Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sapņu čempionāts ar vērienu

Latvijas futbola virslīgas sezonas priekšvakarā pamatotas ambīcijas uz titulu sešiem klubiem.

Nekad vēl iepriekš Latvijas futbola čempionātā nav bijis sešu reālu pretendentu uz čempiona titulu vai vismaz medaļām. Piektdien pulksten 19.00 ar FK Jelgava un Babītes/Dinamo komandu spēli startēs Synottip virslīgas 2017. gada sezona. Ņemot vērā komandu līdzvērtīgos spēku samērus, šo pilnīgi noteikti drīkst saukt par sapņu čempionātu. Par tik spraigu konkurenci vienas līgas ietvaros var tikai sapņot visās pasaules malās visos sporta veidos. Un Latvijā tāds būs! Diez vai kādu izbrīnītu, ja pašreizējais virslīgas čempions Spartaks Jūrmala šo sezonu pabeigtu sestajā vietā jeb trešajā no beigām. Un ne jau tāpēc, ka jūrmalnieki būtu kļuvuši vājāki. Vienkārši tāda, lūk, konkurence no pārējo klubu puses.

Jauna organizācija virslīgā šosezon būs SK Babīte/Dinamo. Klubs tika izveidots 2014. gada nogalē, neilgi pēc bēdīgi slavenā FC Jūrmala izzušanas no Latvijas futbola kartes. Pirmajā kluba pastāvēšanas gadā tika gūta uzvara 2. līgā, pērn babītieši triumfēja arī 1. līgā, ar diviem platiem soļiem iesoļojot virslīgā. Komandas pieteikumā ir atsevišķi solīda līmeņa izpildītāji, taču bažas par komandas konkurētspēju rada vēlā sastāva nokomplektēšana. Daži futbolisti galvenā trenera Mihaila Miholapa rīcībā nonāca vien pirms nedēļas, un sezonas sākumā saspēlētības trūkums droši vien būs acīmredzams.

Pirmssezonā no vislabākās puses sevi apliecināja Rīgas Futbola skola (RFS), kas uzvarēja visas spēles Ziemas kausa izcīņā. Andreja Kiriļina vadītā komanda kopīgus treniņus sāka jau decembrī, turklāt visai ātri nokomplektēja sastāvu, nevis atstāja visu uz pēdējo brīdi. Šī komanda sezonas ievadā varētu demonstrēt vispārliecinošāko sniegumu.

Lai cik dīvaini tas nebūtu, trīs virslīgas klubiem šosezon pirmais mērķis nebūs vis cīņa par maksimāli augstu vietu Latvijas čempionātā, bet gan kausa izcīņā. FK Liepāja, RFS un Riga sezonas pirmajā pusē kā prioritāti izvirzīja uzvaru Latvijas kausā, lai iegūtu Latvijas pēdējo, ceturto ceļazīmi dalībai eirokausos šovasar. 

Plašāk par jauno virslīgas sezonu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi