Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

RFS komandā negatīvi visi Covid-19 testi; Jelgavā nav jaunu saslimušo

Latvijas Futbola federācijas (LFF) pirmdien visām desmit Optibet Latvijas futbola virslīgas komandām organizētajos Covid-19 testos visi RFS komandas dalībnieki ir veseli, otrdien informē RFS.

Jau ziņots, ka LFF pirmdien plānoja veikt visu desmit virslīgas komandu testēšanu, lai iegūtu pilnvērtīgu ainu par iespējām pabeigt Latvijas futbola čempionātu spēlētājiem drošos apstākļos.

Kā aģentūrai LETA skaidroja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, otrdienas pusdienlaikā vēl nav saņemta informācija par visiem klubiem. Vakarā, kad būs pilnvērtīgi skaidra situācija, norisināsies LFF sēde, kurā tiks lemts par virslīgas turpināšanu vai pārtraukšanu.

Pukinsks arī atklāja, ka Covid-19 pārbaudes klubos tika veiktas aptuveni 300 personām.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 7975 Covid-19 testi, no kuriem pozitīvi bijuši 5,7%. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA pavēstīja, ka veikto testu kopskaitā, tostarp arī ikdienas izklāstos, tiek iekļauti visi testi neatkarīgi no to veida vai vietas, kur tie veikti. Tas nozīmē, ka kopskaitā arī ietilpst veiktie skrīningi.

RFS vienība, kas iepriekš bija ziņojusi par trim saslimušajiem, otrdien ziņo, ka "visi testi ir negatīvi, ieskaitot arī tos spēlētājus, kuriem iepriekš konstatēta saslimšana ar Covid-19".

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā plašs Covid-19 uzliesmojums tika konstatēts futbola klubā "Riga", kur ar Covid-19 inficējušās 29 personas.

Nedēļas izskaņā tika sniegta informācija, ka arī viens no futbola kluba "Jelgava" spēlētājiem inficējies ar Covid-19, bet vēl 18 komandas spēlētājiem un diviem treneriem noteikts kontaktpersonas statuss. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra lēmuma komanda devusies karantīnā līdz 2.decembrim.

"Pirmdien veiktas Covid-19 pārbaudes "Jelgavas" spēlētājiem un personālam. Visiem testi bijuši negatīvi. Pašlaik spēlētāji un treneri turpina atrasties pašizolācijā katrs savā dzīvesvietā," otrdien savā "Twitter" kontā ziņoja Jelgavas klubs.

Pozitīvi Covid-19 gadījumi tika konstatēti arī "Ventspils" un "Daugavpils" klubos. Plašāks uzliesmojums bija pirmās līgas vicečempionē "Auda" komandā, kurai pēc nolikuma būtu jāpiedalās pārspēlēs par vietu virslīgā, taču joprojām nav skaidrs, vai pārspēles tiks aizvadītas.

Jau ziņots, ka biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē 13.novembrī ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonu sarežģītās Covid-19 situācijas dēļ. Šādu lēmumu atbalstīja arī futbolistu arodbiedrības biedri, taču 16.novembrī LFF šo priekšlikumu nepieņēma.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi