Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RFS futbola virslīgā ceturto reizi šosezon uzvar Metta/LU

SynotTip Latvijas futbola virslīgas 22.kārtas mačā pirmdien RFS pārliecinoši ar 3:0 (2:0) apspēlēja Metta/Latvijas Universitāte (LU) vienību, kas bija RFS ceturtais panākums abu komandu savstarpējos dueļos šosezon.

RFS sastāvā ar vārtu guvumiem izcēlās Gļebs Kļuškins, Maksims Marusičs un Irakli Siharulidze.

 

Spēles pirmajā puslaikā vārtos neveiksmīgi nospēlēja "Metta"/LU bumbu ķērājs Dāvis Ošs, kurš nefiksēja bumbu pēc tāla RFS futbolista sitiena un atlēkušo bumbu pirmais savāca Kļuškins, kurš 32.minūtē atklāja spēles rezultātu. Pirmajā puslaikā vēl vārtus guva Marusičs, kurš 40.minūtē dubultoja RFS pārsvaru.

Pēc pārtraukuma lieliska iespēja iesist komandas trešos vārtus bija Lašam Šergelašvili, kurš no dažu metru attāluma aizsita garām tukšiem vārtiem. RFS gan turpināja uzbrukt, kas 73.minūtē vainagojās ar trešo vārtu guvumu, kad pēc piespēles soda laukumā ar pirmo pieskārienu bumbu mērķī sita Siharulidze.

Līdz ar to RFS izcīnīja svarīgu uzvaru, turpinot cīņu par čempionu titulu.

Abām vienībām šī bija ceturtā tikšanās reize šosezon - iepriekš ar 3:1, 1:0 un 2:0 uzvaru ir svinējuši RFS.

RFS komanda zaudēja iepriekšējās trīs virslīgas spēles, kas ievērojami sašķobīja tās situāciju virslīgas kopvērtējumā un lika atkāpties no līderpozīcijas. Tāpat pagājušajā nedēļā rīdzinieki cieta zaudējumu Latvijas kausa pusfinālā, atzīstot "Ventspils" pārākumu. Par spīti snieguma kritumam, RFS joprojām ir viens no labākajiem uzbrukumiem līgā, jo vienība 20 spēlēs iesitusi 41 vārtus, rezultativitātes ziņā atpaliekot vien no "Ventspils" (44), kas svētdien sasista sešas bumbas "Vamiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vārtos.

Tikmēr "Metta"/LU vienībai iepriekšējā virslīgas kārtā pret "Ventspili" pārtrūka negaidītā trīs uzvaru sērija, kas klubam valsts augstākajā līgā izdevās pirmo reizi vēsturē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pārējās trīs šīs kārtas spēles tika aizvadītas jau svētdien - "Jelgava" savā laukumā nospēlēja 0:0 ar iepriekšējo divu gadu valsts čempioni Jūrmalas "Spartaku", "Ventspils" ar 6:1 Staicelē sagrāva pastarīti "Valmiera Glass"/ViA, bet līdere "Riga" viesos nospēlēja 0:0 ar "Liepāja"/"Mogo".

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 50 punktiem 22 spēlēs ir "Riga", kamēr 46 punkti ir "Ventspilij". Trešā ar tikpat punktiem 21 cīņā ir RFS, bet 36 punkti ir "Liepāja"/"Mogo" kontā, kamēr "Spartaks" seko ar 34 punktiem.

Savukārt 18 punktus 22 mačos iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem tikusi "Metta"/LU vienība, kamēr pēdējā ar diviem punktiem 21 duelī ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi