Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starkovs spēlē ar Dienvidkoreju dos iespēju daudziem izlasē nebijušiem futbolistiem

Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms gaidāmās neoficiālās pārbaudes spēles ar Dienvidkoreju starp kandidātiem iekļāvis daudzus spēlētājus, kuri līdz šim izlasē nav bijuši.

Kā vēstīts, Latvijas futbola izlase 3.februārī Antaljā aizvadīs pārbaudes spēli ar Pasaules kausa finālturnīrā iekļuvušo Dienvidkorejas valstsvienību. Tiesa, šis mači nebūs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) oficiālajā kalendārā, tāpēc valstsvienībai nebūs iespēja būt optimālajā sastāvā.

Sestdien Starkovs paziņoja pirmos 16 kandidātus pirms šī mača, sastāvā iekļaujot arī tādus futbolistus kā Jevgeņiju Nerugalu, Vadimu Žuļevu, Raivi Andri Jurkovski un Eduardu Emsi.

"Šī spēle ir svarīga saspēles uzlabošanai, futbolistu attīstībai. Tā būs iespēja debitēt izlasē jaunajiem futbolistiem," piektdien preses konferencē pauda Starkovs, atzīstot, ka izsaukti tie futbolisti, kurus palaiduši klubi. "Protams, nebūsim optimālā sastāvā, nebūs vairāku svarīgu spēlētāju. Tomēr izsauktajiem būs laba iespēja sevi pierādīt."

"Šis nav pilns kandidātu saraksts, tas tiks papildināts. Valstsvienība satiekas 30.janvārī un plānots viens treniņš Rīgā," teica treneris. "Šai nometnei plānojam 20 futbolistus, varētu iesaistīties vēl kāds U-21 spēlētājs. Tāpat pie lielās valstsvienības durvīm klauvē tādi futbolisti kā Ingars Sarmis Stuglis un Andrejs Cigaņiks."

Starkovs stāstīja, ka Dāvi Ikaunieku un Valēriju Šabalu neatbrīvoja klubi, bet Vladislavs Gutkovskis šobrīd atlabst no traumas.

"Arī vairākas Latvijas komandas neatlaida savus spēlētājus, par ko esmu nedaudz vīlies. Tomēr no otras puses, tas dod iespējas citiem futbolistiem izcelties," teica treneris, piebilstot, ka vārtsargs Jevgeņijs Nerugals un uzbrucējs Edgars Gauračs 4.februārī nevarēs palīdzēt Jūrmalas "Spartaka" komandai Livonijas kausā ar Igaunijas čempioni Tallinas "Flora". "Tomēr jāizvirza prioritātes. Izlase ir svarīgāka, tāpēc viņi ir piekrituši palīdzēt valstsvienībai."

Tāpat Latvija 22.martā aizvadīs pārbaudes spēli ar Fēru salu valstsvienību, 25.martā spēkosies Gibraltāru, bet jūnija sākumā paredzētas Baltijas kausa izcīņas spēles ar Lietuvu un Igauniju.

Savukārt šonedēļ Latvija uzzināja, ka Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā šoruden tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju.

"Nāciju līgā ielozētās komandas ir labi zināmas. Ar visām esam spēlējuši iepriekšējos gados un spēlē dažāda stila futbolu," komentēja Starkovs. "Mūsu mērķis šajā turnīrā ir izdarīt visu, lai vispirms uzvarētu savā grupā un pēc tam arī Nāciju līgā. Mūsu uzdevums ir maksimāli sagatavoties šī turnīra sākumam."

Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, tomēr tās uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

Latvijas futbola izlases sastāvs pirms pārbaudes spēles ar Dienvidkoreju:

vārtsargi - Kaspars Ikstens, Jevgeņijs Nerugals;

aizsargi - Vitālijs Jagodinskis, Ņikita Koļesovs, Vitālijs Maksimenko, Gints Freimanis, Mārcis Ošs, Vadims Žuļevs;

pussargi - Jānis Ikaunieks, Dāvis Indrāns, Jevgēņijs Kažačoks, Kristians Darmians Torress, Dmitrijs Hmizs, Raivis Andris Jurkovskis, Eduards Emsis;

uzbrucējs - Edgars Gauračs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi