Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PSG svarīgā mačā uzvar Liverpool, pietuvojoties UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīram

Francijas futbola klubs Parīzes Saint-Germain trešdien svarīgā UEFA Čempionu līgas mačā par vietu izslēgšanas turnīrā pārspēja iepriekšējās sezonas finālisti Liverpool no Anglijas, kamēr play-off vietas nodrošināja Dortmundes Borussia, Madrides Atletico, Porto un Gelzenkirhenes Schalke 04 komandas.

Jau iepriekš vietas izslēgšanas turnīrā bija nodrošinājušas Madrides "Real", "Barcelona", Mančestras "City", Mančestras "United", Turīnas "Juventus", Minhenes "Bayern", "AS Roma" un Amsterdamas "Ajax" vienības.

PSG C apakšgrupas mačā savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1 (2:1).

Mača rezultāts tika atklāts 13.minūtē, kad "Liverpool" futbolisti savā soda laukumā nepieskatīja PSG spāņu aizsargu Huanu Bernatu, kurš netraucēts raidīja bumbu tīklā. Savukārt 37.minūtē pēc urugvajieša Edinsona Kavani atspēles ar papēdi brazīlietis Neimars panāca jau 2:0 laukuma saimnieku labā. Pirmā puslaika beigās PSG soda laukumā tika nogāzts senegālietis Sadio Manē, un uz parīziešu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru "Liverpool" pussargs Džeimss Milners realizēja.

Otrajā puslaikā abas komandas smagi un neatlaidīgi cīnījās, taču vārti netika gūti, PSG svinot uzvaru ar rezultātu 2:1.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas duelī Itālijas klubs "Napoli" savā laukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja Serbijas čempioni Belgradas "Crvena zvezda".

"Napoli" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās beļģis Drīss Mertenss, bet vienu reizi precīzi sita slovāks Mareks Hamšīks. Belgradas vienībai vārtus guva Komoru salu futbolists El Fardu Bens.

C apakšgrupā pēc piecām spēlēm līdere ar deviņiem punktiem ir "Napoli", tālāk ar astoņiem punktiem seko PSG, seši punkti ir "Liverpool" kontā, bet pie četriem punktiem tikusi "Crvena zvezda".

Tikmēr Spānijas grands "Barcelona" B apakšgrupā viesos ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Nīderlandes čempioni Eindhovenas PSV.

Pirmos vārtus "Barcelona" labā guva argentīnietis Lionels Mesi. Viņš UEFA Čempionu līgā guvis 106 vārtus, kas ir rekords, ņemot vērā vienas komandas labā gūtos vārtus. Iepriekšējais rekordists bija portugāļu superzvaigzne, kurš Madrides "Real" kreklā UEFA Čempionu līgā guva 105 vārtus.

Vēl "Barcelona" labā vārtus guva Žerārs Pikē, bet PSV rindās izcēlās Lūks de Jongs.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Anglijas premjerlīgas klubs Totenhemas "Hotspur" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) guva virsroku pār Milānas "Inter" no Itālijas.

Uzvaras vārtus desmit minūtes pirms pamatlaika beigām guva dānis Kristians Ēriksens.

Šajā apakšgrupā pēc pieciem mačiem pārliecinoša līdere ar 13 punktiem ir "Barcelona", tālāk ar septiņiem punktiem seko "Hotspur" un "Inter", bet pie viena punkta tikusi PSV.

Tikmēr Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma līdere Dormtundes "Borussia" A apakšgrupas mačā savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar "Club Brugge" no Beļģijas, arī nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Jau ziņots, ka šīs apakšgrupas agrajā mačā Spānijas vienība Madrides "Atletico" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Francijas klubu "Monaco", Tjerī Anrī vadītajai komandai turpinot neveiksmju joslu.

Jau spēles otrajā minūtē pēc Kokes sitiena "Monaco" aizsargs Benuā Badiašile raidīja bumbu savos vārtos, bet 24.minūtē ar precīzu sitienu atzīmējās Antuāns Grīzmans.

A grupas kopvērtējumā līdere ar 12 punktiem piecās spēlēs ir "Atletico", kam ar desmit punktiem seko "Borussia", kamēr pieci punkti ir "Club Brugge" kontā, bet viens - "Monaco".

Jau ziņots, ka no D apakšgrupas vietas izslēgšanas turnīrā nodrošināja "Porto" un "Schalke 04" komandas. Abas trešdien vakarā aizvadīja savstarpējo dueli, mājās ar rezultātu 3:1 (0:0) uzvarot "Porto" futbolistiem.

"Porto" labā vārtus guva brazīlietis Eders Militau, meksikānis Hesus Korona un Mali uzbrucējs Musa Marega, kamēr viesiem izcēlās alžīrietis Nabils Bentalebs.

Kā vēstīts, pirms tam šajā apakšgrupā Maskavas "Lokomotiv" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Stambulas "Galatasaray" no Turcijas.

Vispirms pirmā puslaika beigās bumbu savos vārtos ieraidīja "Galatasaray" nīderlandiešu aizsargs Raiens Donks, bet otrajā puslaikā mājiniekiem atzīmējās Vladislavas Ignatjevs.

D grupas kopvērtējumā pirmā ar 13 punktiem ir "Porto", bet astoņi punkti ir "Schalke 04" kontā. Četrus punktus iekrājusi "Galatasaray", kamēr "Lokomotiv" tikusi pie trim punktiem.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi