Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

RFS pirmoreiz kļūst par Latvijas čempioni futbolā; Riga paliek bez medaļām

Par Optibet Latvijas futbola virslīgas čempioni pēdējā kārtā Daugavpilī pirmoreiz kluba vēsturē kļuva RFS komanda, bet Riga palika bez medaļām, bronzas godalgas izcīnot Liepājai.

RFS "Celtnieka" stadionā Daugavpilī pieveica "Daugavpils" komandu ar 2:0 (2:0).

Jau astotajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Andrejs Iličs - 1:0.

35.minūtē pēc stūra sitiena izpildes no labās malas bumba soda laukumā atlēca pie Emersona Santanas Deusleisānu, kurš caur burzmu bumbu raidīja vārtos. Tomēr sitiena brīdī viņa komandas biedram vārtu priekšā tika fiksēta aizmugure, un vārti netika ieskaitīti.

49.minūtē Denisa Rakela tukšu vārtu labajā stūrī sisto bumbu tomēr uz stūra sitienu izsita pieskrējušais Kaspars Kokins.

Iespēju palielināt rezultātu čempioniem netrūka arī pēc tam. Piemēram, 70.minūtē pēc teicamas Sedrika Kvadio piespēles pa zemi no kreisās puses vārtu kreisajam stūrim no vārtsarga laukuma robežas garām sita Iličs.

Tūlīt 71.minūtē pēc standartsituācijas izspēles atlēkušo bumbu garām viesu vārtsargam Vītautam Čerņavskam vārtos raidīja Valerijs Lizunovs, taču mirkli iepriekš viņa komandas biedram tika fiksēta aizmugure.

Pirms pēdējās kārtas līderi RFS un vicelīderi "Valmieru" šķīra divi punkti. Valmieriešiem titula izcīnīšanai obligāti vajadzēja uzvaru, cerot, ka RFS neizcīnīs uzvaru Daugavpilī. Situācijā, ja abas komandas finišētu ar vienādu punktu skaitu, titulu iegūtu "Valmiera", kas savstarpējās cīņās bija iekrājusi vairāk punktu - 5:3.

RFS 2015.gadā ar nosaukumu "Rīgas Futbola skola" ieņēma trešo vietu Latvijas pēc spēka otrajā līgā un nākamajā sezonā aizņēma licenci nedabūjušas "Skonto" vietu virslīgā. RFS līdz šim divreiz bija uzvarējusi Latvijas kausa izcīņā, bet līdz valsts čempiontitulam nebija izdevies aizsniegties.

Otra titula pretendente ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" nosaukumu 2017.gadā uzvarēja pirmajā līgā un nākamajā sezonā jaunā veidolā atgrieza Valmieru virslīgā. Arī vidzemnieki tēmēja uz savu pirmo čempiontitulu.

RFS titulu varēja izcīnīt jau svētdien, ja vien Rīgas derbijā mājās uzvarētu "Riga" komandu, taču cīņa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. RFS virslīgā nav zaudējusi kopš 25.jūnija, kad ar 1:2 atzina "Valmieras" pārākumu. Nesen rīdziniekiem bija sērija ar trim neizšķirtiem pēc kārtas, kas ļāva uz čempiona titulu cerēt arī "Valmierai".

Daugavpilieši bija zaudējuši divos mačos pēc kārtas, bet pirms tam ar 3:0 tika pārspēta iepriekšējo trīs gadu čempione "Riga".

Sakrāto brīdinājumu dēļ rīdziniekiem nevarēja spēlēt viens no pamatspēlētājiem Artūrs Zjuzins, bet pretiniekiem šī paša iemesla dēļ laukumā nedevās Ola Izraēls Dele.

Pēdējos mačos RFS labāko vārtu guvēju sarakstā ar deviņiem precīziem sitieniem bija nostiprinājies Emersons Santana Deusleisānu, bet daugavpiliešiem pa četriem "goliem" bija Viljamam Mukvelem un Delem.

Zīmīgi, ka RFS galvenais treneris Viktors Morozs savulaik bija pie "Daugavpils" stūres, bet "Daugavpils" "komandieris" Andrejs Kaļiņins ir vadījis RFS.

Visās trīs šīs sezonas savstarpējās spēlēs pārāki bija bijuši RFS futbolisti.

"Riga" "Skonto" stadionā cīņā ar otru čempiona titula tīkotāju "Valmieru" spēlēja 0:0 (0:0).

Teritoriālais pārsvars bija mājiniekiem, taču bīstami momenti pie vārtiem veidojās reti.

Otrajā puslaikā situācija no mājiniekiem prasīja vēl aktīvāku darbību, jo tobrīd "Valmierai" vairs pat uzvara nevarēja dot čempiona titulu, bet "Riga" neklātienes cīņā ar "Liepāju", kas pirmajā puslaikā viesos pret Jūrmalas "Spartaku" bija izvirzījusies vadībā ar 1:0, jau atradās ārpus medaļu pozīcijām.

Rezultāts neapmierināja nevienu no komandām, jo "Valmiera" vēl vairāk attālinājās no zelta godalgām, bet "Riga" palika bez medaļām.

"Valmiera" bez zaudējumiem virslīgā līdz sestdienas spēlei bija jau kopš augusta sākuma. Iepriekšējā kārtā ar 1:0 tika uzvarēta "Metta", bet pirms tam nospēlētais neizšķirts 1:1 ar "Riga" komandu nedaudz nobremzēja Tamaza Pertijas vadīto komandu. Savukārt "Riga" bez uzvarām bija jau pusotru mēnesi, septiņos virslīgas mačos piecreiz cīnoties neizšķirti un piedzīvojot divus zaudējumus.

"Riga" komandai pirms pēdējās kārtas bija punkta pārsvars par "Liepāju" un sestdien no rokām varēja izslīdēt arī bronzas medaļa. Tiesa, dalība Eirokausos bija visām pirmā četrinieka komandām.

"Valmierai" sakrāto brīdinājumu dēļ nevarēja palīdzēt Daisuke Jokota, bet pretiniekiem nespēlēja iepriekšējā mačā sarkanās kartītes dabūjušie Armands Pētersons un Veslijs Natā, kā arī dzelteno kartīšu normu sasniegušais Jurijs Vakulko. Pēc emociju uzplūdiem Rīgas derbijā vienas spēles diskvalifikāciju bija saņēmušas arī "Riga" amatpersonas - Romāns Lajuks un Aleksandrs Romašins.

"Valmieras" uzbrukuma līderi Raimonds Krollis un Ibrahima Sovs katrs bija guvuši pa 12 vārtiem, par diviem atpaliekot no Jūrmalas "Spartaka" uzbrucēja Leonela Vambā. Ar desmit precīziem sitieniem "Riga" labākais vārtu guvējs joprojām ir Stefans Miloševičs, kurš jau labu laiku turpina karjeru Izraēlā. Deviņi trāpīgi sitieni, tiesa, visi "Metta" komandas sastāvā, ir Junusam Muritalam, bet astoņas reizes izcēlies Mikaēls Soisalo.

Nesenā abu komandu tikšanās noslēdzās neizšķirti, bet pirmajos divos apļos abas vienības apmainījās uzvarām.

Tikmēr bronzas medaļas izcīnīja "Liepāja", kas viesos ar 1:0 (1:0) pieveica Jūrmalas "Spartaku".

"Bronzas" vārtus mača 39.minūtē guva Vjačeslavs Isajevs.

Pēc tam viesi nopelnīja trīs dzeltenās kartītes, bet savus vārtus nosargāja "sausā", izcīnot trešo vietu Latvijas čempionātā.

Pirms cīņas "Liepājai" līdz "Riga" komandai bija viens punkts. Ja abām būtu vienāds punktu skaits, bronzas godalgas iegūtu rīdzinieki, kuriem četrās savstarpējās cīņās bija labāka vārtu starpība.

"Liepājai" sakrāto brīdinājumu dēļ nevarēja palīdzēt Markoss Pedrozu.

"Spartaka" uzbrucējam Vambā neizdevās gūt vārtus sestdien, taču arī konkurenti nespēja pietuvoties, un Vambā ar 14 vārtiem kļuva par virslīgas labāko "bombardieri", tuvākajiem sekotājiem - Krollim un Sovam - atpaliekot par diviem precīziem sitieniem. "Liepājai" rezultatīvākais ar sešiem gūtiem vārtiem ir iepriekšējās sezonas līderis šajā statistikas rādītājā Dodo.

Divās no trim šosezon aizvadītajām savstarpējām spēlēm uzvarējusi bija "Liepāja", bet vienā pie trim punktiem bija tikuši "Spartaka" futbolisti.

Turnīra tabulā pēc 28 kārtām pirmo vietu ar 66 izcīnītiem punktiem ieņēma RFS vienība. "Valmiera" finišēja ar 62 punktiem, "Liepāja" - ar 51 punktu un "Riga" - ar 50 punktiem. 35 punktus sakrājis ir Jūrmalas "Spartaks", bet 32 punkti ir "Daugavpilij". Pēdējā vietā finišēja "Metta" ar 20 punktiem 28 spēlēs.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiek noskaidrots četru apļu turnīrā.

"Optibet" Nākotnes līgas aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, kurām būs priekšroka uz dalību nākamās sezonas virslīgas čempionātā, ja vien tās izies licencēšanas procedūru. Šosezon neviena no virslīgas komandām neatstās Latvijas augstāko divīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi