Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ronaldu gūst 101.vārtus Portugāles izlasē un Nāciju līgas turnīrā palīdz pieveikt Zviedriju

Futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien UEFA Nāciju līgas A grupas spēlē iesita divus "golus", kas viņam bija jau 101.vārti valstsvienības rindās, un palīdzēja Portugālei pieveikt Zviedriju.

Portugāle viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Zviedriju.

Ronaldu spēles rezultātu atklāja pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē. Portugālim no aptuveni 22 metru atzīmes bija iespēja izpildīt standartsituāciju, ko viņš arī noslēdza ar gūtiem vārtiem, bumbu spējot pasist garām piecu spēlētāju "mūrim".

Otros vārtus Ronaldu iesita 72.minūtē. Viņš pie soda laukuma līnijas saņēma piespēli no Žuāu Fēliksa un ilgi nevilcinājās, sitot bumbu vārtu augšējā labajā stūrī.

"Šie abi vārti ir nozīmīgi, jo tādējādi man izdevies sasniegt to latiņu, par kuru domāju jau sen," pēc panākuma sarunā ar vietējo televīzijas kanālu RTP teica Ronaldu. "Sākotnēji esmu priecīgs, jo komanda guva uzvaru, taču 100. un 101.vārti arī ir lieliski."

Ronaldu šī bija 165.spēle valstsvienības rindās. Vairāk vārtu izlašu spēlēs guvis vien irānietis Ali Daei, kura rēķinā ir 109 precīzi raidījumi.

Zīmīgi, ka Ronaldu tikai 17 no 100 pirmajiem vārtiem guva pārbaudes spēlēs, taču pārējie "goli" iesisti starptautiskos turnīros. 

Tikmēr citā šīs grupas spēlē Francija Parīzē ar 4:2 (2:1) uzvarēja Horvātiju. Abas šīs komandas savā starpā tikās arī 2018.gada Pasaules kausa finālā.

Pussargs Eudardo Kamavinga kļuva par visu laiku otro jaunāko spēlētāju, kurš devies laukumā Francijas izlases rindās. Viņš to paveica 17 gadu un deviņu mēnešu vecumā.

Spēles 17.minūtē rezultātu atklāja Dežans Lovrens, taču Antuāns Grīzmans divas minūtes līdz puslaika beigām panāca izlīdzinājumu. Francūzis gar pašiem vārtiem saņēma piespēli no partnera un bumbu raidīja tukšos vārtos. Pirmais puslaiks ar to gan nenoslēdzās, jo pēc francūža sitiena bumbu notvert nespēja Dominiks Livakovičs, kā rezultātā tā atsitās pret vārtu stabu, pēcāk pret viņa muguru un ielidoja vārtos (2:1).

Otrā puslaika desmitajā minūtē Josip Brekalo atgrieza neizšķirtu, taču līdz spēles beigām Francijas izlases labā vārtus iesita Olivjē Žirū un Dajots Upamekano.

Pēc divām spēļu kārtām ar sešiem punktiem A trešās grupas vadībā ir Portugāle un Francija, kamēr Horvātija un Zviedrija ir bešā.

Citviet Beļģija mājās ar 5:1 (2:1) sagrāva Islandi.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Mišī Bačuajī, bet vēl pa reizei izcēlās Kevins de Brujne, Žeremī Doku un Drīs Mertenss.

Tikmēr Dānija savā laukumā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Angliju.

A otrās grupas vadībā ar sešiem punktiem ir Beļģija, tālāk ar četriem seko Anglija, viens punkts ir Dānijai, bet Islande cīnās bez punktiem.

C līgā Armēnija mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja mūsu ziemeļu kaimiņus igauņus.

Armēnijas izlasē vārtus iesita Aleksandrs Karapetjans un Vbejmars Angulo.

Otrā šīs grupas spēlē Gruzija spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Ziemeļmaķedoniju. 

Ziemeļmaķedonijas komandā izcēlās Stefans Ristovskis, bet pretējā laukuma pusē precīzi sita Tornike Okriašvilli.

C otrajā grupā par četriem punktiem iekrājušas Ziemeļmaķedonija un Gruzija, trīs punkti ir Armēnijai, bet igauņi palikuši bez punktiem.

Citviet Kipra mājās ar 0:1 (0:1) zaudēja Azerbaidžānai. Vienīgos vārtus šajā duelī 29.minūtē iesita Maksims Medvedevs.

Savukārt Luksemburga savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Melnkalnei. Uzvaras vārtus mača kompensācijas laika trešajā minūtē iesita Fatoss Bekirajs.

Melnkalne ar sešiem punktiem ieņem pirmo vietu, pa trijiem iekrājušas Luksemburga un Azerbaidžāna, bet Kipra pēc divām spēlēm pie punktiem nav tikusi.

Visbeidzot D grupas spēlē Lihtenšteina viesos ar 2:0 (2:0) uzvarēja Sanmarīno.

Uzvarētāju labā vārtus guva Nikolass Haslers un Janiks Frikss.

D otrajā grupā Lihtenšteina un Gibraltārs pēc vienas spēles ir vadībā ar trim punktiem, bet Sanmarīno ir tukšā.

Nāciju līgā grupu uzvarētājas nākamgad nopelna iespēju spēlēt augstākā grupā. Proti, komanda, kas uzvar kādā no C grupām, tiek pie iespējas startēt kādā no B grupām, savukārt B grupu uzvarētājas nākamgad spēkojas A grupās.

Tās komandas, kas savās grupās būs izcīnījušas pirmās divas vietas, bet jau iepriekš nebūs kvalificējušās 2022.gada Pasaules kausam, būs tiesīgas piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Nāciju līgas turnīrs noris otro gadu. Pirmajā Nāciju līgas sezonā par uzvarētāju tika kronēta Portugāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi