Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Spānijas futbola čempionāts pandēmijā zaudējis 892 miljonus eiro

Spānijas futbola čempionāts jeb La Liga paziņojis par 892 miljonu eiro zaudējumiem sakarā ar pandēmijas skarto 2020./2021.gada sezonu.

Tiek ziņots, ka vislielākos zaudējumus 56% apmērā izraisījusi "Barcelona" komanda tukšo stadionu un mazāko spēļu dienu ienākumu dēļ. 

Līga arī lēš, ka būtiska ietekme bija arī mazākam spēlētāju pāreju skaitam, televīzijas grafika izmaiņām, kas pandēmijas dēļ tika saspiests īsā laika periodā, kā arī komerciālo ienākumu kritumam.

Spānijas čempionāta klubu kopējie ienākumi 2020./2021.gadā bija 3,818 miljardi eiro, kas ir par 24,1% mazāk nekā 2019./2020.gada sezonā, kuru arī skāra Covid-19 pandēmija, taču tikai pēdējos mēnešos.

Ieņēmumi no spēļu dienām un spēlētāju transfēriem bija kritušies attiecīgi par 53% un 52%.

Tā ir pirmā reize kopš 2012.gada, kad Spānijas čempionāts noslēdz gadu ar zaudējumiem, taču nākamajās divās sezonās cer pilnībā finansiāli atgūties.

"Klubu augstā finansiālā maksātspēja un atbildība ir palīdzējusi Spānijas futbolam pārvarēt šo krīzi. 2021./2022.gada sezonā gaidām atgūšanos, savukārt 2023./2024.gadā, cerams, panāksim normalitāti," teikts līgas paziņojumā.

"La Liga" zaudējumus saasināja "Barcelona" finansiālā situācija, kā rezultātā 2020.gada oktobrī no amata atkāpās kluba prezidents Hoseps Marija Bartomeu, un kluba leģendārais spēlētājs Lionels Mesi pagājušā gada augustā klubu pameta par brīvu.

Bartomeu pēctecis amatā Džoans Laporta pērn septembrī ziņoja, ka klubam ir 1,35 miljardu eiro parādsaistības, un algas veido 103% no tā kopējiem ienākumiem.

Barselonas vienība līdz šim gan ir pretojusies līguma parakstīšanai ar kapitāla un ieguldījumu konsultāciju firmu CVC, kura Spānijas futbolā investētu gandrīz divus miljardus eiro, pretī saņemot 8,2% no uzņēmuma. CVC pārvaldītu līgas translēšanu nākamos 50 gadus.

Neskaitot "Barcelona", arī cits Spānijas grands Madrides "Real" šim darījumam nav piekritis, sakarā ar plāniem par Eiropas Superlīgas izveidi lielo potenciālo ienākumu dēļ.

"La Liga" paziņoja, ka tās zaudējumi bija relatīvi zemāki, nekā to piedzīvoja Eiropas profesionālais futbols kopumā.

"Pēc UEFA ziņotā, ieskaitot ieņēmums no spēlētāju transfēriem, kopā Eiropas futbols zaudēja vairāk nekā desmit miljardus eiro," piebilsts paziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi