Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rakels atgriežas Riga komandā

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Deniss Rakels atgriezies valsts čempiones Riga sastāvā, ziņo klubs.

No janvāra līdz maijam 26 gadus vecais Rakels spēlēja Kipras čempionātā, Riga sadarbības partneres Paphos sastāvā 17 mačos gūstot vienus vārtus. Pēc Kipras sezonas noslēguma Riga izdevies panākt vienošanos, lai Rakels uz īres līguma tiesībām atgrieztos čempionu sastāvā.

Rakels Riga sastāvam pirmo reizi pievienojās 2018.gada vasarā un kļuva par vienu no galvenajiem iemesliem, kāpēc komanda spējā iegūt gan Latvijas futbola virslīgas zeltu, gan Latvijas kausa trofeju. Virslīgā Rakels nospēlēja 12 spēles, guva divus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Trīs Latvijas kausa mačos jēkabpilietim vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Viņš profesionāla futbolista karjeru uzsāka Liepājas Metalurga sastāvā. Jau 2009.gadā Rakels Kurzemes komandas sastāvā desmit spēles uzsāka pamatsastāvā un guva deviņus vārtus, kļūstot arī par Latvijas čempionu. 2010.gadā viņam Liepājas vienības sastāvā spilgta sezona, 26 spēles un 18 vārtu guvumi, neapšaubāmi esot vienam no labākajiem spēlētājiem Latvijas čempionātā.

18 gadu vecumā par Rakelu bija liela interese no ārzemju klubiem, un 2011.gadā uzbrucējs kļuva par Polijas ekstraklases komandas Lubinas Zaglebie spēlētāju, bet turpinājumā viņš divas sezonas pavadīja pēc spēka otrās līgas vienībā Katovices GKS. 47 spēlēs Polijas vienībā Latvijas futbolists guva 16 vārtus, tāpēc bija loģiska uzbrucēja atgriešanās Polijas augstākajā līgā.

2013./2014.gada sezonā Rakels spēlēja Zaglebie un Krakovas Cravovia komandās, taču tā nebija labākā sezona Latvijas futbolistam. Jau nākamajā gadā viņš spēra plašu soli uz priekšu - Krakovas komandas sastāvā 31 spēle pamatsastāvā un 11 vārti.

2015./2016.gada sezonā Rakels spēlēja vēl labāk un 20 spēlēs guva 15 vārtus Polijas ekstraklasē, tādēļ saprotams bija vēl viens pakāpiens uz augšu karjerā - jēkabpilietis kļuva par Anglijas pēc spēka otrās līgas komandas Reading futbolistu. Rakelam pirmajā sezonā 12 spēles un trīs vārti.

Tomēr 2016./2017.gada sezonu Rakelam izjauca savainojums, un nākamajā gadā viņš atgriezās Polijā, kļūdams par Poznaņas Lech futbolistu. Poznaņā Rakels nospēlēja 11 spēles, bet vēl 12 mači viņam bija zināmajā Krakovas vienības sastāvā. Pēc tam Rakels pārtrauca sadarbību ar Krakovas vienību un bija jauna kluba meklējumos.

Rakels savā karjerā 27 spēles aizvadījis arī Latvijas valstsvienības sastāvā, kuras labā guvis vienus vārtus.

Jau ziņots, ka Riga komandu pametis pērnā gada labākais virslīgas vārtu guvējs Darko Lemajičs, kurš pievienojies RFS vienība.

Latvijas čempione sola, ka bez Rakela būs vēl daudz skaļu papildinājumu priekšējā līnijā.

Riga ar 25 punktiem 13 spēlēs virslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no līderes RFS.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi