Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Skonto sāk gatavoties jaunajai sezonai bez ārzemju futbolistiem

Rīgas Skonto, kas galvenā trenera Mariana Pahara vadībā pagājušajā virslīgas čempionātā ieņēma sev neparasti zemo ceturto vietu, ceturtdien savā hallē sāka treniņus, gatavojoties jaunajai sezonai, ar komandā esošajiem pašmāju spēlētājiem, bez ārzemniekiem, kas pievienosies vēlāk.

Visticamāk, ka pirmās pārbaudes spēles komandai būs tikai februārī, bet, ja būs treniņnometne ārzemēs, tad ne ātrāk kā februāra vidū un, visticamāk, Kiprā. ''Latvijā futbola sezonu bija paredzēts sākt 18. martā ar spēlēm Latvijas kausa izcīņā. Tomēr esmu dzirdējis, ka vairāki klubi nevēlējās kausa spēles tik agri, tādēļ 18. martā varētu sākties virslīgas turnīrs,'' klāstīja Pahars. ''Nezinu, ko nolems, taču rēķināmies ar to, ka 18. martā sāksies sezona.''

Latvijas Futbola federācija par virslīgas čempionāta sākuma laiku un izspēles kārtību oficiāli vēl nav informējusi.

''Grūti teikt, vai sākums šādā laikā – marta vidū – ir labi vai slikti. Tik un tā pirmās oficiālās spēles aizvadīsim Skonto hallē,'' sacīja Pahars.

Pagaidām ar komandu treniņus sākuši gandrīz visi vadošie spēlētāji pagājušajā sezonā. Līdzšinējais komandas kapteinis Vitalijs Smirnovs noslēdzis līgumu ar FK Ventspils, un komandā nebūs vēl viena pamatsastāva spēlētāja – Igora Tarasova, kurus Pahars labprāt redzētu komandā arī turpmāk. ''Abi ir kvalificēti spēlētāji. Bet laiki mainās – vieni aiziet, citi nāk vietā. Tā liktenis lēmis, un viņi izvēlējās savu ceļu.''

Perspektīvais uzbrucējs Valērijs Šabala ar Latvijas U-19 izlasi Sanktpēterburgā šonedēļ piedalās Valentīna Granatkina piemiņas turnīrā.

Līdz 16. janvārim Skonto hallē komandas trenēsies vienu reizi dienā. Pēc tam jau būs divi treniņi – viens hallē, otrs vai nu hallē, vai trenažieru zālē Mežaparkā.

''Par to, kad aizvadīsim pirmo pārbaudes spēli, nezinu. Tāda bija plānota 20. janvārī, un bija pat pretinieks atrasts, taču atteicāmies, jo šajā laikā uz Latvijas U-21 izlasi jādodas daudziem mūsu spēlētājiem. Komandā paliks maz futbolistu, bet viesspēlētāji vēl nebūs gatavi''.

Viesspēlētāji, kuriem ar komandu ir līgumi, – Ruslans Mingazovs no Turkmenistānas, Minori Sato no Japānas, Antons Volkovs no Krievijas un Ivans Kandelaki no Gruzijas – vēl bauda atvaļinājumu un pārējiem pievienosies vēlāk.

Janvārī komandā vēl ieradīsies vairāki spēlētāji uz pārbaudēm, tad arī komandas vadība vēros un lems par viņu iespējamo noderību komandai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi