Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ronaldu divi vārti tuvina Juventus devītajam titulam pēc kārtas

Turīnas Juventus pirmdien savā laukumā ar diviem Krištianu Ronaldu vārtiem svinēja uzvaru Itālijas A sērijas futbola čempionāta spēlē, tuvoties devītajam čempiona titulam pēc kārtas.

Turnīra līdere "Juventus" Turīnā ar 2:1 (0:0) pieveica vienu no tuvākajiem sekotājiem Romas "Lazio".

Pašreizējie čempioni noslēdza trīs maču sēriju bez uzvarām, pateicoties Ronaldu otrā puslaika sākumā gūtajiem diviem vārtiem trīs minūšu laikā.

Mauricio Sari vadītā Turīnas vienība var izcīnīt titulu jau ceturtdien pret vienu no turnīra lejasgala komandām "Udinese".

Turpretī "Lazio" cerības uz pirmo A sērijas titulu kopš 2000.gada ir faktiski beigušās, jo sakāve viņus atstāj ceturtajā vietā, 11 punktus aiz līderiem.

51.minūtē Ronaldu ar 11 metru soda sitienu guva pirmos vārtus, un trīs minūtes vēlāk viņš pēc izgājiena divatā pret viesu vārtsargu to izdarīja pēc komandasbiedra Paulo Dibalas piespēles.

Portugālis šosezon līgā ir guvis jau 30 vārtus, kas ir tikpat, cik "Lazio" pārstāvošajam Čiro Imobilem, kurš savu trīs maču sauso periodu noslēdza ar 83.minūtē realizētu 11 metru soda sitienu. Otrie Ronaldu vārti spēlē bija viņa 50."gols" A sērijā.

35 gadus vecais portugālis var kļūt par pirmo spēlētāju, kurš kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju trijās no piecām labākajām Eiropas līgām, pēc tam kad būs to izdarījis Anglijā un Spānijā.

"Rekordi vienmēr ir svarīgi, taču svarīgāka ir komandas uzvara," "Sky Sport" sacīja Ronaldu.

"Es palīdzu komandai uzvarēt. Ir svarīgi izcīnīt titulu. Ir atlikušas četras spēles, un mēs zinām, ka A sērija ir grūts čempionāts," viņš saglabāja piesardzību.

Tikai viens punkts šķīra "Juventus" no "Lazio", kad pagājušajā mēnesī Itālijas čempionāta spēles atsākās pēc trīs mēnešu koronavīrusa pauzes.

Tomēr Simones Inzagi komandu kopš atgriešanās laukumā ir skāruši savainojumi un slikta sportiskā forma, zaudējot piecas no astoņām spēlēm, no kurām četri zaudējumi ir bijuši pēdējos piecos mačos.

Vārtu gūšanas iespēju komandām bija pietiekami. Alekss Sandro ar galvu trāpīja pa viesu vārtu konstrukciju, bet vārtsargs Tomass Strakoša atvairīja bīstamu Adriana Rabio sitienu.

Pa vārtu staba apakšējo daļu trāpīja arī Imobile, kad vārtsargs Vojcehs Ščesnijs jau bija apspēlēts.

"Lazio" varēja pateikties aizsargam Manuelam Lazari par bumbas izsišanu no tukšiem vārtiem tūlīt pēc pārtraukuma, kad Dibala un Ronaldu mēģināja haosu viesu vārtu priekšā pabeigt ar rezultatīvu sitienu.

Tomēr spēles saimnieki ieguva savu iespēju, kad pēc VAR atkārtojuma tika apstiprināts "handbols" Bastusam.

Pieckārtējais "Ballon d'Or" ieguvējs palaida garām iespēju gūt "hat-trick", kad 66.minūtē viņa ar galvu raidītā bumba trāpīja pa pārliktni.

Otrdien spēlē tiekas Bergamo "Atalanta" un "Bologna", kā arī "Sassuolo" un "AC Milan".

A sērijas līderei Turīnas "Juventus" 34 cīņās ir 80 punkti, otro vietu ar 72 punktiem ieņem Milānas "Inter", bet par punktu mazāk ir Bergamo "Atalanta". 69 punkti ir Romas "Lazio", "AS Roma" ir 58 punkti, bet pa 56 punktiem guvušas "Napoli" un "AC Milan".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi