Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
"Šis gads, iespējams, bijis labākais manā karjerā. Lielu lomu tajā spēlē Eiropas čempiona tituls ar Portugāles izlasi, kam tā bija pirmā trofeja"

Ronaldu: Es jau tagad esmu daļa no futbola vēstures

Madrides Real un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu jau tagad ir daļa no futbola vēstures, uzskata pats futbolists.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) pirmdien par pērnā gada pasaules labāko futbolistu nosauca Ronaldu.

Ronaldu pērn palīdzēja "Real" futbolistiem triumfēt UEFA Čempionu līgā, kā arī Portugāles izlasei - Eiropas čempionātā. Lai gan kontinenta meistarsacīkšu finālā viņš guva traumu, Ronaldu spēles laikā atgriezās un vadīja izlasi no rezervistu soliņa. Novembra vidū portugāļu superzvaigzne 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē raidīja divas bumbas arī Latvijas izlases vārtos.

"Atkārtošos, bet šis gads, iespējams, bijis labākais manā karjerā. Lielu lomu tajā spēlē Eiropas čempiona tituls ar Portugāles izlasi, kam tā bija pirmā trofeja. Tāpat ir uzvara arī UEFA Čempionu līgā, kā arī panākums FIFA Pasaules klubu kausā, kas ļāva gadu noslēgt uz pašas labākās nots. Bija lielisks gads, ļoti īpašs. Nav nekādu šaubu, ka man tas bijis labākais kopš sāku spēlēt futbolu," intervijā FIFA stāstīja Ronaldu.

Ronaldu decembrī tika atzīts par pasaules labāko futbolistu arī France Football versijā, tādējādi ceturto reizi karjerā saņemot Ballon d'Or balvu.

"Nešaubos, ka jau tagad esmu daļa no futbola vēstures. Kopš sāku spēlēt futbolu mans lielais mērķis ir bijis ne tikai kļūt par profesionālu futbolistu, bet arī zvaigzni, nepārtraukti cenšoties būt labākajam. Un es to paveicu, ko apliecina izcīnītas trofejas - abi tituli, individuālie apbalvojumi un rekordi. Tas ir lepnuma avots un motivē mani strādāt tā, kā esmu to darījis līdz šim," atklāja portugālis.

Kā ziņots, FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu France Football, turpmāk Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās. Ronaldu ir pirmais, kurš saņēmis FIFA balvu pēc šī līguma laušanas.

"Skaista un smaga trofeja. Šī ir pirmā reize, kad FIFA organizē šīs balvas pasniegšanu, kas padara to īpašu. Jūtos neizsakāmi priviliģēts to saņemot," atzīmēja Ronaldu.

Tāpat portugāļu futbolists uzsver, ka viņa panākumu pamatā ir smags darbs un milzīga atdeve.

"Spēlēju komandā, kas sniedz man iespēju cīnīties par šīm trofejām. Tāpat arī izlasē. Domāju, ka tas bija sensacionāls Eiropas čempionāta finālturnīrs. Tas bija sapņu gads. Individuālais un kolektīvais sniegums komandā un izlasē," atcerējās Ronaldu.

Real zvaigzne UEFA Čempionu līgas finālā iesita izšķirošo pēcspēles sitienu, bet FIFA Pasaules klubu kausa trofejas mačā viņš guva trīs vārtus. Savukārt Eiropas čempionāta finālā Portugāles izlases līderis laukumā pavadīja 25 minūtes, bet pēc traumas nevarēja turpināt spēli.

"Tas bija sarežģīti. Sāku, bet nevarēju turpināt spēli. Biju ļoti nervozs. Atceros, ka biju ģērbtuvē, bet pēc tam izgāju ārā. Mana izturēšanās liecināja par nervozitāti. Man nav ko teikt par finālu. Fotoattēli nemelo. Cilvēki redz, cik nervozs es biju. Tomēr domāju, ka Portugālei tā bija zvaigžņu stunda," stāstīja Ronaldu.

Lai gan finālā Ronaldu labi iejutās komandas stūrmaņa lomā, taču trenera karjeru viņš neapsver.

"Izskatījās, ka jutos komfortabli, bet tā nebija. Nekad nesaki nekad. Nezinu, kas notiks nākotnē, bet šajā brīdi neredzu sevi trenera amatā," secināja Ronaldu.

Ja viņam būtu jāizvēlas gada spilgtāko brīdi, Ronaldu dotu priekšroku uzvarai Eiropas čempionātā. "Domāju, ka tā bija mana karjeras virsotne. Necenšos noniecināt citas trofejas, bet man tas bija ļoti īpašs brīdis, kad kopā ar izlasi izcīnīju tai pirmo titulu," minēja Ronaldu.

Šovasar Ronaldu kopā ar izlasi piedalīsies FIFA Konfederāciju kausā.

"Mērķi šim gadam paliek tie paši. Jauni izaicinājumi, trofejas un gūti vārti. Portugāle pirmo reizi sacentīsies Konfederāciju kausā. Tas būs skaisti un paliks ieraksts mūsu biogrāfijās. Viennozīmīgi, ir sapnis uzvarēt arī šajā turnīrā. Zinām, ka būs grūti. Pretiniekos būs spēcīgas izlases, bet futbolā viss ir iespējams," atzīmēja Ronaldu.

Savas balsis par Ronaldu atdeva arī Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars un izlases kapteinis Kaspars Gorkšs.

Tāpat uz balvu pretendēja arī Barcelona un Argentīnas izlases zvaigzne Lionels Mesi, kurš nebija ieradies uz ceremoniju, un Madrides Atletico franču uzbrucējs Antuāns Grīzmans. Par Ronaldu nobalsoja 34,54% respondentu, par Mesi savu balsi atdeva 26,42%, bet par Grīzmanu nobalsoja 7,53% ekspertu

Tikmēr par labāko treneri tika nosaukts itāļu speciālists Klaudio Ranjēri, kurš līdz pārsteidzošam Anglijas premjerlīgas čempionu titulam aizveda Lesteras City futbolistus. Uz balvu pretendēja arī Real un Portugāles izlases stūrmaņi attiecīgi Zinedins Zidāns un Fernandu Santušs, bet balsojumā viņus apsteidza Ranjēri.

Pērn piekto reizi karjerā par pasaules labāko futbolistu tika nosaukts Mesi, bet par labāko galveni treneri tika atzīts Barselonas vienības vadītājs Luiss Enrike.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi