Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Starkovs meklē kandidātus debijai

Svētku noskaņās pirmo treniņu jūnija treniņnometnē pirmdien aizvadīja Latvijas futbola izlase. Vārtsargs Kaspars Ikstens pirmdien svinēja savu 29. dzimšanas dienu. Kūkas vietā gan viņam sanāca sāpīga sadursme ar nepiekāpīgiem komandas biedriem izgājienā. Epizode, kas lieku reizi apliecināja visu nopietno noskaņošanos cīnīties par vietu sākumsastāvā.

Kā gan citādi, ja pie izlases vadības grožiem trešoreiz tikušais Aleksandrs Starkovs 23 izsaukto kandidātu pulkā iekļāvis sešus potenciālos debitantus. Turklāt kandidātu saraksta nosaukšanas dienā viņš pauda pārliecību, ka debitanti arī tiks pie spēles laika. Visticamāk, pat sākumsastāvā. Pēc pirmajā treniņā redzētā radās iespaids, ka vistuvāk šādam godam ir divi futbolisti – FK Ventspils centra aizsargs Ņikita Koļesovs un Spartaks Jūrmala pussargs Jevgeņijs Kozlovs. Tomēr šis bija vēl tikai pirmais treniņš, kas tradicionāli var parādīt trenera ieceres. Vai abi U-21 izlasei noderīgie futbolisti treniņos pierādīs, ka ir gatavi šādām ugunskristībām jau mačā pret Portugāli, uzzināsim vien piektdien. Pieci izlases kandidāti treniņus uzsāka jau pagājušajā nedēļā, kad strādāja individuāli ar fiziskās sagatavotības treneri Staņislavu Olijaru. Tie bija savos klubos bez spēļu prakses ilgāku laiku bijušie Jānis Ikaunieks, Deniss Rakels, Vitālijs Jagodinskis, Vitālijs Maksimenko un Igors Tarasovs. Pēdējais no viņiem palika ārpus treniņnometnes sastāva, viņa vietu ieņemot centra aizsargam Mārcim Ošam, kurš šosezon dīvainā kārtā ir virslīgas labākais snaiperis.

Starkova iepriekšējā piegājienā pie izlases bija ierasts, ka malējo aizsargu deficītu viņš centās aizlāpīt ar ikdienā centra aizsargu pozīcijās spēlējošiem izpildītājiem, kuriem veiklībā un ātrumā bija grūti sacensties ar tradicionāli tehniskajiem pretinieku malējiem pussargiem. Pirmdien treniņā redzētais neliecināja, ka šādu gājienu Starkovs varētu izmantot arī gaidāmajā mačā ar Portugāli. Aizsardzības malās spēlēja šo pozīciju spēlētāji: Gints Freimanis un Aleksandrs Solovjovs. Jāņem vērā, ka pamatsastāva kreisās malas aizsargs Maksimenko ilgstoši nav spēlējis klubā.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi