Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ronaldu hettriks nodrošina Juventus iekļūšanu Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

Trīs vārtus jeb "hat-trick" gūstot portugāļu superzvaigznei Krištianu Ronaldu, Itālijas futbola flagmanis Turīnas Juventus otrdien sasniedza UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu, turklāt tajā iekļuva arī Anglijas čempione MančestrasCity.

"Juventus" komanda astotdaļfināla atbildes mačā savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja Spānijas klubu Madrides "Atletico", divu maču summā gūstot virsroku ar 3:2.

Savukārt Mančestras "City" arī savu skatītāju priekšā ar 7:0 (3:0) sagrāva Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas, summā triumfējot ar iespaidīgo 10:2.

Mačā Turīnā visus trīs vārtus iesita Ronaldu, panākumu nesošo bumbu mērķī raidot 86.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Tā kā pirmajā mačā "Juventus" piedzīvoja zaudējumu, tā atbildes cīņā savā laukumā jau ar pirmajām minūtēm metās uzbrukumā un centās gūt vārtus. Ievērojamais mājinieku spiediens gan sākumā nevainagojās panākumiem, jo "Atletico" disciplinēti aizsargājās un centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Situācija mainījās 27.minūtē, kad pēc teicama centrējuma vārtus ar galvu guva Ronaldu. Līdz pirmā puslaika beigām rezultāts gan vairs nemainījās, lai gan Turīnas komandai piederēja iniciatīva. Lieliska iespēja panākt neizšķirtu jau kompensācijas laikā gan bija Madrides vienības uzbrucējam Alvaro Moratam, tomēr viņam neizdevās pārspēt vārtsargu.

Ar saviem pirmajiem vārtiem mačā Ronaldu kļuva par pirmo futbolistu vēsturē, kurš UEFA rīkotajās sacensībās guvis 125 vārtus.

Otro puslaiku "Juventus" sāka ar jaunu uzbrukuma vilni, kas jau 48.minūtē nesa augļus - vēl vienu lielisku un precīzu sitienu ar galvu izdarīja Ronaldu. Lai arī "Atletico" vārtsargs Jans Oblaks sitienu atvairīja, vārtu gūšanas tehnoloģija ziņoja, ka bumba šķērsojusi vārtu līniju, rezultātam divu spēļu summā tādējādi kļūstot neizšķirtam.

Arī pēc otrā vārtu guvuma "Juventus" turpināja aktīvi uzbrukt, tomēr tie bija nesekmīgi mēģinājumi. Pamatlaikam tuvojoties izskaņai, mājinieku uzbrukumi vairs nebija tik asi, tāpēc duelis pamazām tuvojās pagarinājumam. Tiesa, spēles 82.minūtē lieliska iespēja nodrošināt Turīnas komandai uzvaru divu maču summā bija Moisam Kīnam, tomēr viņa sistā bumba lidoja tikai nedaudz garām vārtu stabam.

Abu komandu cīņa tomēr noslēdzās jau pamatlaikā, jo "Atletico" pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, bet 86.minūtē Ronaldu aukstasinīgi realizēja "pendeli". Pēc tam Madrides komanda metās atspēlēties, tomēr "Juventus" draudīgus uzbrukumus izveidot neļāva un svinēja uzvaru divu maču summā.

Astotdaļfinālu pirmajā spēlēs "Atletico" savā laukumā guva nedaudz negaidītu uzvaru ar 2:0.

Tikmēr otrā otrdienas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā graujošu uzvaru guva Mančestras "City", tai ar 7:0 uzvarot "Schalke 04" futbolistus.

Anglijas čempionu sastāvā divus vārtus iesita argentīnietis Serhio Agvero, kamēr pa reizei izcēlās Rahīms Stērlings, Līrojs Sanē, Bernards Silva, Fils Fodens un Gabriels Žezūss.

Lai arī vēl spēles ievads bija daudz maz līdzvērtīgs, iniciatīva tik un tā piederēja Mančestras "City". Tā pirmajā spēlē uzvarēja ar nelielu pārsvaru, tomēr otrdien panākumu divu maču summā bija nodrošinājusi jau pirmajā puslaikā - 35.minūtē vārtus ar 11 metru soda sitienu guva Agvero, kurš tikai trīs minūtes vēlāk dubultoja pārsvaru.

Savukārt divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Sanē panāca jau 3:0.

Otrajā puslaikā "City" spēlēja brīvi un pamanījās gūt vēl četrus vārtus, tostarp izcēlās vēl tikai 18 gadus vecais pussargs Fodens.

Ar šo panākumu Anglijas čempione atkārtojusi graujošākās uzvaras rekordu kādā no UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra mačiem.

Mančestras "City" pirmajā astotdaļfināla spēlē izbraukumā bija pārāka ar 3:2, vārtus pašā cīņas noslēgumā iesitot Stērlingam.

Zīmīgi, ka "Juventus" un "Atletico" pēdējo piecu sezonu laikā pa divām reizēm spējušas iekļūt UEFA Čempionu līgas finālā, tomēr galveno trofeju komandām tā arī nav izdevies izcīnīt. Madrides klubs abas reizes zaudēja principiālajai pretiniecei "Real", kamēr Turīnas komanda cieta neveiksmes pret citu Spānijas grandu "Barcelona" un arī aizpērn pret "Real".

Abas vienības vienā grupā tika ielozētas 2014./15.gada UEFA Čempionu līgas sezonā, kad "Atletico" savā laukumā guva uzvaru ar 1:0, bet otrā cīņa noslēdzās bezvārtu neizšķirti. Madrides komandai pret Itālijas komandām pēdējā laikā veicies diezgan labi - 11 spēlēs astoņas uzvaras un divi neizšķirti.

"Atletico" komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu sasniedza piekto reizi pēdējo sešu sezonu laikā. Iepriekšējā sezonā tā nespēja izkļūt no grupas, jo palika trešā, tomēr pēc tam pamanījās triumfēt UEFA Eiropas līgā. Šosezon Madrides klubs vārtu attiecības dēļ savā grupā palika otrajā vietā, priekšā palaižot Vācijas komandu Dortmundes "Borussia", kam arī sešās spēlēs izdevās gūt 13 punktus. Šīs sezonas ievadā "Atletico" ieguva arī UEFA Superkausu, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā ar 4:2 pārspējot "Real".

Pēdējā laikā teicamā formā ir "Atletico" līderis Antuāns Grīzmans, kurš pēdējo 16 spēļu laikā guvis desmit vārtus. Pretinieku rindās izceļams Krištianu Ronaldu, kurš 31 mačā pret "Atletico" guvis 25 vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Juventus" turnīra astotdaļfinālu sasniedza desmito reizi, iepriekš sešas reizes gūst uzvaru, arī pērn, kad divu maču summā tika pieveikt Anglijas komanda Totenhemas "Hotspur". Savā grupā Turīnas vienība šosezon bija pirmā.

"Atletico" savā vēsturē vēl ne reizi nav kļuvis par spēcīgāko klubu Eiropā, kamēr "Juventus" šādu titulu ieguvusi 1985. un 1996.gadā.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Atletico" komandai nevarēja palīdzēt Djego Kosta un Tomass, bet mājiniekiem tā paša iemesla dēļ jāiztiek bez Alēša Sandru. Veselības problēmu dēļ "Juventus" jāiztiek arī bez Sami Kediras un Huana Kvadrado.

"Schalke 04" komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu nav pārvarējusi kopš 2011.gada, kad izdevās sasniegt pat pusfinālu. Pēc 2011.gada Vācijas komanda četras reizes spēlējusi astotdaļfinālā, bet katru reizi tajā arī apstājusies. Pēdējo reizi "Schalke 04" grupu turnīru pārvarēja 2015.gadā.

Tikmēr Mančestras "City" komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā spēlēja jau sesto gadu pēc kārtas un trijās no pēdējām četrām sezonām to ir arī pārvarējusi. Iepriekšējā sezonā Anglijas komanda sasniedza ceturtdaļfinālu, kur divu maču summā piekāpās citam šīs valsts klubam "Liverpool".

Mančestras "City" šosezon savā UEFA Čempionu līgas grupā guva pirmo vietu, kamēr "Schalke 04" palika otrajā pozīcijā, palaižot priekšā Portugāles klubu "Porto".

Pirms šī gada spēkošanās iepriekšējo reizi abas vienības savā starpā tikās pasen - 2008./09.gada sezonā UEFA Kausa grupu turnīrā ar 2:0 uzvaru guva Mančestras "City". Šajā spēlē piedalījās arī Mančestras vienības aizsargs Vensāns Kompanī.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax" pirmajā kārtā izslēdza iepriekšējo trīs gadu čempioni Madrides "Real" no Spānijas, bet Anglijas premjerlīgas klubs Totenhemas "Hotspur" apturēja Vācijas bundeslīgas komandu Dortmundes "Borussia". Vēl Anglijas premjerlīgas grands Mančestras "United" astotdaļfinālā pēc fantastiskas atspēlēšanā uzveica Francijas flagmani Parīzes "Saint Germain", bet Portugāles klubs "Porto" uzveica Itālijas komandu "AS Roma".

Atlikušās divas ceturtdaļfinālists tiks noskaidrotas trešdien. Šajos pāros vicečempione "Liverpool" mājās nospēlēja 0:0 Minhenes "Bayern", bet "Barcelona" viesosies ar tādu pašu rezultātu cīnījās ar Lionas "Olympique".

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi