Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skatītāji sāk atgriezties sporta pasākumos Anglijā

Anglijas premjerlīgas klubi futbolā nākammēnes pirmoreiz kopš marta varēs sacensties ierobežota skaita skatītāju klātbūtnē, pirmdien paziņoja Lielbritānijas valdība.

No 2.decembra līdz 4000 cilvēku varēs atgriezties brīvdabas stadionos tajās Anglijas daļās, kas ir klasificētas kā zema koronavīrusa riska apgabali.

Līdzjutēju "griesti" tiks noteikti 4000 cilvēku vai puses no stadiona ietilpības lielumā, atkarībā no tā, kurš rādītājs ir mazāks, paziņoja valdība.

"Otrā līmeņa" apgabalos ierobežojums būs 2000 skatītāju ārpustelpu sporta pasākumos vai puse no stadiona ietilpības, teikts paziņojumā.

"Trešā līmeņa" reģionos, kur Covid-19 joprojām ir akūta problēma, skatītāju klātbūtne netiks pieļauta.

Ir notikuši daži izmēģinājuma pasākumi ar skatītāju līdzdalību, piemēram, kriketa spēle "The Oval", kā arī Braitonas un Havas "Albion" un Londonas "Chelsea" tikšanās pirms premjerlīgas sezonas sākšanās.

Anglijas futbola un regbija līgās, kā arī zirgu skriešanās sacensībās vietas skatītājiem nav bijis kopš Covid-19 ierobežojumu sākumā šā gada martā.

Regbijs un autosacīkstes bija vieni no sporta veidiem, kas pagājušajā nedēļā saņēma valdības finansiālu atbalstu.

Sporta veidi, kas cieš no finansiāliem zaudējumiem fanu trūkuma dēļ stadionos, var saņemt aizdevumus un dotācijas "Ziemas izdzīvošanas paketes" ietvaros 300 miljonu sterliņu mārciņu (337,8 miljoni eiro) apmērā.

Valdība paziņoja, ka, pamatojoties uz jaunākajiem nedēļas Covid-19 datiem, ceturtdien tiks precizēts, kuri Anglijas reģioni atrodas kurā līmenī.

Pirms pašreizējiem Covid-19 ierobežojumiem lielākā daļa valsts, ieskaitot Londonu, bija otrajā līmenī.

Tikmēr trīs no lielākajiem premjerlīgas klubiem - "Liverpool", Mančestras "United" un Mančestras "City" - atrodas trešā līmeņa apgabalos.

Valdība paziņoja, ka tiks pieļauta vien mājinieku skatītāju dalība, lai novērstu viesu fanu nevajadzīgu pārvietošanos sabiedriskajā transportā.

"Līdzjutējiem ļoti ir pietrūcis premjerlīgas maču. Tāpēc mēs atzinīgi vērtējam šodienas paziņojumu par līdzjutēju, lai arī nelielā skaitā, atgriešanos stadionos pirmo reizi kopš marta," teikts paziņojumā.

"Lai gan līdzjutēju atgriešanās stadionos ir pakļauta reģionāliem ierobežojumiem, tas ir svarīgs solis, lai atgrieztos normālā stāvoklī. Vienlaikus tas ir ļoti svarīgi, lai risinātu ievērojamo ieņēmumu atšķirību, ko pandēmijas rezultātā rada skatītāju trūkums," lēmumu apsveic Anglijas Futbola līga.

Iekštelpu pasākumu maksimālā robeža pirmā un otrā līmeņa reģionos tiks noteikta 1000 skatītāju apjomā, teikts Lielbritānijas valdības paziņojumā.

Tās ir labas ziņas bija arī amatieru sportam. Pēc ierobežošanas pasākumu ieviešanas 5.novembrī drīkstēs atsākt nodarbošanos, piemēram, ar bērnu futbolu ārpus skolas telpām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi