Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RFS pusfinālā pārspēj Riga

Futbola klubs RFS ceturtdien Viensviens Latvijas kausa futbolā pusfinālā mājās ar rezultātu 3:1 (2:0) pārspēja savus sīvākos konkurentus un pērnā gada kausa ieguvējus Riga, pirmo reizi komandas vēsturē iekļūstot turnīra finālā.

RFS komandā ar precīziem sitieniem izcēlās Vitālijs Jagodinskis un Darko Lemajičs, bet Riga komandas vienīgos vārtus guva Antonijs Černomordijs.

Jau trešajā minūtē pie brīvsitiena tika RFS, kas no aptuveni 18 metru atzīmes neizmantoja savu iespēju, jo bumba atdūrās mūrī. Brīdi vēlāk RFS nopelnīja stūra sitienu, no kura arī izdevās gūt vārtus. Pēc centrējuma soda laukumā bumba tika novirzīta uz tālo vārtu stabu, kur pirmais pie tās bija Jagodinskis, ar galvu raidot to vārtu tīklā. RFS dominance arī turpinājumā nerimās, jo devītajā minūtē soda laukumā pie labas sitiena pozīcijas nonāca bijušais Riga spēlētājs Lemajičs, tomēr viņa raidījums bija neprecīzs.

Mača turpinājumā temps nedaudz kritās, bet 24.minūtē bīstama situācija izvērtās pie RFS vārtiem. Pretinieku spēlētājs, lecot pēc bumbas, sadūrās ar vārtsargu Kasparu Ikstenu, tomēr epizode noslēdzās bez gūtām traumām vai vārtu guvuma. Pirmā puslaika otrajā pusē Riga vairākkārt izpildīja stūra sitienus, tomēr vārtus gūt neizdevās. RFS ik pa laikam centās aizskriet ātrajos uzbrukumos, kas lielākoties beidzās bez sitieniem līdz vārtiem. To gan mainīja Lemajičs, kurš jau tiesneša piešķirtajā kompensācijas laikā, soda laukumā saņēma bumbu no Tomaša Šimkoviča, slīdējumā raidot to vārtos. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 2:0 par labu RFS.

Otrā puslaika pašā sākumā iespēju no tuva distances neizmantoja Herdi Prenga, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk no brīvsitienu izniekoja RFS. 58.minūtē teju vai visas cerības par vēl vienu Latvija kausu kliedēja Lemajičs un viņa precīzais sitiens ar galvu. Futbolists pēc izspēlēta stūra sitiena soda laukumā bija izveicīgākais, panākot 3:0. 76.minūtē laukuma centru ar bumbu pārvarēja Aleksandrs Solovjovs un no aptuveni 25 metriem izdarīja spēcīgu sitienu, kuru gan vārtsargs spēja atsist.

Divas minūtes vēlāk goda vārtus Riga labā guva Černomordijs, kurš pēc izpildīta stūra sitiena, uzlēca gana augstu, lai pirmais tiktu pie bumbas, ar galvu raidīdams to vārtos. Nepilnas desmit minūtes vēlāk Riga pie RFS vārtiem uztaisīja lielu drūzmu, beigās pat tiekot pie sitiena, kas padevās ļoti vājš. Trīs minūtes līdz mača beigām Riga izpildītais brīvsitiens atdūrās vārtsarga rokās, bet otrā laukuma pusē ātro pretuzbrukumu precīzi  noslēgt nespēja Lemajičs un Šimkovičs.

Atlikušajā laikā Riga nespēja rādīt brīnumus, atvadoties no iespējas otro gadu pēc kārtas triumfēt Latvijas kausa izcīņā. RFS savā pirmajā Latvijas kausa finālā 26.oktobrī tiksies ar Jelgavu.

Riga šajā turnīrā dalību sāka no astotdaļfināla, kurā ar 6:0 pārliecinoši uzveica Rīgas SuperNova, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4:0 pārspēja pirmās līgas komandu Tukums 2000/TSS. Tikmēr sīvākā sāncense RFS pirms nokļūšanas pusfinālā pretim saņēma krietni spēcīgākus pretiniekus. Astotdaļfinālā ar 2:1 pārspēta Valmiera Glass ViA, bet ceturtdaļfinālā ar tādu pašu rezultātu pieveikta Liepāja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā Viensviens Latvijas kausa futbolā pusfinālā Liepājas stadionā Daugava otrās līgas komanda Liepājas Karosta ar 0:5 atzina Optibet virslīgas kluba Jelgava pārākumu.

Latvijas kausa futbolā fināls šogad notiks 26.oktobrī Jelgavā. Titula cīņa notiks Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Iepriekšējo un vienīgo reizi Latvijas kausa fināls tur notika 2014.gadā, kad mājiniece Jelgava pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Skonto.

Pērn par Latvijas kausa čempioni pirmo reizi vēsturē kļuva Riga vienība, kas finālspēlē tikai pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Ventspili.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 11 dažādas vienības.

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā Skonto, kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Top komentāri

kas ir R(i)ga??
k
joprojaam nedekolonizeeto krievu banditiskiteroristisko ordu nirgashanaaas?ddd
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi