Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RFS mača beigās panāk neizšķirtu pret Maltas Hibernians

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien Rīgā spēlēja neizšķirti UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē.

RFS mājās spēlēja 1:1 (0:1) ar Paolas "Hibernians" no Maltas.

Pirmais trāpīgais sitiens pa viesu vārtiem "Daugavas" stadionā sestajā minūtē padevās Denisam Rakelam, taču vārtsargs Ibraims Kons bumbu tvēra. 

11.minūtē Emersona Santanas driblu pie soda laukuma kreisās malas apturēja Teilors Aldama, nopelnot dzelteno kartīti, bet brīvsitiena izspēle beidzās ar Santanas sitiena nobloķēšanu. Uzbrukuma turpinājumā pie Maltas vienības vārtiem tika izpildīti divi stūra sitieni, pēc pirmā no kuriem Žigas Lipuščeka sitienu ārpus soda laukuma atvairīja Kons.

26.minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja Teilors, atstājot komandu mazākumā.

Lai arī viesi bija mazākumā, tieši viņi divreiz izveidoja bīstamus momentus pie mājinieku vārtiem, kad no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Pāvels Šteinbors.

29.minūtē dzeltenā kartīte tika parādīta arī mājiniekam Artūram Zjuzinam, kuru piecas minūtes vēlāk nomainīja Vladislavs Fjodorovs.

Pēc nepiešķirta 11 metru soda sitiena uz viesu vārtiem 36.minūtē dzelteno kartīti nopelnīja Santana, bet trešā standartsituācija pie rīdzinieku vārtiem beidzās ar zaudētiem vārtiem. Pēc brīvsitiena no kreisās puses bijušais "Metta" un "Riga" spēlētājs Junusa Muritala ar galvu bumbu pārvirzīja tālāk uz vārtsarga laukuma labo stūri, kur to vārtu kreisajā pusē raidīja Danstens Vela - 1:0 Maltas kluba labā.

45.minūtē lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu pēc Tomislava Šariča centrējuma no kreisās puses bija Andrejam Iličam, taču bumba pēc viņa sitiena ar galvu lidoja pāri vārtiem.

50.minūtē iespēju izlīdzināt rezultātu ar 11 metru soda sitienu neizmantoja Petrs Marešs. Viņš sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī, bet vārtsargs bumbu atsita. Soda sitienu nopelnīja Santana, kuru ar neatļautu paņēmienu apturēja Rodolfu Soaress, nopelnot arī dzelteno kartīti.

56.minūtē Rakelu nomainīja Sedriks Kvadio, bet 77.minūtē Fjodorova vietā laukumā nāca Elvis Stuglis, kurš 81.minūtē bīstami sita pa vārtiem, tēmējot kreisajā stūrī, taču vietā bija vārtsargs.

Bija vairākas maiņas arī viesiem, bet rezultātu 85.minūtē pēc standartsituācijas un Stefana Paniča bumbas pāradresēšanas tālāk izlīdzināja Iličs - 1:1.

Turpinājumā gandrīz nepārtraukti uzbruka RFS, un 86.minūtē Iličs tikai nedaudz sita garām vārtu labajam stūrim.

Mača papildlaika pirmajā minūtē divreiz no soda laukuma vidus pa vārtiem sita Stuglis, taču trāpīja vārtu vidū vārtsargam.

Atbildes spēle norisināsies pēc nedēļas Takali, un uzvarētāja divu maču summā iekļūs "play-off" kārtā, kurā pretī stāsies viena no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas čempionu zara zaudētājām - "Linfield" no Ziemeļīrijas vai Šveices "Zurich".

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā. "Hibernians" Čempionu līgas priekškvalifikācijā ar 0:3 summā piekāpās Īrijas klubam Tallas "Shamrock Rovers", bet Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā ar 4:3 apturēja Igaunijas čempioni Tallinas "Levadia".

Kopš jūlija Maltas komandas sastāvā ir nigēriešu uzbrucējs Junusa Muritala, kurš pirms tam pusotru gadu ar mainīgām sekmēm spēlēja Latvijā "Metta" un "Riga" komandās. Šosezon Latvijas čempionātā Muritala "Metta" rindās deviņos mačos guva divus vārtus.

RFS pēc vairāk nekā pussezonas Latvijas čempionātā ieņem otro vietu, kamēr "Hibernians" vietējo meistarsacīkšu sezonu sāks tikai augusta vidū. 

"Hibernians" Maltas čempionātā uzvarējusi 13 reizes. Pērn maltieši šajā pašā fāzē tikās ar "Riga" komandu un pēc neizšķirta divu maču summā (2:2) papildlaikā ielaida divus vārtus un zaudēja dueli.

Latvija šajā turnīra fāzē ir pārstāvēta arī ar "Riga" komandu, kas trešdien mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar Portugāles komandu Barselušas "Gil Vicente".

Dalību Konferences līgā otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi