Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sūlšēram pirmais pārbaudījums UEFA Čempionu līgā - mačs pret traumu vajāto PSG

Šodien ar diviem dueļiem sāksies UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfināla izspēlē.

Plkst.22 pēc Latvijas laika Anglijas premjerlīgas grands Mančestras United savā laukumā uzņems Francijas flagmani Parīzes Saint-Germain (PSG), bet Itālijas klubs AS Roma mājās eksaminēs Portugāles čempioni Porto. Spēli no Mančestras tiešraidē translēs kanāls TVPlay Sports.

Decembrī 45 gadus vecais Ūle Gunnars Sūlšērs saņēma negaidītu piedāvājumu uz pagaidu tiesībām pārņemt Mančestras United galvenā trenera pienākumus, jo tobrīd no šī amata tika atlaists portugālis Žuzē Mourinju. Norvēģa vadībā Mančestras futbolisti dažādu turnīru ietvaros uzvarējuši desmit no 11 spēlēm un vienā mačā cīnījušies neizšķirti, kas premjerlīgā ļāvis pacelties uz ceturto vietu.

Sūlšērs ir Mančestras United leģenda. United sastāvā viņš sešas reizes kļuva par premjerlīgas čempionu un 1999.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā gūdams uzvaras vārtus mača kompensācijas laikā.

Pēc Sūlšēra stāšanās pie United stūres otro elpu ieguvis franču pussargs Pols Pogbā, kurš šajā panākumu sērijā guvis astoņus vārtus. Pretējā frontē Kiljans Mbapē pēdējās deviņās cīņās izcēlies ar septiņiem precīziem sitieniem.

PSG gan pēdējā laikā cīnās ar vadošo spēlētāju savainojumiem. PSG komandai traumas dēļ līdz aprīļa ievadam nevarēs palīdzēt brazīliešu uzbrucējs Neimars, bet nedēļas nogalē traumas guva urugvajiešu uzbrucējs Edinsons Kavani un beļģu aizsargs Tomā Menjē. Februāra sākumā PSG cieta šosezon pirmo zaudējumu Francijas čempionātā, kur gan ir pārliecinošā vadībā.

Abām komandām Čempionu līgā šī būs pirmā savstarpējā spēle. Pērn abas vienības apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Tikmēr AS Roma pērn ceturtdaļfinālā dramatiskā cīņa izslēdza Spānijas grandu Barcelona, bet pusfinālā pakutināja nervus premjerlīgas klubam Liverpool, kas bija Porto pretiniece astotdaļfinālā.

Romas komandas līderis šīs sezonas Čempionu līgas turnīrā ir bosnietis Edins Džeko, kurš šajā turnīrā četrās spēlēs guvis piecus vārtus. Tikmēr Porto liek cerības uz Tikinju Suarešu, kurš pēdējos piecos mačos visu turnīru ietvaros iesitis piecus vārtus.

Portu vienībai nevarēs palīdzēt šosezon Čempionu līgā piecus un trīs vārtus guvušie Musa Marega un Hesus Korona - attiecīgi senegālietis guvis traumu, bet meksikānis iekrājis dzeltenās kartītes. Arī AS Roma nav optimālajā sastāvā, jo traumas guvuši turku uzbrucējs Džengizs Inders, argentīniešu pussargs Djego Peroti, kā arī zviedru vārtsargs Robins Ulsens.

AS Roma šobrīd Itālijas čempionātā ieņem vien sesto vietu, kamēr Porto ir Portugāles čempionāta līdere.

Abas komandas pirms divām sezonām tikās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā, kurā divu spēļu summā ar 4:1 uzvarēja Porto.

Šajos pāros atbildes mači notiks 6.martā, ceturtdaļfinālu sasniedzot uzvarētājai divu spēļu summā.

Trešdien astotdaļfināla pirmajā spēlē iepriekšējās sezonas čempione Madrides "Real" viesosies pie Nīderlandes kluba Amsterdamas Ajax, bet Vācijas bundeslīgas līdere Dortmundes Borussia viesos mēros spēkus ar Anglijas premjerlīgas klubu Totenhemas Hotspur.

Savukārt nākamnedēļ vicečempione Liverpool mājās tiksies ar Minhenes Bayern, Barcelona viesosies pie Lionas Olympique, Turīnas Juventus viesos aizvadīs maču ar Madrides Atletico, bet Mančestras City izbraukumā duelēsies ar Gelzenkirhenes Schalke 04.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides Real, kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja Liverpool vienību. Madrides Real kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides Real ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, Real spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi