Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Slavenais kodējs Suaress no Liverpūles pārcelsies uz Barselonu

Spānijas futbola klubs "Barcelona" vienojies ar Anglijas komandu "Liverpool" par augstu vērtētā urugvajiešu uzbrucēja Luisa Suaresa iegādi, pavēstījušas abas komandas."Barcelona" pavēstījusi, ka Suaress nākamajā nedēļā ieradīsies Spānijā, kur izies medicīniskās pārbaudes, bet pēc tam liks parakstu uz piecu gadu līguma.Darījuma finansiālā puse pašlaik netiek izpausta, bet britu mediji vēsta, ka "Liverpool" varētu saņemt ap 75 miljoniem mārciņu (94,4 miljoniem eiro). Viņam ar Anglijas klubu vēl bijis spēkā esošs līgums uz četriem gadiem.

"Ceru, ka visi saprot, kāpēc esmu nolēmis pievienoties "Barcelona" klubam. "Liverpool" darīja visu iespējamo, lai mani paturētu, taču spēlēt un dzīvot Spānijā, kur uzturas manas sievas ģimene, ir manas dzīves sapnis un mērķis," izteicies Suaress. "Ticu, ka šis ir īstais brīdis. Liverpūli atstāju ar smagu sirdi, taču priekšā ir jauna dzīve un izaicinājumi. Es un mana ģimene iemīlējāmies "Liverpool" klubā un pilsētā, it sevišķi fanos."

Kā zināms, Suaress pēc iekošanas Itālijas izlases aizsargam Džordžo Kjelīni pašlaik Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra spēlē uz četriem mēnešiem tika diskvalificēts no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī izpelnījās deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sods neattiecas uz transfēru darījumiem, kas ļauj urugvajietim mainīt klubu, tomēr viņam šajā laikā būs aizliegts trenēties ar "Barcelona" komandu.

Suaresam ir tiesības ar diskvalifikācijas apelāciju vērsties Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS).

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais Suaress tika atzīts par Anglijas gada labāko spēlētāju Anglijas Futbola žurnālistu asociācijas (FWA) un Anglijas Profesionālo futbolistu asociācijas (PFA) vērtējumā. Suaress 33 premjerlīgas spēlē guvis 31 vārtus, būdams turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Zīmīgi, ka sezonas sākumā viņam nācās izlaist vairākas spēles, jo vēl joprojām bija spēkā diskvalifikācija, ko viņam iepriekš piesprieda par iekošanu Londonas "Chelsea" aizsargam Broņislavam Ivanovičam.

"Liverpool" komandā uzbrucējs spēlēja kopš 2011.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax".

Urugvajas izlasē Suaress 78 spēlēs izcēlies ar 40 precīziem sitieniem.

Kā ziņots, "Barcelona" pagājušo Spānijas čempionāta sezonu noslēdza otrajā vietā, kas vēlāk lika no amata atkāpties argentīniešu speciālistam Herardo Martino. Viņa vietā komandu trenēs Luiss Enrike.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi