Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pusaudzis Bonē kļūst par visu laiku jaunāko vārtsargu UEFA Eiropas līgas spēlē

UEFA Eiropas līgas ceturtās kārtas vēlajos mačos ceturtdien drāmā Rennā tika parādītas trīs sarkanās kartītes un garām aizsists 11 metru soda sitiens, Kijevā neizšķirti spēlēja Riga pāridarītāji Kobenhavn, bet Romas Lazio negaidīti zaudēja Glāzgovā.

"Kobenhavn" B grupas spēlē viesos spēlēja 1:1 (1:0) ar Kijevas "Dinamo".

Jau otrajā minūtē mājiniekiem aukstu dušu vārtu priekšā sagādāja Piers Sotiriu, izvirzīdams Kopenhāgenas klubu vadībā ar 1:0. Atspēlēties kijeviešiem izdevās vien otrajā puslaikā, kad 53.minūtē Artjoms Šabanovs pēc centrējuma no brīvsitiena ar galvu izlīdzināja rezultātu - 1:1.

Abas komandas ar pieciem punktiem grupā dala pirmo vietu, vadībā ar nedaudz labāku vārtu attiecību esot Dānijas klubam, bet uz trešo vietu ar četriem punktiem pakāpies "Malmo", kas savā laukumā ar 2:1 (2:0) pārspēja "Lugano", kam joprojām ir viens punkts.

E grupā Itālijas A sērijas klubs "Lazio" viesos ar 1:2 (1:0) piekāpās Glāzgovas "Celtics" no Skotijas.

Viesus mača 40.minūtē ar spēcīgu sitienu no aptuveni desmit metriem vadībā izvirzīja Manuels Lacio. Viesu pārsvars izsīka 67.minūtē, jo soda laukumā lielisku saspēli veica Odsons Eduā un Raiens Kristi, kurš panāca 1:1. Spēlei ritot līdzīgi, 89.minūtē Romas klubu satrieca lieliski izpildītais stūra sitiens, jo soda laukumā ar galvu precīzi sita Kristofers Žiljēns, mājiniekiem svinot panākumu.

Katastrofa spēles favorītus sagaidīja arī otrā grupas spēlē, kurā Francijas "Rennes" savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Rumānijas "Cluj".

Jau mača piektajā minūtē mājinieku vārtsarga Eduāra Mendī spēli tiesnesis novērtēja ar sarkano kartīti, ļaujot par visu laiku jaunāko vārtsargu Eiropas līgas spēlē kļūt Pepē Bonē, kurš devās laukumā 16 gadu astoņu mēnešu un 11 dienu vecumā. Jau pēc divām minūtēm viņam nācās ķeksēt bumbu ārā no saviem vārtiem, jo pēc soda sitiena vārtus guva Ciprians Deaks.

Iespējas atspēlēties bija. 28.minūtē pie M'Bajē Niangs 11 metru soda sitienu sita spēcīgi, bet nedaudz garām vārtiem. 46.minūtē pēc Eduardo Kamavāna pārkāpuma pret Bilē Omrani nedaudz pirms soda laukuma sarkano plāksteri savā priekšā ieraudzīja arī Kamavāns, atstājot komandu deviņu vīru sastāvā. 82.minūtē par rupjību otro dzelteno kartīti savā priekšā ieraudzīja arī bosnietis Mario Sušičs, taču rezultāts vairs nemainījās - 1:0 viesu labā.

Grupā vadībā ar septiņiem punktiem ir "Celtic", par punktu mazāk ir "Cluj", trīs punkti pēc trim mačiem ir "Lazio" un viens - "Rennes".

A grupā tikai otrajā puslaikā Luksemburgas kluba "Dudelange" pretestību ar trim vārtiem salauza vairākkārtējā trofejas izcīnītāja "Sevilla", divus vārtus gūstot argentīnietim Franko Vaskesam.

Ar trijām uzvarām Spānijas futbolisti ieņem stabilu pirmo vietu. četri punkti ir Azerbaidžānas "Qarabag", trīs - "Dudelange", viens punkts - Nikosijas "APOEL" no Kipras.

F grupā Londonas "Arsenal" savā laukumā ar 3:2 (1:2) pārspēja Gimaraišas "Vitoria", kas kvalifikācijas turnīrā pārspēja "Ventspili".

Mājinieki uzvaru izrāva vien kompensācijas laika trešajā minūtē, kad Nikolā Pepē no aptuveni 17 metriem lieliski izpildīja brīvsitienu. Futbolists ar kreiso kāju bumbu ieraidīja vārtu kreisajā augšējā stūrī. Tie bija viņa otrie vārti ar brīvsitienu šajā spēlē, kaut gan laukumā viņš bija nācis vien mača 75.minūtē.

Otrā mačā Frankfurtes "Eintracht" savā laukumā panāca divu vārtu pārsvaru, ko "Liege" futbolisti atspēlēt nevarēja - 2:1 (1:0).

"Arsenal" ir trīs uzvaras, "Eintracht" - divas, "Liege" - viena, bet "Vitoria" ir bez uzvarām un punktiem.

C grupā abos mačos uzvarēja viesi. "Getafe" ar 0:1 (0:1) zaudēja "Basel" futbolistiem, kuri pēdējo mača sestdaļu spēlēja mazākumā. Tomēr Raula Petretas rezultatīvais sitiens mača 18.minūtē jau bija izšķīris spēles likteni.

Otrā grupas spēlē Turcijā Trabzonas klubs "Trabzonspor" ar 0:2 (0:0) piekāpās Krievijas "Krasnodar". Abus vārtus mača 49.minūtē un kompensācijas laika otrajā minūtē viesi guva no vārtu priekšas, aizsargiem atstājot vārtsargu likteņa varā.

"Basel" ir septiņi punkti, "Getafe" - seši, pirmos trīs punktus Turcijā pret grupas pastarīti nopelnīja "Krasnodar", bet "Trabzonspor" ir tikai viens pret līderiem gūtais punkts.

Visbeidzot D grupā divos mačos tika gūti tikai vieni vārti. Eindhovenas PSV tā arī nespēja uzlauzt Lincas kluba LASK vārtus, bet Lisabonas "Sporting" ar 1:0 (0:0) pārspēja "Rosenborg", vārtus 70.minūtē gūstot Janikam Bolasī pēc vairākiem rikošetiem.

Grupas vadībā ar septiņiem punktiem ir PSV, par punktu mazāk ir "Sporting", par trim - LASK, bet Norvēģijas "Rosenborg" pie punktiem vēl nav ticis.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīrs ilgs līdz 12.decembrim, katras grupas divām labākajām komandām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, kur tām pievienosies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešās vietas īpašnieces.

Pagājušajā sezonā UEFA Eiropas līgā finālā tikās divi Londonas klubi, "Chelsea" komandai ar 4:1 sagraujot "Arsenal".

Šīs sezonas UEFA Eiropas līgas fināls notiks 27.maijā Polijas pilsētā Gdaņskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi