Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Savējais pretinieku rindās

Čempionu titulu Pasaules kausā futbolā nevar izcīnīt tikai ar vienpadsmit spēlētājiem. Savainojumi, nogurums, sportiskā snieguma maiņa, brīdinājumi un noraidījumi mēneša laikā liek treneriem meklēt jaunus risinājumus.

Ceturtdaļfinālā mājinieces Brazīlijas labā abus vārtus guva centra aizsargi - Tjagu Silva un Dāvids Luiss. Abi ne bez pamata tiek uzskatīti par vienu no labākajiem aizsargu pāriem čempionātā, taču pusfinālā pret Vāciju divu brīdinājumu dēļ nedrīkstēs spēlēt Brazīlijas kapteinis Silva. Viņa vietā starta sastāvā, visticamāk, spēlēs Minhenes Bayern aizsargs Dante, kuram debija Pasaules kausā iekritusi tik atbildīgā mačā.

Neskatoties uz itin pieklājīgo vecumu (30 gadu), Dante futbola visaugstākajā līmenī ir «vēlais zieds». Vēl 2009. gadā viņš spēlēja Beļģijas čempionātā Lježas Standart kreklā, bet tad sekoja trīs sezonas Vācijas klubā Menhengladbahas Borussia un pēc tam divas - Minhenes Bayern. Abās komandās viņam bijusi atvēlēta svarīga loma ne tikai savu vārtu drošībā, bet arī uzbrukumu ievadīšanā. Pusfinālā pret Vāciju viņam pretiniekos varētu būt ap sešiem kluba biedriem, kuru niķus un stiķus viņš labi zina.

Mājinieku kapteinis šajā mačā būs Dāvids Luiss, kuru komandas biedrs Hulks nosauca par «Brazīlijas Māti Terēzu no Kalkutas». Viņš uzsvēra, ka visa nācija mīl Luisu, kurš allaž ir cilvēcīgs un labais piemērs. Par to ikviens varēja pārliecināties, kad pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pār Kolumbiju Luiss mierināja noskumušo pretinieku līderi Hamesu Rodrigesu un lika faniem tribīnēs ar aplausiem stāvus pavadīt kolumbieti.

Visu Iļjas Poļakova rakstu lasiet otrdienas, 8.jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi