Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Skolari: Mani atcerēsies kā treneri, kurš zaudēja ar 1:7

Pēc lielākās sagrāves Brazīlijas futbola izlases vēsturē tās galvenais treneris Luišs Felipe Skolari žurnālistiem atzina, ka šī bijusi sliktākā diena viņa dzīvē, tomēr ar šādiem riskiem bijis jārēķinās, uzņemoties šo amatu.

Jau vēstīts, ka Vācijas izlase otrdien jau pirmajās 26 minūtē guva piecus vārtus, Pasaules kausa pusfināla maču noslēdzot ar 7:1 savā labā. Iepriekš tik smagi Brazīlija iepriekš bija zaudējusi vien pirms 94 gadiem, kad ar 0:6 piekāpās Urugvajai.

Par spīti smagajam zaudējumam, turnīrs Brazīlijai vēl nav galā - sestdien mājiniekus gaida spēle par 3.vietu ar Argentīnas un Nīderlandes pusfināla zaudētāju. "Dzīve turpinās. Mani atcerēsies kā treneri, kurš zaudēja ar 1:7, bet es zināju risku, kad uzņēmos šo amatu," sacīja Skolari. Viņš piebilda, ka valstsvienība izdarījusi visu iespējamo. "Zaudējām lieliskai un prasmīgai komandai, kas sešu minūšu laikā guva četrus vārtus. Lūdzu, piedodiet mums šo kļūdu."

Kā zināms, šobrīd 65 gadus vecais Skolari 2002.gadā aizveda Brazīliju līdz pagaidām pēdējam no pieciem Pasaules kausa tituliem.

Brazīlijas izlasei šajā mačā ļoti pietrūka divu pamatsastāva futbolistu - diskavalificētā kapteiņa Tjagu Silvas un savainotā uzbrukuma līdera Neimara. Skolari atzina, ka ar Neimaru sastāvā spēle nebūtu beigusies citādi, jo arī viņš nebūtu glābis no otro, trešo, ceturto un piekto vārtu zaudējumiem.

Lūzuma punkts spēlē bija pirmā puslaika vidus, kad pie 0:1 brazīliešus 23.minūtē sarūgtināja jaunais PK rekordists Miroslavs Kloze (16 vārti finālturnīros), tad divus vārtus 24. un 26.minūtē pievienoja Tonijs Kross, bet vēl trīs minūtes vēlāk Sami Kedira panāca jau 5:0.

Pavisam pretējs noskaņojums pēc mača bija Vācijas nometnē, kas karstasinīgajiem brazīliešiem stājās pretim ar vēsu galvu. "Viņi bija šokēti par mūsu vārtu guvumiem un tas spēli atviegloja," sacīja Vācijas galvenais treneris Joahims Lēvs. "Visi savu darbu paveica ļoti labi un ar pilnīgu koncentrēšanos," atzina treneris, piebilstot, ka futbolistiem jāsaglabā šī koncentrēšanās arī līdz svētdienas finālam.

Vācija kā pirmā četras reizes pēc kārtas sasniegusi PK pusfinālu, bet kopumā jau 13.reizi (ieskaitot šo turnīru) tikusi pie kādas no godalgām. Pasaules kausa izcīņā vācieši gan pēdējo reizi triumfēja tālajā 1990.gadā, kad finālā uzveica Argentīnu, bet pēdējais lielais izlases tituls ir 1996.gada Eiropas čempionātā nopelnītais zelts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi