Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svārupa divi vārti ļauj Ventspilij svinēt pārliecinošu uzvaru pār Tukuma futbolistiem

Divus vārtus gūstot uzbrucējam Kasparam Svārupam, Ventspils komanda sestdien svinēja pārliecinošu uzvaru Optibet Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas spēlē.

Ventspilnieki savā laukumā ar 3:0 (1:0) uzveica virslīgas debitanti "Tukums 2000"/TSS.

Kurzemnieki jau no pirmajām minūtēm saimniekoja pretinieku laukuma pusē un likumsakarīgi ātri guva vārtu. Mača 14.minūtē Giorgi Eristavi sistā bumba no vārtsarga rokas atsitās pret stabu, bet turpat vārtu priekšā bija Svārups, latvietim panākot 1:0.

Puslaika turpinājumā ventspilniekiem bija vēl pāris labas iespējas gūt vārtus, taču nākamo reizi bumba pretinieki cietoksnī pabija 50.minūtē, kad pēc Eristavi piespēles no pāris metriem precīzs bija Svārups. Spēles 64.minūtē netraucēts pa vārtiem sita uz maiņu nākušais Jevgeņijs Kozlovs, taču tukumnieku vārtsargs Maksims Kučinskis atvairīja krievu uzbrucēja raidījumu.

Arī puslaika otrajā pusē centrālā persona laukumā bija Kozlovs, kurš 81.minūtē pēc Raena Tālberga piespēles no vārtu priekšas panāca 3:0.

"Ventspils" pirmssezonā vienīgajā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Klaipēdā piekāpās tieši tukumniekiem - 0:1

Ar tādu pašu rezultātu ventspilnieki dabūja piekāpties arī pirmajā Latvijas čempionāta kārtā, viesos atzīstot RFS pārākumu.

Tukumnieki Jurģa Kalna vadībā savā debijā virslīgā mačā pret "Jelgavu" savā laukumā izvirzījās vadībā, pateicoties pretinieku bumbas raidījumam savos vārtos, taču mača beigās zaudēja ar 1:2 pēc apšaubāmu pirmo vārtu ielaišanas nefiksētas aizmugures dēļ.

Vienīgo reizi komandas pirms mača Klaipēdā tikās pagājušajā jūlijā, kad tukumnieki savā laukumā sagrāva "Ventspili" Latvijas kausa spēlē - 4:1.

Dienas centrālajā spēlē "Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā plkst.20 tiksies ar vicečempioni RFS. Savukārt pirms tam "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra stadionā plkst.18 uzņems Latgales klubu "Daugavpils".

Cīņas tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

21.jūnijā savā starpā tiksies "Spartaks" - "Riga" un "Liepāja" - "Metta".

Virslīgas sacensības norit bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Ar 1.jūniju tika atļauti pilna kontakta treniņi.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmiera", Jūrmalas "Spartaks", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000"/TSS.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem). 

Šajā sezonā virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Šobrīd plānots, ka četras no piecām kārtas spēlēm būs vērojamas kanālā "Sportacentrs.com TV", bet viena - kanālā "Best4Sport TV".

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

 

Top komentāri

Gindriksons
G
Vai tad viņus par finanšu pārkāpumiem neizmeta no līgas? Jocīgi gan.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi