pirmā puslaika beigām.

Otrā grupas spēlē sestdien plkst.21 Argentīna spēlēs pret Meksiku.

Jau ziņots, ka pirmajā D grupas spēlē sestdien Austrālija bija spēcīgāka par Tunisiju - 1:0 (1:0). Vārtus guva Mičels Djūks.

Otrā grupas spēlē plkst.18 spēkus mēros Francija un Dānija. Finālturnīru tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Polijas izlases sastāvs: Vojcehs Ščensnijs; Metijs Kešs, Jakubs Kivjors, Kamils Gliks, Bartošs Berešinskis; Kristians Beliks, Arkadjušs Miliks (Kžištofs Pjateks, 71.min.), Gregors Krihovjaks, Pjotrs Zeliņskis (Jakubs Kaminskis, 63.min.), Pšemislavs Frankovskis; Roberts Levandovskis.

Saūda Arābijas izlases sastāvs: Mohameds el Ovaiss; Abdulelahs el Amri, Ali el Bulaihi, Mohameds Alburaiks, Saūds Abdulhamids; Abdulelahs el Malki (Abdulrahmans el Abouds, 85.min.), Firass el Buraikans (Abdulahs Mado Sultans el Ganams, 65.min.), Salems el Davsari, Sami el Nadži (Navafs el Abids, 46.min., Hatans Bahebri, 90.+5.min.), Mohameds Kanno; Salehs el Šehri (Nasers el Davsari, 85.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi