Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sensacionālais triumfs premjerlīgā Lesteras kluba kasi papildinās par 190 miljoniem eiro

Nupat Anglijas futbola premjerlīgā pārsteidzoši uzvarējusī Lesteras City komanda par titula iegūšanu varētu tikt pie aptuveni 150 miljoniem mārciņu (190 miljoniem eiro), liecina Repucom kompānijas pētījums.

Jau ziņots, ka pēc neizšķirta Londonas Chelsea un Totenhemas Hotspur savstarpējā spēlē Lesteras klubs pirmo reizi vēsturē tika kronēts par Anglijas čempionu.

Jau iepriekš bija skaidrs, ka, ieņemot kādu no vadošajām vietā premjerlīgā, pieticīgais Lesteras klubs tiks pie prāvām naudas balvām. Tomēr tagad Repucom analītiķi izrēķinājuši, ka pēc kļūšanas par Anglijas čempioniem vienība tiks pie aptuveni 150 miljoniem mārciņu.

Šajā summā iekļauta naudas balva par uzvaru premjerlīgā, piedalīšanās nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā, kā arī biļešu cenu kāpums. Tāpat klubs noteikti var rēķināties ar sponsoru naudas palielināšanos un globālu fanu bāzes pieaugumu.

Pateicoties lieliskajiem šīs sezonas rezultātiem, vairāk nekā pieckārtīgi ir audzis arī Lesteras City kluba sekotāju skaits sociālajos tīklos, turklāt 500 000 sekotāju Facebook lapā nāk no Alžīrijas vien. Kā zināms, viens no Lesteras kluba līderiem ir tieši alžīrietis - Rijads Mahrezs, par kuru interesi izrāda pasaules bagātākie futbola klubi.

Lesteras City uzvara premjerlīgā novērtējama kā viens no lielākajiem brīnumiem mūsdienu sportā, turklāt interesi atainot šo panākumu filmā izrādījusi Holivuda.

Lesteras City komanda 132 gadus ilgajā kluba vēsturē pirmo reizi kļuvusi par Anglijas premjerlīgas čempioni. Titulu tai pasniegs sestdien, kad komanda aizvadīs sezonas pēdējo spēli savā laukumā, tiekoties ar Liverpūles Everton.

Ar 77 punktiem 36 spēlēs Lesteras klubs ir premjerlīgas līderis, bet par septiņiem punktiem mazāk ir Hotspur vienībai, kas sezonas atlikušajos divos mačos vairs nevarēs noķert jauno čempioni.

Pārsteidzošā Lesteras komanda pērn finišēja 14.pozīcijā starp 20 klubiem un ar grūtībām nosargāja vietu Anglijas premjerlīgā, bet vēl sezonu iepriekš tā spēlēja Anglijas pēc spēka otrajā līgā - Championship -, kurā izcīnīja čempiona titulu un kvalificējās premjerlīgai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi