Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

RFS paraksta līgumus ar Riga atbrīvotajiem futbolistiem

Latvijas futbola virslīgas pērnās sezonas vicečempione RFS parakstījusi līgumus ar pussargiem Ivanu Lukjanovu un Tomislavu Šariču, kuri vēl nesen bija principiālās pretinieces Riga sastāvā.

Ar 33 gadus veco Lukjanovu līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām ar iespēju pagarināt to uz vēl vienu gadu.

Pēc deviņām sezonām ārzemēs Lukjanovs Latvijas čempionātā atgriezās 2018.gada vasarā, kad kļuva par "Riga" futbolistu. Pussargs pirmajā sezonā sniedza lielu ieguldījumu komandas panākumos, iegūstot gan Latvijas virslīgas čempiontitulu, gan Latvijas kausa trofeju. Virslīgā 11 spēlēs Lukjanovs guva četrus vārtus.

2019.gadā sezona Lukjanovam neizdevās savainojumu dēļ, kā rezultātā tā pa īstam ieskrieties futbolists nemaz nespēja. Iepriekšējā sezonā virslīgā Lukjanovs piedalījās tikai piecās spēlēs un guva divus vārtus.

Lukjanovs ir "Skonto" audzēknis, bet leģionāra gaitas viņš uzsāka Lietuvā, kur neilgu laiku pavadīja īrē. Turpinājumā viņš trīs sezonas no 2009. līdz 2012.gadam pārstāvēja Gdaņskas "Lechia" komandu, bet vēlāk daļu no sezonas bija Ukrainas kluba Zaporižjas "Metalurh" paspārnē. Pirms atgriešanās Latvijā Lukjanovs piecas sezonas spēlēja Krievijas pēc spēka otrās līgas vienībās Astrahaņas "Volgar", Volgogradas "Rotor" un Voroņežas "Fakel".

Latvijas izlasē Lukjanovs laukumā bijis 20 spēlēs.

Tikmēr ar 29 gadus veco horvātu pussargu Šariču vienošanās parakstīta līdz 2021.gada sezonas beigām.

Šaričs "Riga" klubam iepriekšējo divu gadu laikā palīdzēja izcīnīt divus čempiontitulus, kā arī reizi virs galvas celts valsts kauss.

Horvāts "Riga" klubam pievienojās 2018.gada vasarā un drīz vien kļuva par pamatsastāva spēlētāju, savā pirmajā sezonā Latvijas virslīgas čempionātā aizvadot 14 mačus. Togad viņš arī aizvadīja četras spēles Latvijas kausa izcīņā un divas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Aizvadītajā sezonā viņa rēķinā 20 spēles, kurās gūti divi vārti. Tāpat viņš reizi izgāja laukumā Latvijas kausa izcīņā, divas spēles aizvadīja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Karjeras laikā Šaričs spēlējis arī Horvātijā, kā arī Itālijas zemākajās līgās.

Jau ziņots, ka futbola virslīgas turnīrs sāksies nākamās nedēļas sākumā jeb trīs mēnešus vēlāk nekā bija iecerēts. RFS pirmajā spēlē pirmdien mēros spēkus ar "Ventspils" komandu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi