Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rūnijs ar uzvaru atgriežas dzimtās Everton komandas rindās

Slavenais angļu uzbrucējs Veins Rūnijs ceturtdien ar uzvaru atgriezās dzimtās futbola komandas Liverpūles Everton rindās.

Ceturtdien 31 gadu vecais Rūnijs otro reizi karjerā oficiālos mačos debitēja Everton rindās, kad šī vienība UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Slovākijas komandu Ružomberok.

Šī mača vienīgos vārtus 65.minūtē iesita Leitons Beinss.

Rūnijs iepriekš 13 gadus bija pārstāvējis titulēto Mančestras United, kļūstot par šī kluba visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, bet šovasar atgriezās Everton komandā, ko viņš pārstāvēja pirms tam. Ceturtdien viņš debitēja oficiālā spēlē, laukumā pavadot visas 90 minūtes.

"Ir lieliska sajūta būt atpakaļ Everton kluba stadionā un atkal uzvilkt zilo kreklu. Šis mums bija svarīgs mačs, tāpēc man emocijas bija jānoliek malā. Man tas ir izdevies, tāpēc varu vairāk koncentrēties uz futbola spēlēšanu," sacīja Rūnijs.

Šajā starpsezonā Everton nopietni pastiprinājusi sastāvu, taču tieši Mančestras United tā par 75 miljoniem mārciņu (98 miljoniem eiro) pārdeva savu uzbrukuma līderi Romelu Lukaku.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā katras kārtas uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā. Atbildes cīņas notiks pēc nedēļas.

Tikmēr citviet negaidītu zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Nīderlandes komanda Eindhovenas PSV, kas ar 0:1 (0:0) piekāpās Horvātijas klubam Osijek.

Vienīgos vārtus šī mača 57.minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu guva Borna Barišičs.

Savukārt Spānijas komanda Bilbao Athletic izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Rumānijas klubu Bukarestes Dinamo. Šī mača rezultātu 21.minūtē atklāja spāņu vienības futbolists Ajmeriks Laporte, bet 54.minūtē rezultātu ar skaistu sitienu izlīdzināja slavenā brazīlieša Rivaldu dēls Rivaldiņu.

Pie uzvarām ceturtdien tika arī slavenā Itālijas komanda AC Milan, kas izbraukumā ar 1:0 (1:0) pieveica Rumānijas klubu Craiova, un Marseļas Olympique, kas ar 4:2 (2:1) savu skatītāju priekšā uzvarēja Oostende no Beļģijas.

Vēl vienā ceturtdienas cīņā Grieķijas klubs Atēnu Panathinaikos ar 1:0 (1:0) apspēlēja Azerbaidžānas vienību Gabala, ko vada Latvijā labi zināmais ukraiņu speciālists Romāns Grigorčuks.

Šajā mačā delegāta pienākumus pildīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Tikmēr delegāta pienākumus ceturtdien pildīja arī LFF Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels. Viņš tos veica mačā, kurā mājiniece Džurdžu Astra no Rumānijas nospēlēja 0:0 (0:0) ar ukraiņu klubu Oleksandrija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam Latvijas futbola izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors ceturtdien sargāja Polijas kausa ieguvējas Gdiņas Arka vārtus, komandai savā laukumā izraujot uzvaru 3:2 (2:2) pār Dānijas vienību Herningas Midtjylland.

Par Arka varoni kļuva poļu uzbrucējs Rafals Simaško, kurš kompensācijas laika otrajā minūtē izrāva uzvaru. Savukārt pirmajā puslaikā ar diviem precīziem sitieniem atzīmējās brazīliešu uzbrucējs Markuss.

Tikmēr uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā Polijas komanda Poznaņas Lech trešās kārtas pirmajā mačā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Nīderlandes vienību Utrecht.

Rakels bija spēles pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Lech otrajā kārtā divu spēļu summā ar 4:3 uzvarēja Norvēģijas komandu Haugesund.

Tikmēr par pamatīgu sensāciju parūpējusies Lietuvas komanda Marijampoles Sūduva, kas savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja Šveices klubu Sion, kuru septiņas sezonas pārstāvēja Latvijas valstsvienības pamatvārtsargs Andris Vaņins.

Vispirms spēles trešajā minūtē Sjonas komandas brazīliešu aizsargs Paulu Ferreira raidīja bumbu savos vārtos, bet sešas minūtes vēlāk lietuviešu pussargs Pauļus Jankausks panāca 2:0. Pamatlaika beigās trešo bumbu Sion vārtos ieraidīja lietuviešu uzbrucējs Karolis Laukžemis, kurš pērn spēlēja Latvijas komandā Jelgava.

Kā zināms, Marijampoles klubs otrajā kārtā divu spēļu summā ar 2:1 uzvarēja Latvijas komandu Liepāju, bet vēl pirms tam ar tādu pašu rezultātu negaidīti izslēdza Baltkrievijas komandu Soļigorskas Šahtar.

Tāpat sekmīgi trešo kārtu iesākusi Lietuvas vicečempione Trakai, kas ar 2:1 (1:1) pārspēja Maķedonijas vienību Tetovo Škendija.

Vieta UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā jau garantēta uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajai Vācijas bundeslīgas komandai Koln, kas iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka no Latvijas klubiem otro kārtu sasniedza tikai Liepāja, bet Jelgava un Ventspils apstājās pirmajā kārtā. Savukārt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu nepārvarēja Latvijas čempione Jūrmalas Spartaks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi