Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Starkovs: Rudņeva lēmums beigt karjeru bija liels pārsteigums

Latvijas futbola izlases galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam bija liels pārsteigums par valstsvienības uzbrucēja Artjoma Rudņeva negaidīto lēmumu beigt futbolista karjeru.

Jau vēstīts, ka Rudņevs 29 gadu vecumā personīgu iemeslu dēļ izlēmis beigt savu futbolista karjeru. Kā piektdien vēstīja Vācijas bundeslīgas komanda Koln, kas bija Rudņeva pēdējā pieturvieta karjerā, daugavpilietis grasās atgriezties dzimtenē.

"Pirms tam par Artjoma lēmumu beigt spēlēt neko nezināju. Man tas bija pārsteigums. Pats gan nedomāju, ka viņš ir tuvu karjeras beigām. Līgumam ar klubu jā, bet redzēsim, kas notiks tālāk. Jebkurā gadījumā gribu novēlēt veiksmi, viņš spēlēja Latvijas izlasē un vienmēr bija labā noskaņojumā," futbolista lēmumu komentēja Starkovs.

Latvijas futbola izlase pirmdien uzsāka gatavošanos 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla noslēdzošajām spēlēm. Sestdien Latvijas izlase Touršhavnā spēkosies ar Fēru salām, bet 10.oktobrī noslēgs kvalifikācijas ciklu, savā laukumā duelējoties ar Andoru.

"Domāju, Fēru salās būs līdzīgi laikapstākļi kā šobrīd Latvijā, tam arī gatavojamies. Abām komandām būs vienādi apstākļi. Strādājam pie tā, lai šim mačam būtu morāli un fiziski gatavi. Mums jāparāda savas labākās kvalitātes. Tāpēc ceru, ka mums izdosies spēlētājus sagatavot labai cīņai un uzvarai, iepriecinot līdzjutējus," stāstīja Starkovs.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas cikla pirmajā aplī pret Fēru salām cieta zaudējumu ar rezultātu 0:2.

"Šī būs pavisam cita spēle, salīdzinot ar to, ko pret Fēru salām aizvadījām pirms gada. Abās komandās ir daudz kas mainījies. Mani īpaši neuztrauc, kādā Fēru salu izlase būs gatavībā, vairāk uztraucos par mūsu komandu. Vajag, lai Kaspars Gorkšs aizvadītu savu labāko spēli, un tuvu maksimumam būtu Valērijs Šabala un Oļegs Laizāns. Mums ir labi futbolisti, kuri var izpildīt doto uzdevumu - uzvarēt. Mums mačā pret Fēru salām nepieciešams cīnītāju raksturs, kas sportā vispār spēlē svarīgāko lomu," uzsvēra Starkovs.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā līdere ar 24 punktiem astoņos mačos ir Šveice, kurai ar 21 punktu seko Portugāle. Attiecīgi desmit un astoņi punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai četri punkti, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz Latvija.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Nākamgad Latvijas izlase piedalīsies Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur spēlēs vājākajā divīzijā. Turnīrs sāksies nākamā gada 6.septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2018.gada martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi