Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ronaldu noraidījums neliedz Juventus Čempionu līgu sākt ar uzvaru

Portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu trešdien savā pirmajā UEFA Čempionu līgas spēlē Turīnas Juventus kreklā tika noraidīts no laukuma, taču tas Itālijas futbola klubam netraucēja svinēt uzvaru apakšgrupu turnīra pirmajā mačā.

"Juventus" H apakšgrupas spēlē viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Spānijas vienību "Valencia".

Turīnas komandai mačs iesākās nesekmīgi, jo traumas dēļ dueli nevarēja turpināt Sami Kedira. Mača centrālais notikums bija 29.minūtē, kad Ronaldu pretinieku soda laukumā centās plēst aiz matiem kolumbiešu aizsargu Džeisonu Muriljo. Tiesnesis to traktēja kā nesportisku rīcību un Ronaldu 11.reizi karjerā tika noraidīts no laukuma.

Nonākšana mazākumā gan netraucēja "Juventus" komandai izcīnīt uzvaru. Pirmā puslaika beigās par pārkāpumu savā soda laukumā uz "Valencia" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko realizēja bosnietis Miralems Pjaničs. Tāpat arī 51.minūtē pēc Muriljo pārkāpuma viesi tika pie "pendeles", kuru arī šoreiz realizēja Pjaničs.

Mača turpinājumā "Juventus" mazākumā nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 2:0. Kompensācijas laikā laukuma saimniekiem bija iespēja vienus vārtus atgūt, taču Daniels Pareho nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Vēl šajā apakšgrupā Anglijas premjerlīgas grands Mančestras "United" viesos ar rezultātu 3:0 (2:0) apspēlēja Šveices čempioni Bernes "Young Boys".

Ar diviem gūtiem vārtiem Mančestras vienībā izcēlās francūzis Pols Pogbā, bet vienu reizi precīzs bija viņa tautietis Antonī Marsiāls. Pogbā pirmos vārtus guva ar skaistu sitienu no soda laukuma robežas, bet pārējie divi vārti tika iesisti no 11 metru atzīmes.

Tikmēr Ronaldu iepriekš pārstāvētā Madrides "Real" titula Čempionu līgas aizstāvēšanu sāka ar uzvaru, G apakšgrupas cīņā savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspējot Itālijas vienību "AS Roma".

Mača rezultātu pirmā puslaika beigās ar tālu un precīzu soda sitienu atklāja Isko, bet 58.minūtē ātru pretuzbrukumu ar nekļūdīgu raidījumu noslēdza velsietis Gerets Beils. Mača kompensācijas laikā Dominikānas uzbrucējs Mariona ar precīzu sitienu no soda laukuma stūra pielika punktu madridiešu uzvarai.

Vēl šajā apakšgrupā Čehijas čempione Plzeņas "Viktoria" mājās nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:0) ar Krievijas klubu Maskavas CSKA.

Plezņas vienībā abus vārtus pirmajā puslaikā guva Mihaels Krmenčīks. Otrā puslaika ceturtajā minūtē pēc Fjodora Čalova sitiena CSKA vienus vārtus atguva, bet kompensācijas laikā horvāts Nikola Vlašičs ar 11 metru soda sitienu izrāva neizšķirtu.

Savukārt Anglijas premjerlīgas čempione Mančestras "City" F apakšgrupas mačā savā laukumā ar 1:2 (0:2) piekāpās Francijas komandai Lionas "Olympique".

Viesiem pirmajā puslaikā precīzi sita kotdivuārietis Maksvels Kornē un Nabils Fekirs, kuri vārtus guva attiecīgi 26. un 43.minūtē. Spēles 67.minūtē portugālis Bernārdu Silva vienus vārtus atguva, bet vēl vairāk "City" atspēlēties nespēja.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Ukrainas čempione Doņeckas "Šahtar" Harkovā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar Vācijas bundeslīgas vienību "Hoffenheim".

Neizšķirtu deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva brazīliešu pussargs Maikons.

Tikmēr Vācijas bundeslīgas čempione Minhenes "Bayern" E apakšgrupas spēlē viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) apspēlēja Portugāles klubu Lisabonas "Benfica".

Minheniešiem vārtus guva poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis un portugāļu pussargs Renātu Sanšešs.

Vēl šajā apakšgrupā Nīderlandes klubs Amsterdamas "Ajax" mājās ar 3:0 (0:0) pieveica Grieķijas čempioni Atēnu AEK. "Ajax" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās argentīnietis Nikolass Tagljafiko.

Jau ziņots, ka pirmās astoņas spēles tika aizvadītas otrdien.

A apakšgrupā Vācijas klubs Dortmundes "Borussia" viesos ar 1:0 uzvarēja "Club Brugge" no Beļģijas, bet Madrides "Atletico" pretinieku laukumā ar 2:1 pieveica Francijas vicečempioni "Monaco". Pārliecinošu uzvaru B apakšgrupā izcīnīja Spānijas vienība "Barcelona", kas mājās ar 4:0 uzvarēja Nīderlandes vienību Eindhovenas PSG. Uzvarētājiem trīs vārtus guva Lionels Mesi. Tikmēr otrā šīs grupas duelī Itālijas vienība Milānas "Inter" savā laukumā kompensācijas laikā izrāva uzvaru 2:1 pret Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur".

C apakšgrupā dramatisku uzvaru izcīnīja "Liverpool", mājās ar 3:2 pārspējot Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kamēr Belgradas "Crvena zvezda" no Serbijas, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā pārspēja Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaku", savās mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Itālijas vicečempioni "Napoli".

Tikmēr D apakšgrupas turnīru ar pārliecinošu uzvaru sāka Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray", kas mājās ar 3:0 pieveica Maskavas "Lokomotiv" no Krievijas, bet Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Portugāles komandu "Porto".

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi